با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست گرامی از اعتمادتان به ما و مکاتبه با این مرکز سپاس گزاریم. - طبق روایات وارده از معصومینعلیهمالسلام شرط قبولی و فائده داشتن اعمال، انجام واجبات و ترک محرمات الهی میباشد. رسول خداصلی الله وعلیه وآله فرمود: (نماز ستون دین است و اولین چیزی که از اعمال بندگان در قیامت رسیدگی میشود، نماز است. پس اگر نماز قبول شود و صحیح باشد، به اعمال دیگر بنده رسیدگی میشود. و اگر نمازش صحیح نباشد، به بقیه اعمالش رسیدگی نمیشود).(1) این روایت به صراحت تأکید دارد که شرط قبولی سایر اعمال ، پذیرش نماز انسان است. اگر نماز مقبول درگاه الهی قرار گیرد، بقیه اعمال بررسی گردیده و اعمال صالح مُهر تأیید میخورند. این نشان دهنده اهمیت نماز در بین واجبات است. در روایت دیگری داریم که (مرز بین بندگی خدا و کفر، ترک صلاة است).(2) حال اگر کسی نماز نخواند ولی روزه بگیرد اگر چه روزه اش صحیح است آ اما با توجهع به روایاتی که بیان شد ، چنین کسی نمی تواند انتظار قبولی نماز را داشته باشد. یعنی این انسان با روزه گرفتن ، از خود رفع تکلیف روزه کرده است و به خاطر روزه اش مورد مواخذه قرار نمی گیرد ، اما با انجام ندادن شدط بندگی که نماز است ، این روزه معلوم نیست که مورد قبول قرار گیرد و بر در جات او افزوده شود. بنابراین بین یک عمل صحیح و یک عمل مقبول درگاه خدا فرق است . عمل صحیح فقط رفع تکلیف می کند ، اما عمل مقبول پاکی خاصی دارد که انسان را به خدا نزدیک می کند و بر معنویت و کمالات او می افزاید. 1 - ری شهری، میزان الحکمه، ج 2، ص 1630، باب 2273. 2 . ری شهری، میزان الحکمه، ج 2، ص 1645، ح 10705.
با عرض خسته نباشید
سوال من این است که اگر روزه بگیریم و نماز نخوانیم آن روزه قبول میشود.یعنی ثواب آن به ما میرسد یا نه قبول نیست. با تشکر
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست گرامی
از اعتمادتان به ما و مکاتبه با این مرکز سپاس گزاریم.
- طبق روایات وارده از معصومینعلیهمالسلام شرط قبولی و فائده داشتن اعمال، انجام واجبات و ترک محرمات الهی میباشد.
رسول خداصلی الله وعلیه وآله فرمود: (نماز ستون دین است و اولین چیزی که از اعمال بندگان در قیامت رسیدگی میشود، نماز است. پس اگر نماز قبول شود و صحیح باشد، به اعمال دیگر بنده رسیدگی میشود. و اگر نمازش صحیح نباشد، به بقیه اعمالش رسیدگی نمیشود).(1)
این روایت به صراحت تأکید دارد که شرط قبولی سایر اعمال ، پذیرش نماز انسان است. اگر نماز مقبول درگاه الهی قرار گیرد، بقیه اعمال بررسی گردیده و اعمال صالح مُهر تأیید میخورند. این نشان دهنده اهمیت نماز در بین واجبات است. در روایت دیگری داریم که (مرز بین بندگی خدا و کفر، ترک صلاة است).(2)
حال اگر کسی نماز نخواند ولی روزه بگیرد اگر چه روزه اش صحیح است آ اما با توجهع به روایاتی که بیان شد ، چنین کسی نمی تواند انتظار قبولی نماز را داشته باشد.
یعنی این انسان با روزه گرفتن ، از خود رفع تکلیف روزه کرده است و به خاطر روزه اش مورد مواخذه قرار نمی گیرد ، اما با انجام ندادن شدط بندگی که نماز است ، این روزه معلوم نیست که مورد قبول قرار گیرد و بر در جات او افزوده شود.
بنابراین بین یک عمل صحیح و یک عمل مقبول درگاه خدا فرق است .
عمل صحیح فقط رفع تکلیف می کند ، اما عمل مقبول پاکی خاصی دارد که انسان را به خدا نزدیک می کند و بر معنویت و کمالات او می افزاید.
1 - ری شهری، میزان الحکمه، ج 2، ص 1630، باب 2273.
2 . ری شهری، میزان الحکمه، ج 2، ص 1645، ح 10705.
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید لطفاً طریقه خواندن نماز غفیله و ثواب آن را کامل توضیح دهید.
- [سایر] با سلام و عرض خسته نباشید آیا روغن کندش در تقویت مو موثر است؟ با تشکر
- [سایر] ثواب هایی که انسان از خواندن دعای فرج و سلامتی امام زمان(ع) به ما میرسد چیست؟
- [سایر] باسلام و عرض خسته نباشید در مورد سوال با کد 779270 کامل جواب ندادین، قسمتهای 2و3و4 بی پاسخ موندن، باتشکر
- [آیت الله بهجت] آیا ثواب خواندن نماز آیات به جماعت همانند ثواب نماز جماعت یومیّه می باشد؟
- [آیت الله بهجت] آیا ثواب اعمال واجبی مثل نماز و روزه را می توان برای دیگران هدیه کرد؟
- [سایر] سلام و با عرض خسته نباشید آیا خوردن سیر در ماه مبارک رمضان روزه را باطل می کند؟
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید درست است که می گویند علامه مصباح در حزب جمهوری اسلامی عضو نشدند؟ علت مخالفت ایشان چه بود؟ با تشکر
- [سایر] با عرض خسته نباشید می خواستم برای خواندن همراه با تدبر و همچنین حفظ قرآن برای اینجانب راهکار مناسب ارائه بفرمائید . با تشکر
- [سایر] با سلام و عرض خسته نباشید اقای مرتجی ایا زن حق دارد به امور مالی شوهرش رسیدگی کند و ان را کنترل کند ؟ با تشکر
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر یک نفر بامام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد وپنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند وعده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ ودریاها مرکّب ودرختها قلم وجن وانس وملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در خبر است اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعت ثواب ششصد نماز دارد، و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود، تا به ده نفر برسند، و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شود، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله بروجردی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود، تا به ده نفر برسند و عدّهی آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است به امید ثواب از امور زیر بپرهیزند: 1 اگر در صفهای جماعت جا باشد نمازگزار تنها نایستد. 2 مأموم ذکرهای نماز را طوری نگوید که امام بشنود. 3 مسافری که نماز ظهر و عصر و عشا را شکسته می خواند برای کسانی که مسافر نیستند امامت نکند، همچنین کسی که مسافر است به شخص حاضر اقتدا نکند (البته منظور از کراهت در اینجا کمتر بودن ثواب است وگرنه نماز جماعت در هر صورت ثواب دارد).
- [آیت الله مظاهری] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد، و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند، و تعداد آنان که از ده نفر گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختان قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله اردبیلی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند، هر رکعتی ثواب ششصد نماز را دارد و هر چه بیشتر شوند، ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکّب و درختها قلم و جنّ و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند(1). =============================================================================== 1 مستدرک الوسائل، باب 1 از (أبواب صلاة الجماعة)،ح3،ج1،ص487.
- [آیت الله سبحانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا بده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند; نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [امام خمینی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز واجب را فریضه و نماز مستحب را نافله گویند. نماز نافله زیاد است. برخی از آنها به نماز فریضه مرتبط است و برخی دیگر به زمانها و مکانهای خاص یا امور و شرایط ویژه ارتباط دار ند. اقامه نماز , در هر حال به عنوان بندگی مطلق خدا، ثواب دارد؛ ولی نافله شبانهروز، بهویژه نافله شب، ثواب بیشتری دارد.