راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
باید به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از سه کیلو فطره ندهد.
عنوان مسئله:
باید به یک
فقیر
بیشتر از مخارج سالش و کمتر از سه کیلو فطره ندهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا لازم است در مورد اینکه فقیر، شخص صالحی است یا نه تحقیق کرد تا بتوان زکات فطره را به او داد یا صرف فقیر بودن برای پرداخت فطریه به او کافی است؟
آیا غذایی را که قوت غالب مردم نباشد و غیر از موارد مذکور در رساله است، میتوان به عنوان زکات فطره به فقیر داد و آیا کفایت میکند؟
در عمل می بینیم که دو ملاک تشخیص کر (وزن " 384 کیلو گرم" ومساحت" ظرف با درازا و پهنای سه وجب و نیم") با یکدیگر تفاوت پیدا می کنند کدامیک صحیح است ؟
من به مدت سه سال در آمریکا مشغول تحصیل هستم. میخواستم بدانم آیا میتوانم زکات فطره خود را در این سه سال نگه دارم و بعد از مراجعت به ایران، به افراد نیازمند بدهم؟
کسی که در بحرین زندگی میکند و خویشان او در ایران فقیر هستند، میتواند زکات فطره خود و برخی از دوستانش را که نسبتی با خویشان او ندارند، برای خویشاوندان در ایران بفرستد؟
مؤسسه خیریهای که تعدادی از خانوادههای فقیر و مستضعف را تحت پوشش خود دارد و از کمکهای مردمی، آنها را تأمین میکند، آیا میتواند در مواقعی که زکات فطره را دریافت میکند و مبلغ زیادی هم میشود، با آن کارهای اقتصادی مفید مثل تأسیس داروخانه، شرکتهای تولیدی، کارگاه و ... راه بیندازد و از سود آن هزینههای خانوادههای تحت تکفل خود را بپردازد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] قوت منطقه ما اکثرانان است، آیا میتوانند بابت زکات فطره سه کیلو آرد یا قیمت آن را بدهند؟
[آیت الله بهجت] پولی که فقیر بابت زکات دریافت کرده اگر از مخارج سالش زیاد بیاید، آیا خمس دارد؟ پولی را که بابت ردّ مظالم گرفته چه طور؟
[آیت الله اردبیلی] آیا میتوان هم ارزش با سه کیلو گرم گندم، جو، برنج و یا خرما، جنس دیگری را (مثل کتاب یا کفش یا لباس) به مستحقّ زکات فطره داد؟
[آیت الله خوئی] فطره را به قصد فقیر معینی کنار گذاشت، آیا موقع دادن فطره میتواند به فقیر دیگری بدهد؟
[آیت الله نوری همدانی] با سلام آیا پدر می تواند به فرزند فقیر یا فرزند به پدر فقیر زکات فطره بدهد؟ آیا فقیر می تواند فطریه را خرج درمان نماید؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا سه نفر می توانند فطریه خود را به دو فقیر هرکدام به مقدار یک صاع و نیم بدهند یا نه؟
[آیت الله اردبیلی] آیا شرعا میتوان به فقیر معتادی که اگر فطریه بگیرد، در اعتیاد مصرف میکند، فطریه داد؟
[سایر] آیا به سیدی که بیش از مخارج سالش داشته باشد، میتوان خمس داد؟
[آیت الله بهجت] آیا دهنده ی زکات فطره می تواند برای فقیر شرایطی تعیین کند، مثلاً به فقیر شرط کند که "مقداری از فطره خود را مصرف کن و بقیّه را به فقیر دیگر بده"؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا خرید سه کیلو آرد از نانوایی جهت درست کردن حلوا جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
سیّد فقیر نمیتواند بیشتر از مخارج یک سالش خمس بگیرد ولی برای چیزی که احتیاج به آن دارد نظیر خانه میتواند خمس بگیرد.
کسی که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسبی هم ندارد که بتواند مخارج سال خود و عیالاتش را بگذراند فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
انسان نمیتواند نصف سه کیلو را از یک جنس مثلاً گندم و نصف دیگر آن را از جنس دیگر مثلاً جو بدهد و اگر آن را به قصد قیمت فطره هم بدهد جایز نیست.
فقیر نباید بیشتر از مخارج سال خود و عیالاتش را از زکات بگیرد و اگر مقداری پول یا جنس دارد، فقط به اندازه کسری مخارج یک سالش زکات بگیرد ولی میتواند برای چیزی که قیمتش بیش از مخارج سال اوست نظیر خانه در صورت نیاز زکات بگیرد.
زنی که شوهرش مخارج او را نمیدهد، چنانچه نان خور شخص دیگر باشد، فطرهاش بر آن شخص واجب است، و اگر نانخور شخص دیگر نیست، در صورتی که فقیر نباشد باید فطره خود را بدهد.
اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، باید بعداً به نیّت قضا فطره را بدهد.
کسی که درآمد او از مخارج سالش کمتر است میتواند برای کسری مخارجش زکات بگیرد و لازم نیست ابزار کار یا خانه یا سرمایه خود را به صرف مخارج برساند.
کسی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هشیار است و فقیر نیست و میتواند در مال خود تصرّف کند باید برای خودش و کسانی که تحت تکفّل او هستند، هر نفری تقریباً سه کیلو گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد کافی است.
زن میتواند به شوهر فقیر خود زکات بدهد، گرچه شوهر زکات را صرف مخارج خود آن زن نماید.
اگر از مالی که خمس ندارد نظیر باغی که از باب خمس به او داده شده یا ملکی که برای او وقف شده، منفعتی به دست آورد و از مخارج سالش زیاد بیاید باید خمس آن را بدهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند.
[آیت الله سبحانی] احتیاط مستحب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند.
[امام خمینی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع که تقریبا سه کیلو است فطره ندهند.
[آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط واجب آن است که به فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع (تقریباً سه کیلو) داده نشود.
[آیت الله اردبیلی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سال او و کمتر از یک صاع که تقریبا سه کیلو گرم است فطره ندهند؛ مگر آن که گروهی از فقرا وجود داشته باشند و بخواهد به همه آنان فطریّه بدهد و به هر یک از آنان یک صاع از فطریّه نرسد.
[آیت الله علوی گرگانی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند، ولی اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند. ولی اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع (که تقریبا سه کیلو است) فطره ندهند؛ ولی اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند، ولی اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] مالی را که فقیر بابت خمس میگیرد، خمس ندارد هر چند از مخارج سالش زیاد بیاید؛ ولی مالی را که فقیر بابت زکات یا صدقه مستحبّی میگیرد اگر از مخارج سالش زیاد بیاید، باید خمس آن را بدهد؛ و اگر از مالی که بابت خمس به او دادهاند منفعتی ببرد، مثلاً از درخت میوهای به دست آورد و از مخارج سالش زیاد بیاید، باید خمس آن را بدهد.
فقیر
گدا آن است که: دنیا از او دست برداشته، و فقیر آن است که: او دست از دنیا برداشته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*