راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله سبحانی
آدرس:
http://tohid.ir
اگر بچه نابالغ چیزی پیدا کند ولی او باید اعلان نماید.
عنوان مسئله:
اگر بچه نابالغ چیزی پیدا کند ولی او باید
اعلان
نماید.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا وضوی بچه ی نابالغ صحیح است و می تواند به کلمات قرآن دست بزند؟
شخصی پس از بلوغ با پسر بچه ای نابالغ لواط کرده بعد خواهر او را گرفته پس از ازدواج متوجه می شود که ازدواج با او حرام بوده اکنون تکلیف چیست؟
آیا نذر فرزند نابالغ و زوجه صحیح است؟
اذان گفتن کودک نابالغ در نماز جماعت مجزی است یا نه؟
آیا اگر فرد نابالغ غسل مس میّت انجام دهد، صحیح است؟
اگر لواط کننده و لواط دهنده هر دو نابالغ باشند آیا باز ازدواج با خواهر لواط دهنده حرام می شود؟
هرگاه جاعل از اجرتی که اعلان کرده بود به اجرت کمتر عدول کند و عامل اطلاع نداشته باشد مستحق چه مقدار اجرت می باشد؟
بچه ای در رحم مادر بمیرد و بر طبق دستور پزشک، جفت بچه (آنچه محل اتصال بچه به رحم مادر است) را خارج کنند تا بتوان مادر را کورتاژ نمایند.آیا خونی که همراه جفت بچه خارج می شود، نفاس است؟
در اماکن عمومی مثل حرمها، مکانی را برای اشیاء پیدا شده قرار داده اند آیا می توان شیئی را که پیدا کرده ایم به آن محل تحویل دهیم یا اینکه اعلان کردن وظیفه یابنده می باشد؟
آیا پس از انجام اعلان و پیدا نشدن صاحب مال می توان به جای صدقه دادن اصل مال، قیمت آن را به فقیر داد و جنس را برای خود برداشت؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] آیا غذای نجس را میتوان به بچّه نابالغ داد؟
[آیت الله مظاهری] پوشش دختر بچّه نابالغ که او را محرم میکنند در طواف و سعی چقدر باید باشد؟
[آیت الله بهجت] آیا اگر سر حیوان را بچه نابالغ یا زن ببرد، کافی است؟
[سایر] آیا بر زن لازم است خود را در مقابل بچه نابالغ بپوشاند؟
[آیت الله بهجت] آیا بچّه ی نابالغ می تواند برای روزه قضای دیگری اجیر شود؟
[آیت الله اردبیلی] آیا واجب است هنگام داخل شدن به مکه مکرّمه، به بچه نابالغ لباس احرام پوشاند؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا پولی که بچّه نابالغ از راه کسب جمعآوری میکند، مشمول خمس است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] بچه نابالغ صدمه جانی به کسی می رساند. آیا ولیِّ آن بچه ضامن است یا نه؟ و همچنین اگر دیوانه صدمه ای بکسی بزند، تکلیف چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] دو نفر بچه نابالغ روی یک منزل تابستانی که به لفظ محلی کَپَر گفته می شود نشسته یا بازی می کردند، یکی از آنها از کپر افتاده و نقص عضو پیدا کرد. بچه مجروح، مدّعی است که آن یکی او را انداخته و بچه مدّعیٌ علیه منکر این ادّعاست و چند نفر بچه نابالغ دیگر هم حضور داشتند و به نفع مدّعی یا مدّعی علیه شهادت می دهند: الف) آیا گواهی بچه نابالغ مسموع است؟ ب) آیا بچه مدّعیٌ علیه که منکر است خودش یا ولیش می توانند سوگند یاد نمایند؟ ج) آیا مدّعیٌ علیه یا ولیّش می توانند سوگند مردود یاد نمایند؟
[آیت الله خامنه ای] دیه ی با پشت دست زدن به دهان و خون آمدن از لب چیست؟ زن باشد و یا بچه نابالغ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کسی با بچه نابالغ معامله کند جنس یا پولی که به بچه داده می تواند بگیرد ولی اگر از بین برود نمی تواند از بچه یا ولیّ او مطالبه کند.
اگر انسان خودش نخواهد اعلان کند می تواند به کسی که اطمینان دارد بگوید از طرف او اعلان نماید.
کسی که مالی را پیدا کرده، اگر عمداً به شیوه ای که گفته شد اعلان نکند، گذشته از اینکه معصیت کرده، باز هم واجب است اعلان کند.
لازم نیست موقع اعلان، جنس چیزی را که پیدا کرده بگوید بلکه همین قدر که بگوید چیزی پیدا کرده ام کافی است مگر این که اعلان بدون تعیین جنس بی فائده باشد در این صورت باید نوع جنس را اعلان کند.
اگر از بچه نابالغ چیزی بخرد، یا چیزی به او بفروشد باید جنس یا پولی را که از او گرفته به صاحب آن بدهد، یا از صاحبش رضایت بخواهد. و اگر صاحب آن را نمی شناسد و برای شناختن او هم وسیله ای ندارد، باید چیزی را که از بچه گرفته از طرف صاحب آن صدقه بدهد ولی اگر چیزی را که گرفته مال خود صغیر باشد باید به ولیّش برساند، و اگر او را پیدا نکرده به حاکم شرع بدهد.
معامله با بچه نابالغ باطل است، اگر چه پدر یا جد آن بچه به او اجازه داده باشند که معامله کند، ولی اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتی را که معامله آن برای بچه ها متعارف است معامله کند اشکال ندارد، بنابراین معامله با پول مختصری که بچه ها از والدین برای خرید شیرینی و غیره می گیرند، اشکال ندارد و نیز اگر طفل وکیل در اجرای صیغه معامله یا وسیله باشد که پول را به فروشنده بدهد و جنس را به خریدار برساند، یا جنس را به خریدار بدهد و پول را بفروشنده برساند، چون واقعاً دو نفر بالغ با یکدیگر معامله کرده اند معامله صحیح است، ولی باید فروشنده و خریدار یقین داشته باشند که طفل جنس و پول را به صاحب آن می رساند.
نوجوان نابالغ که خوب و بد را تشخیص می دهد، اگر اعتکاف کند، اعتکاف او صحیح است.
اگر انسان در بین سالی که اعلان می کند، از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود می تواند آن را صدقه بدهد.
اگر چیزی را پیدا کند و به خیال اینکه مال خود او است بردارد بعد بفهمد مال خودش نبوده، باید تا یک سال اعلان نماید.
پدر و جد پدری می توانند برای محرم شدن، با زنی که در یک خانه زندگی می کنند او را به عقد موقت پسر نابالغ خود درآورند به شرط این که مدت عقد به اندازه ای باشد که پسر به حد بهره گیری جنسی برسد و نیز می توانند دختر نابالغ خود را برای محرم شدن بستگان به عقد کسی درآورد به شرط آنکه مدت آن به قدری باشد که امکان استمتاع از او باشد سپس بعد از عقد مرد می تواند بقیه مدت را به دختر نابالغ ببخشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[امام خمینی] اگر بچه نابالغ چیزی پیدا کند، ولیّ او باید اعلان نماید.
[آیت الله نوری همدانی] اگر بچّة نابالغ چیزی پیدا کند ، ولّی او باید اعلان نماید .
[آیت الله سیستانی] اگر دیوانه ، یا بچه نابالغ چیزی را پیدا کند که نشانهدار باشد و قیمت آن به مقدار یک درهم برسد ، ولیّ او میتواند اعلان نماید بلکه واجب است که اعلان نماید اگر آن چیز را از بچه یا دیوانه گرفته باشد و اگر یک سال اعلان کرد و صاحب مال پیدا نشد باید به آنچه در مسأله (2538) گفته شد عمل نماید .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر دیوانه یا بچه نابالغ چیزی پیدا کند؛ ولی او می تواند اعلان نماید و پس از آن برای او تملک و یا از طرف صاحبش تصدق کند.
[آیت الله بروجردی] اگر بچهی نابالغ چیزی پیدا کند، ولی او باید اعلان نماید.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر بچه نابالغ چیزی پیدا کند ولیّ او باید اعلان نماید، اگر بعد از یک سال پیدا نشد میتواند ولیّ برای صغیر تملّک نماید یا به دو قسم دیگر عمل نماید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغ چیزی پیدا کند، ولیّ او باید اعلان نماید. و پس از آن برای او تملّک و یا از طرف صاحبش صدقه بدهد امّا اگر برای صغیر مصلحت دارد بهتر است تملّک نماید.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغ چیزی پیدا کند، ولیّ او باید اعلان کند و پس از آن با رعایت مصلحت وی آن را برایش تملّک کند یا صدقه دهد یا برای مالک آن نگاه دارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغ چیزی که باید اعلان شود پیدا کند ولی او می تواند به دستور مذکور اعلان نماید ولی اگر از انها گرفت اعلان بر او واجب می شود و پس از یک سال یا ان را برای صاحبش نگهداری کند و یا برای صغیر یا دیوانه تملک کند و یا از طرف صاحبش به فقرا صدقه بدهد و اگر صاحبش پیدا شد و راضی به صدقه نشد ولی بنابر احتیاط واجب عوض ان را از مال خودش بپردازد
[آیت الله خوئی] اگر دیوانه یا بچ نابالغ چیزی پیدا کند، ولیّ او میتواند اعلان نماید و پس از آن برای او تملک و یا از طرف صاحبش تصدق کند.
اعلان
آشکار کردن را اعلان گویند. اعلان در بابهای طهارت، زکات، نکاح و شهادات مطرح شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*