راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
هدایایی که شوهر به زن، یا زن به شوهر میدهد، میتوانند از یکدیگر پس بگیرند ولی بسیار بد است.
عنوان مسئله:
هدایایی که شوهر به زن، یا
زن
به شوهر میدهد، میتوانند از یکدیگر پس بگیرند ولی بسیار بد است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا وطن زن تابع شوهر است؟
آیا زن می تواند در قبال شیردادن به فرزند از شوهر درخواست پول کند؟
زن یا دختری که شوهر ندارد، برای اعتکاف نیاز به اذن کسی دارد؟
اگر شوهر بر اثر لجاجت اذن انجام حج تمتّع را به زن ندهد، در صورتیکه زن واجب الحج باشد، وظیفه او چیست؟
اگر پزشک به طور قطع تشخیص دهد که فرزندان بعدی زن و شوهری، ناقص العضو خواهند شد، آیا بر او واجب است که به زن و شوهر بگوید؟
آیا زن و شوهر می توانند از اموال شخصی یکدیگر سرقت کنند؟ مثلاً مرد از طلاها و پولهای زن بردارد یا زن از اموال مرد بدون رضایت او بردارد؟
آیا دلیل اجازه شوهر برای اعتکاف، انجام وظایف زن است یا اگر زنی وظایفش را انجام داده باشد و اعتکاف او از هیچ نظر لطمهای به حقوق شوهر وارد نکند، باز هم اجازه لازم است ؟
در صورتی که مهریه زن، او را برای حج مستطیع کند. آیا واجب است به اندازه حج از شوهر طلب کند و به حج برود یا باید صبر کند تا شوهر خودش مهریه را بپردازد؟
آیا زنان میتوانند در ملاء عام اسب سواری کنند؟
آیا زن می تواند اگر شوهر مبلغ درخواستی که بابت شیردادن از او طلب می کند به او نداد، به فرزند شیر ندهد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا هدایایی که در طول زندگی زناشویی زن و شوهر به آنان هدیه می شود، ملک شوهر است یا زن یا هر دو؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] زنی از دنیا رفته است آیا جهیزیه و هدایایی که بستگان شوهر و دیگران بعنوان هدیه برای زوجین آورده اند جزء ترکه آن زن است؟
[آیت الله بهجت] آیا جهیزیه و هدایایی که بستگان شوهر و دیگران به عنوان هدیه برای زوجین آورده اند، پس از مرگ جزو ترکه آن زن است؟
[آیت الله بهجت] شخصی با دختری ازدواج می کند و شیربها را پرداخت می کند، پس از مراسم عروسی والدین و سایر اقوام هدایایی را به آنان اهدا می کنند، پدر دختر نیز هدایایی به دخترش می دهد که مقدار این هدایا به مبلغ شیربهای پرداخت شده بستگی دارد و چنین کاری در بین مردم مرسوم است، آیا هدایایی که پدر به دخترش می دهد، جزو اموال زن محسوب می شود یا زن و شوهر؟
[سایر] آیا زن و شوهر و محارم میتوانند یکدیگر را در انجام غسل یاری دهند؟
[آیت الله خوئی] اگر شرط بستن حرام باشد آیا زن و شوهر میتوانند شرط ببندند؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا زن و شوهر که به یکدیگر هبه میکنند، میتوانند رجوع کنند؟
[سایر] آیا زن و شوهر به جهت تمایل به یکدیگر و افزایش شهوت، میتوانند به موسیقی لهوی گوش فرا دهند؟
[سایر] آیا زن و شوهر، میتوانند در زمان حیض به جز نزدیکی، سایر استمتاعات را از یکدیگر داشته باشند؟
[سایر] هدایایی که به عنوان چشم روشنی بخاطر تولد بچه میآورند، از لحاظ شرعی متعلق به کیست؟ آیا جزو اموال شخصی بچه محسوب میشود و یا والدین میتوانند در آن تصرف کنند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در موقع ازدواج یا وضع حمل و مانند آن، هدایایی برای زن و شوهر میآورند، اگر اینگونه هدایا را به حساب زن و برای او آوردهاند ملک اوست و اگر به حساب شوهر آورده باشند تعلّق به او دارد و اگر شک کنند که به حساب کیست، باید مصالحه شود.
نگاه کردن به عورت میّت در غیر زن و شوهر حرام است و کسی که او را غسل میدهد اگر نگاه کند معصیت کرده، ولی غسل باطل نمیشود.
اگر شخص غیرثقهای بگوید زن شوهر دارد ولی خود زن بگوید شوهر ندارم حرف زن مقدّم است.
زن میتواند به شوهر فقیر خود زکات بدهد، گرچه شوهر زکات را صرف مخارج خود آن زن نماید.
زن حامله و زنی که بچّه شیر میدهد، ممکن است حیض ببیند.
اگر مرد، زن را و زن، مرد را غسل بدهد باطل است، گرچه محرم باشند. ولی زن میتواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم میتواند زن را غسل دهد.
اگر مردی زنی را بکشد میتوانند او را بکشند ولی چون دیه زن نصف دیه مرد است باید برای کشتن مرد، نصف دیه او را بدهند. و اگر زنی مردی را بکشد میتوانند زن را بکشند ولی باید به کشتن او اکتفا کنند و حقّ مطالبه نصف دیه را ندارند.
اگر زن پدر دختری، بچّه شوهر آن دختر را از شیر آن پدر شیر دهد، آن دختر به شوهر خود حرام میشود چه بچّه از همان دختر یا زن دیگر شوهر او باشد.
نگاه کردن به عورت دیگری حرام است، گرچه از پشت شیشه یا در آیینه یا آب صاف و مانند اینها باشد، بلکه نگاه کردن به عورت بچّه ممیّز نیز حرام است و واجب است عورت خود را نیز از او بپوشاند، ولی زن و شوهر میتوانند به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
هرگاه شوهر خرجی زن را ندهد، زن میتواند بدون اجازه از مال او بردارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] هر یک از نامزدها میتوانند در صورت به هم خوردن نامزدی، هدایایی را که برای وصلت مورد نظر به طرف دیگر یا پدر و مادر او دادهاند، مطالبه کنند و در صورتی که عین آنها موجود نباشد، میتوانند بهای هدایایی را که عادتا نگهداشته میشود مطالبه نمایند، مگر این که هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشند.
[آیت الله سیستانی] مرد نمی تواند زن نا محرم را غسل بدهد ، و همچنین زن نمی تواند مرد نامحرم را غسل بدهد ، و زن و شوهر میتوانند یکدیگر را غسل بدهند .
[آیت الله بروجردی] اگر فرزند بدون اجازهی پدر و زن بدون اجازهی شوهر قسم بخورد، پدر و شوهر میتوانند قسم آنان را به هم بزنند.
[آیت الله سیستانی] اگر فرزند بدون اجازه پدر ، و زن بدون اجازه شوهر قسَم بخورد ، پدر و شوهر میتوانند قسَم آنان را بهم بزنند .
[آیت الله اردبیلی] کارهایی که زن انجام میدهد و مستلزم پایمال شدن حقوق شوهر نمیشود نظیر وصیّت کردن یا قبول وصیّت احتیاج به اجازه شوهر ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر فرزند بدون اجازه پدر، و زن بدون اجازه شوهر قسم بخورد، پدر وشوهر میتوانند قسم آنان را به هم بزنند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسلمان از کافری که در پناه اسلام نیست، ربا بگیرد اشکال ندارد، و نیز پدر و فرزند و زن و شوهر میتوانند از یکدیگر ربا بگیرند.
[آیت الله سیستانی] زنی که نُه سالش تمام نشده است ، و همچنین زنِ یائسه عدّه ندارند ، یعنی اگر چه شوهر با آنها نزدیکی کرده باشد ، بعد از طلاق میتوانند فوراً شوهر کنند .
[آیت الله بهجت] اگر مسلمان از کافری که در پناه اسلام نیست ربا بگیرد اشکال ندارد، ولی مسلمان نمیتواند به کافر ربا و زیادتی در معامله بدهد. و همچنین پدر و فرزند، زن و شوهر میتوانند از یکدیگر ربا بگیرند.
[آیت الله خوئی] اگر فرزند بدون اجازه پدر، و زن بدون اجازه شوهر قسم بخورد، پدر و شوهر میتوانند قسم آنها را به هم بزنند، بلکه ظاهر آن است که قسم آنها بدون اجازة پدر یا شوهر منعقد نمیشود و همچنین است حکم کنیز و بنده نسبت به مولایشان.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*