اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد ، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود .
عنوان مسئله:
اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد ، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا می توان زکات فطریه را به شخص سید داد؟
- آیا فطریه ماه رمضان را می توان به مصرف آسایشگاه بیماران روانی (امین آباد تهران) رساند؟
- اگر فرد در شب عید فطر زکات فطره را جدا کند اما سهواً گم شود یا خرج گردد وظیفه چیست ؟
- اگر در آخرین شب ماه رمضان شخصی سر زده به مهمانی برود آیا زکات فطره او به عهده صاحبخانه است ؟
- شخصی در غذاخوری بدون اطلاع قبلی که فردا روز عید فطر است میهمانی داده ، بعد از اتمام میهمانی ثابت شده شب عید فطر بوده است آیا زکات فطره میهمانان بر ذمه میزبان می باشد ? اگر بر عهده میزبان باشد آیا میهمانان می توانند از میزبان وکالت بگیرند که زکات فطره را خودشان پرداخت کنند ؟
- اگر بین دو نماز به اندازه ده دقیقه (دعا خواندن) فاصله بیفتد، آیا اذان نماز دوم باز هم ساقط است؟ و اگر کسی اذان دوم را در این شرایط می گوید حکم نماز او چیست؟
- اگر زن طبق وکالت مرد دارای حق طلاق بوده و هم اکنون مرد به دلیل عدم تمکین زن با اجازه دادگاه تجدید فراش نماید آیا حق طلاق از زن ساقط می شود یا نه ؟
- اگر زن طبق وکالت مرد دارای حق طلاق بوده و هم اکنون مرد به دلیل عدم تمکین زن با اجازه دادگاه تجدید فراش نماید آیا حق طلاق از زن ساقط می شود یا نه ؟
- خانمی که 68 سال دارد خانه پدرش را فروخت تا برای اینکه قرض پسرش را بدهد ویک خانه کوچکتر برای خودش خرید مابقی از پول خودش را می خواهد به بچه های دیگرش بدهد چون قرض دارند الان می خواهد بداند که آیا با این شرط واجب الحج شده است یا نه ؟
- من در آمریکا مشغول به تحصیل هستم. می خواستم در مورد زکات فطریه بپرسم که به چه صورت و چه مقدار باید بپردازم. آیا می توانم این مبلغ را نگهدارم و وقتی برگشتم به ایران به افراد نیازمند بدهم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خامنه ای] میهمانی که فقط شب عید فطر به خانه انسان بیاید، تکلیف فطره اش چه می شود؟ ج) فطره او بر عهده صاحب خانه نیست. س: اگر میهمان فطره خودش را بدهد، آیا از عهده صاحب خانه ساقط می شود؟ ج) در فرضی که نان خور محسوب شود اگر با اجازه صاحب خانه و از طرف او فطره خودش را بدهد، از عهده میزبان ساقط می شود. س: اگر انسان شب عید فطر میهمان داشته باشد و صبح متوجه شود که عید بوده؛ آیا فطره آنها بر او واجب است؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی شب عید فطر میهمان باشد و فطره ی خود را با اجازه و صلاحدید صاحب خانه بدهد؛ آیا از گردن میزبان ساقط می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کسی شب عید فطر میهمان باشد و فطره خود را با صلاحدید صاحبخانه بدهد آیا از گردن میزبان ساقط می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر شخصی هنگام غروب شب عید فطر بی هوش شود، آیا زکات فطره از او ساقط است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شوهر کفاره روزه همسر خود را تبرّعی بدهد، آیا از عهده زن ساقط می شود؟
- [آیت الله خوئی] فطره را به قصد فقیر معینی کنار گذاشت، آیا موقع دادن فطره میتواند به فقیر دیگری بدهد؟
- [سایر] کسی که سید نیست، میتواند فطره را به سید بدهد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا میشود انسان به نوه خود، زکات فطره بدهد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر میهمان با اجازه صاحب خانه، فطرهی خودش را بدهد، آیا از عهده صاحب خانه ساقط میشود؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر میهمان با اجازه صاحب خانه، فطرهی خودش را بدهد، آیا از عهده صاحب خانه ساقط میشود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که دیگری باید فطره او را بدهد ، واجب نیست فطره خود را بدهد ، ولی اگر او فطره را ندهد یا نتواند بدهد ، بر خود انسان بنابر احتیاط واجب میشود ، چنانچه دارای شرایط گذشته در مسأله (1952) باشد فطره خویش را بدهد .
- اگر فطره را از چیز معیوب بدهد بنابر احتیاط واجب کافی نیست .
- اگر بعد از غروب شب عید فطر بچّه دار شود ، واجب نیست فطره او را بدهد ، ولی اگر پیش از غروب بچهدار شود ، یا ازدواج کند اگر نان خور او شمرده شوند باید فطره آنها را بدهد ، و اگر نان خور دیگری باشند بر او واجب نیست ، و اگر نان خور کسی نباشند فطره زن بر خودش واجب است ، و بر بچه چیزی نیست .
- اگر تا ظهر روز عید ، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد ، بعداً بنابر احتیاط واجب بدون اینکه نیّت ادا و قضا کند فطره را بدهد .
- اگر پیش از ماه رمضان فطره را بدهد صحیح نیست ، و بهتر آن است که در ماه رمضان هم فطره را ندهد ، ولی اگر پیش از رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنکه فطره بر او واجب شد ، طلب خود را بابت فطره حساب کند مانعی ندارد .
- اگر کسی موقع غروب شب عید فطر دیوانه باشد ، در صورتی که دیوانگی او تا ظهر روز عید فطر باقی باشد ، زکات فطره بر او واجب نیست ، و إلاّ بنابر احتیاط واجب لازم است فطره را بدهد .
- اگر در موقع غروب شب عید فطر ، شرایط وجوب زکات فطره نباشد ولی پیش از ظهر روز عید آن شرایط پیدا شود ، احتیاط واجب آن است که زکات فطره را بدهد .
- اگر انسان به خیال اینکه کسی فقیر است به او فطره بدهد و بعد بفهمد فقیر نبوده ، چنانچه مالی را که او داده از بین نرفته باشد ، باید پس بگیرد و به مستحق بدهد ، و اگر نتواند بگیرد ، باید از مال خودش عوض فطره را بدهد ، و اگر از بین رفته باشد ، در صورتی که گیرنده فطره میدانسته آنچه را که گرفته فطره است ، باید عوض آن را بدهد ، و اگر نمیدانسته ، دادن عوض بر او واجب نیست ، و انسان باید عوض فطره را بدهد .
- اگر انسان کسی را که اجیر مینماید مانند بنّا ، و نجّار ، و خادم ، مخارج او را بدهد بطوری که نان خور او محسوب شود ، باید فطره او را هم بدهد ، ولی چنانچه فقط مزد کارش را بدهد ، واجب نیست فطره او را بدهد .
- اگر پیش از غروب بچّه بالغ شود ، یا دیوانه عاقل گردد ، یا فقیر غنی شود ، در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد ، باید زکات فطره را بدهد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که فطره او بر دیگری واجب است اگر فطره را خودش بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد؛ از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود.
- [امام خمینی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است، خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده، ساقط نمیشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود.
- [آیت الله خوئی] اگر کسی که فطرة او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی که فطرهی او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود. مگر آنکه به نیّت او بدهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود مگر این که به اذن او بدهد.