424 گفته شد به جا آورد، روزهاش صحیح است.
عنوان مسئله:
424 گفته شد به جا آورد، روزهاش صحیح است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اگر کسی ماه رمضان بعد از اذان صبح در خواب جنب شود، آیا روزهاش باطل میشود یا نه؟ و اگر باطل نمیشود، آیا میتواند بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کند یا نه؟
- آیا اعتکاف کودک ممیّز صحیح است؟
- آیا اعتکاف کودک ممیّز صحیح است؟
- آیا اعتکاف در مسجد مقدّس جمکران و زیرزمین آن، صحیح است یا خیر؟
- اگر حاجی لباس احرام را با پول خمس نداده خریده باشد، احرام او صحیح است یا خیر؟
- آیا خواندن صیغه موقت، در حالی که زن در عادت ماهانه باشد، صحیح است؟
- آیا ازدواج موقت با دختر باکره رشیده بدون اجازه پدر صحیح است؟
- اگر در ماه مبارک رمضان نیّت روزه را فراموش کند و نزدیک مغرب نیّت کند روزه اش صحیح است یا خیر؟
- آیا اینکه مؤسس یک مجلس عزای امام حسین علیهالسلام بخواهد این مراسم، جمعیت بیشتری داشته باشد، صحیح است؟
- روزه زنانی که در ماه مبارک رمضان برای جلوگیری از عادت ماهانه از قرص استفاده مینمایند، صحیح است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] اگر زن بدون اجازه شوهر نذر کند روزه بگیرد؛ آیا روزهاش صحیح است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار، در ماه رمضان در بین روز بیهوش شود، آیا روزهاش صحیح است؟
- [سایر] آیا اگر روزهدار قصد کند که روزهاش را افطار کند، اما به هر دلیلی نتواند یا منصرف شود و با این حالت به اذان مغرب برسد روزهاش صحیح باشد؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که چندین روز با حالت جنابت روزه گرفته است و خودش نمیدانسته که جنب است، آیا روزهاش صحیح است؟ اگر در بین روز بفهمد که جنب بوده، روزهاش چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی در شب یا در روز ماه مبارک رمضان، خون استحاضه میبیند. چه طور باید عمل کند تا روزهاش صحیح باشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار وسایل و اشیای غیر خوراکی-مانند وسایل دندانپزشکی- را داخل دهان کند آیا روزهاش صحیح است؟
- [سایر] چرا اگر کسی در مسافرت بوده و قصد دارد به وطنش بیاید و قبل از اذان ظهر به ترخص وطنش برسد، روزهاش صحیح است، اما اگر یک دقیقه بعد از اذان برسد روزهاش در آن روز صحیح نیست؟ فلسفه و حکمت این دو معیار شرعی (حد ترخص و اذان ظهر ) چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخصی در ماه مبارک رمضان از خواب بیدار شود و غذا بخورد، سپس متوجه شود که از وقت اذان صبح گذشته است، آیا روزهاش صحیح است؟
- [آیت الله اردبیلی] شخصی که به خدا و پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله نسبت دروغ میدهد، ولی بعد معلوم میشود که این نسبت، دروغ نبوده، روزهاش صحیح است یا باطل؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] خانمی که عادت بوده، صبح متوجه میشود که از خون حیض پاکشده است و احتمال میدهد قبل از طلوع فجر پاک شده باشد؛ آیا روزهاش صحیح است ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر مگس در گلوی روزهدار برود، چنانچه ممکن باشد، باید آن را بیرون آورد و روزهاش باطل نمیشود، ولی اگر بداند که به واسطه بیرونآوردن آن، قی میکند واجب نیست بیرونآوردن و روزهاش صحیح است.
- . اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است.
- . هر گاه در ماه رمضان بعد از اذان صبح بیدار شود و ببیند محتلم شده، اگر چه بداند پیش از اذان محتلم شده، روزهاش صحیح است.
- . اگر آروغ بزند و چیزی در گلو یا دهانش بیاید، باید آن را بیرون بریزد، ولی اگر بیاختیار فرو رود، روزهاش صحیح است.
- . کسی که در شب ماه رمضان برای هیچکدام از غسل و تیمم وقت ندارد، اگر خود را جنب کند، روزهاش باطل است، و قضا و کفاره بر او واجب میشود، ولی اگر برای تیمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب کند معصیت کرده ولی واجب است تیمم نماید، و روزهاش صحیح است.
- . اگر زن، پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود، و در غسلکردن کوتاهی کند و تا اذان غسل نکند، روزهاش باطل است، ولی چنانچه کوتاهی نکند مثلاً منتظر باشد که حمام زنانه شود، اگر چه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند، و در تنگی وقت تیمم کند یا از تیمم هم عاجز باشد، روزهاش صحیح است.
- . اگر بیاختیار منی از او بیرون آید، روزهاش باطل نیست ولی اگر کاری کند که بیاختیار منی از او بیرون آید، روزهاش باطل میشود.
- . اگر در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نکند و تیمم هم ننماید، ولی از روی عمد نباشد، مثل آن که دیگری نگذارد غسل و تیمم کند، روزهاش صحیح است.
- . اگر گمان کند که برای غسل وقت دارد و خود را جنب نماید و بعد بفهمد وقت تنگ بوده؛ چه جستجو کرده و چه نکرده، واجب است با تیمم روزه بگیرد، و روزهاش صحیح است.
- . اگر سهواً چیزی را فرو ببرد و پیش از رسیدن به شکم یادش بیاید که روزه است، چنانچه ممکن باشد باید آن را بیرون آورد، و روزهاش صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که نمیداند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزهاش باطل میشود و اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که اصلاً نمیداند که مسافر نمیتواند روزه بگیرد، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد روزهاش باطل است و اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند یا اگر وظیفه او تیمّم است عمداً تیمّم ننماید روزهاش باطل است ولی اگر از روی سهو یا جهل یا اجبار غسل یا تیمّم ننماید روزهاش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] کسی که نمیداند روزه ماه مبارک رمضانِ مسافر باطل است اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسئله را بفهمد روزهاش باطل میشود، و اگر تا مغرب نفهمد روزهاش صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که نمیداند روزهی مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزهاش باطل میشود و اگر تا مغرب نفهمد روزهاش صحیح است.
- [آیت الله خوئی] کسی که نمیداند روز مسافر باطل است اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزهاش باطل میشود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] کسی که نمیداند روزه مسافر باطل است ، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد ، روزهاش باطل میشود و اگر تا مغرب نفهمد ، روزهاش صحیح است .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پیش از اذان صبح نیّت کند و بخوابد و بعد از مغرب بیدار شود، روزهاش صحیح است.