راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
اگر ماموم پیش از امام سهواً هم سلام دهد نمازش صحیح است .
عنوان مسئله:
اگر
ماموم
پیش از امام سهواً هم سلام دهد نمازش صحیح است .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا امام جماعت میتواند نماز استیجاری را به جماعت بخواند؟ و اقتدا نمودن به امام جماعتی که نماز استیجاری میخواند صحیح است؟
آیا امامت نماز عید فطر در دو مکان برای دو جماعت مختلف صحیح است یا خیر؟
آیا صلاة خلف مقام حکم تکلیفی است یا حکم وضعی و مثلاً اگر کسی نمازش را نزدیک دیوار زمزم خواند آیا حکم بطلان صلاتش میشود یا اینکه فقط معصیت کرده، لکن نمازش صحیح است؟
آیا صلاة خلف مقام حکم تکلیفی است یا حکم وضعی و مثلاً اگر کسی نمازش را نزدیک دیوار زمزم خواند آیا حکم بطلان صلاتش میشود یا اینکه فقط معصیت کرده، لکن نمازش صحیح است؟
در نماز جلوی امام جماعت بلندگو را میگذارند تا با صدای او با شنیدن تکبیر به رکوع و سجده بروند امام جماعت هم با قصد ذکر تکبیرها را میگوید، این جور نماز جماعت صحیح است یا خیر؟
آیا رجوع از حضرت امام رضوان اللّه علیه به حضرت عالی صحیح است یا خیر؟ و چنانچه صحیح نباشد نمازهائی که خواندهام و روزههائی که گرفتهام چه حکمی دارد؟
اگر کسی مالی را پیدا کند و انجام وظیفه نکند و قصد هم نداشته باشد در آینده به وظیفه شرعی خود عمل نماید و آن مال پیدا شده همراهش باشد و نماز بخواند آیا نمازش صحیح است یا خیر؟
شخصی در مسجد برای نماز جا میگیرد و میرود وضو بگیرد و شخص دیگر جانماز او را نار زده و در جای او نماز میخواند، نمازش صحیح است یا نه؟
اگر شخصی پس از حمد یا سوره عمداً یا سهواً صدق اللّه العلیّ العظیم بگوید آیا بر صحّت نماز او خللی وارد میشود؟
اگر نمازگزار سهواً مدّتی یک ذکر مستحبّی در نماز را اشتباه تلفظ کرده باشد، آیا نمازهایی را که خوانده است باید قضا کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر مأموم، نمازش چهار رکعتی و امام، دو رکعتی باشد، بعد از تشهد رکعت دوم، وظیفه مأموم چیست؟ آیا میتواند بنشیند و به سلام امام گوش دهد یا باید تا آخر سلام امام، به حالت تجافی باشد و سلام را گوش دهد یا این که باید بلند شود و به نمازش ادامه دهد؟
[آیت الله بهجت] اگر امام مشغول قرائت حمد و سوره باشد و مأموم سهوا به رکوع و پس از آن به سجده برود و بعد متوجّه شود که امام در حال رکوع است، حکم نمازش چیست؟
[آیت الله خامنه ای] اگر مأموم سهواً یا بهخاطر ندانستن مسأله در رکعت اول و دوم حمد و سوره را بخواند، آیا نمازش صحیح است یا باید اعاده و قضا نماید؟
[آیت الله مظاهری] می دانیم که در نماز جماعت، اگر انسان سهواً زودتر از امام جماعت سر از رکوع یا سجده بر دارد، باید دوباره خود را به رکوع یا سجده امام برساند. از بعضی افراد شنیده ام که وقتی مأموم دوباره به رکوع یا سجده رفت نباید ذکر بگوید. زیرا نمازش مشکل پیدا می کند، آیا این مطلب صحیح است ؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مأموم در بین نماز جماعت، سهوا (ولو با برخورد شخص دیگری با او) از امام جماعت جلوتر قرار بگیرد، ولی بلافاصله به جای خود که عقبتر از امام است برگردد، نماز جماعتش صحیح است یا نه؟
[آیت الله سبحانی] اگر امام سهواً کلمه یا آیه ای را در نماز یا غلط خواند و یا اصلاً نخواند حکم نماز امام و مأموم چیست؟ (با فرض اینکه مأموم نمی تواند به امام بفهماند).
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مأموم سهواً یا به گمان اینکه امام وارد نماز شده، تکبیرة الإحرام را گفته است وظیفه اش چیست؟
[آیت الله بهجت] اگر مأموم سهوا زودتر از امام سر از رکوع یا سجود بردارد در حالت های زیر چه وظایفی دارد؟
[آیت الله سبحانی] اگر مأموم در رکعت دوّم امام اقتداء کرد به عوض اینکه با امام قنوت بگیرد سهواً به رکوع برود وظیفه اش چیست؟
[آیت الله اردبیلی] اگر امام جماعت، مخارج حروف را رعایت نکند، وظیفه مأموم چیست و نمازش چگونه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر ماموم سهواً حمد و سوره بخواند ، یا خیال کند صضدائی را که می شنود صدای امام نیست و حمد و سوره بخواند و بعد بفهمد صدای امام بوده ، نمازش صحیح است .
اگر ماموم بعد از نماز بفهمد که امام عادل نبوده یا کافر بوده یا به جهتی نمازش باطل بوده ، مثلاً بی وضو نماز خوانده . نمازش صحیح است .
اگر اشتباهاً سر از رکوع یا سجده بردارد و سهواً یا به خیال اینکه به امام نمی رسد ، به رکوع یا سجده نرود ، نمازش صحیح است .
اگر بعد از شروع به نماز بین ماموم و امام ، یا بین ماموم و کسی که ماموم به واسطة او متصل به امام است ، پرده یا چیز دیگری که پشت آن را نمی توان دید فاصله شود ، نمازش فرادی می شود و صحیح است .
اگر در نماز ، بین ماموم و امام یا بین ماموم و کسی که ماموم به واسطة او به امام متصل است بیشتر از یک قدم بزرگ فاصله پیدا شود نمازش فرادی می شود و صحیح است و قصد فرادی هم لازم نیست .
اگر ماموم به واسطة کسی که طرف راست یا چپ او اقتدا کرده به امام متصل باشد و از جلو به امام متصل نباشد ، چنانچه به اندازة گشادی بین دو قدم هم فاصله داشته باشد نمازش صحیح است .
موقعی که ماموم نیت می کند ، باید امام را معین نماید ولی دانستن اسم او لازم نیست ، مثلاً اگر نیت کند اقتدا می کنم به امام حاضر نمازش صحیح است .
اگر سهواً پیش ار امام به رکوع رود و طور باشد که اگر سر بردارد به مقداری از قرائت امام می رسد ، چنانچه سر بردارد و با امام به رکوع رود وطوری باشد که اگر برگرد د به چیزی از قرائت امام نمی رسد ، احتیاط واجب آن است که سر بردارد و با امام نماز را تمام کند و نمازش صحیح است و اگر سر برندارد تا امام برسد باز هم نمازش صحیح است .
ماموم باید به غیر از آنچه در نماز خوانده می شود ، کارهای ریگر ان مانند رکوع و سجود را با امام یا کمی بعد از امام بجا آورد . و اگر عمداً پیش از امام یا مدتی بعد از امام انجام دهد . معصیت کرده ولی نمازش صحیح است اما اگر در حال قرائت امام به رکوع رود ، نمازش باطل می شود و نیز اگر در دو رکن پشت سر هم از امام جلو یا عقب بیافتد بنابر احتیاط واجب باید نماز را تمام بکند و دوباره بخواند اگر چه بعید نیست نمازش صحیح باشد و فرادی شود .
اگر نماز امام تمام شود و ماموم مشغول تشهد یا سلام اول باشد ، لازم نیست نیت فرادی کند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر مأموم سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد، بلکه اگر عمداً هم پیش از امام سلام دهد، نمازش اشکال ندارد؛ هر چند از اوّل نماز قصد داشته باشد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر ماموم سهوا پیش از امام سلام دهد نمازش صحیح است بلکه اگر عمدا هم پیش از امام سلام دهد در صورتی که از اول قصد عدول نداشته نمازش اشکال ندارد
[آیت الله سیستانی] اگر مأموم سهواً پیش از امام سلام دهد ، نمازش صحیح است و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد ، بلکه اگر عمداً هم پیش از امام سلام دهد ، اشکال ندارد .
[آیت الله بروجردی] اگر مأموم سلام امام را بشنود، یا بداند چه وقت سلام میگوید، احتیاط واجب آن است که پیش از امام سلام نگوید و چنانچه عمداً پیش از امام سلام دهد، نمازش اشکال دارد، ولی اگر سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مأموم سهواً حمد وسوره بخواند، یا خیال کند صدایی را که میشنود صدای امام نیست وحمد وسوره بخواند و بعد بفهمد صدای امام بوده، نمازش صحیح است.
[امام خمینی] اگر ماموم پیش از امام عمدا هم سلام دهد نمازش صحیح است.
[آیت الله خوئی] اگر مأموم سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد. بلکه ظاهر این است که اگرعمداً هم پیش از امام سلام دهد درصورتی که از اول نماز قاصد نبوده نمازش اشکال ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مأموم سلام امام را بشنود، یا بداند چه وقت سلام میگوید، احتیاط مستحبّ آن است که پیش از امام سلام نگوید و چنانچه عمداً یا سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است، ولازم نیست دوباره با امام سلام دهد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مأموم سلام امام را بشنود، یا بداند چه وقت سلام می گوید، احتیاط مستحب آن است که پیش از امام سلام نگوید، و چنان چه عمداً یا سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است، و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مأموم عمداً پیش از امام سلام دهد نمازش اشکال دارد.(1) ولی اگر نیت فرادی کند یا سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است و لازم نیست دوباره سلام دهد. ________ 1 یعنی بنابر احتیاط واجب به این نماز اکتفا نکند و نماز را اعاده کند. ________
ماموم
كسی كه در نماز به امام جماعت اقتداء كرده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*