راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله اردبیلی
آدرس:
http://www.ardebili.com
مسّ ناف بچه بعد از افتادن آن موجب غسل نمیشود.
عنوان مسئله:
مسّ ناف بچه بعد از افتادن آن موجب
غسل
نمیشود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
بچه سقط شده که چهار ماه آن تمام نشده است، پاک است یا نجس؟ و آیا لمس نمودن آن، موجب غسل میشود یا خیر؟
آیا در صورت مسّ دندان مصنوعی و موی مرده، غسل مسّ میّت واجب میشود؟
کسی که مشغول غسل مسّ میّت است، اگر در بین غسل مسّ میّت جنب شود، آیا باید غسل را رها کند یا آن را ادامه دهد و بعدا غسل جنابت کند؟
اگر کسی بدون اختیار، بدنش با میّت تماس پیدا کند (مثلاً در حالت خواب یا بی هوشی)، آیا باید غسل مسّ میّت کند؟ اگر بدن بچه با میّت تماس پیدا کند، چه حکمی دارد؟
اگر در بین غسل مسّ میّت حدثی پیش بیاید، آیا غسل باطل میشود؟
فرمودهاید که عبادات بچه ممیّز صحیح است. آیا نماز بچه ممیّزی که مسّ میّت نموده، با وضوی تنها صحیح است یا خیر؟
اگر انسان چند میّت را لمس کند، یک غسل مسّ میّت بر او واجب میشود یا چند غسل؟
آیا غسل مسّ میّت بر کسی که جنازه شهید را لمس میکند، واجب است؟
آیا جنب یا حائض یا کسی که غسل مسّ میّت بر عهده اوست، میتواند میّت را غسل دهد و کفن و دفن نماید؟
آیا غسل مسّ میّت بر کسی که اسکلت کامل یک انسان را لمس میکند، واجب است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] مس ناف طفل که بریده شود موجب غسل است یا خیر؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا مسّ شهید، موجب غسل مسّ میت می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جنازه کافری را غسل میت بدهند، آیا پس از اغسال ثلاثه، مسّ آن موجب غسل مسّ میت می شود؟
[آیت الله خامنه ای] آیا لمس بدن میّت با دستکش موجب غسل مسّ میّت می گردد؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مس زواید باقیمانده از مرده مانند عرق، خون و... موجب غسل می شود؟
[آیت الله بهجت] آیا پاشیدن آب از بدن مرده موجب غسل مس میّت می شود؟
[آیت الله بهجت] آیا مس میّت علاوه بر وجوب غسل موجب باطل شدن وضو نیز می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] جنازه ای را به جهت عذری، به جای غسل، تیمم بدل از غسل داده اند، آیا مسّ آن پس از تیمم موجب غسل مسّ میت می شود؟ و با تیمم بدن میت پاک می شود یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مسّ کردن استخوانی که همراه با گوشت است و از بدن انسان زنده جدا شده، موجب غسل مسّ میّت می شود؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر بچّه ممیّزی مسّ میّت کند و غسل کند آیا کفایت از غسل بعد از بلوغ میکند یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
برای مسّ بچه مرده، حتی بچّه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده، غسل مسّ میّت واجب است، بلکه بهتر است برای مسّ بچّه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد نیز غسل کند.
اگر دیوانه یا بچه نابالغی میّت را مس کند، بعد از آن که دیوانه، عاقل یا بچّه، بالغ شد باید غسل مسّ میّت نماید، اگرچه غسل بچّه غیر بالغ ممیز نیز بنابر اقوی صحیح است.
اگر از بدن انسان زنده و یا مرده قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آن که قسمت جدا شده را غسل دهند انسان آن را مس نماید، باید غسل مسّ میّت کند، ولی اگر قسمتی که جدا شده استخوان نداشته باشد، چنانچه از بدن انسان زنده جدا شده باشد، برای مسّ آن غسل واجب نیست، ولی اگر از بدن مردهای که او را غسل ندادهاند جدا شده باشد، بنابر احتیاط واجب مسّ آن موجب غسل میشود.
اگر بچّه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید و بدن او سرد شده باشد و عرفا بر تماس بدن مادر با بدن او در حین تولد، مسّ میّت صدق کند، مادر او بنابر احتیاط واجب باید غسل مسّ میّت کند.
بنابر احتیاط واجب برای مسّ بدن شهیدی که او را غسل میّت نمیدهند و همچنین برای مسّ بدن کسی که پیش از اجرای قصاص یا حد، غسل میّت انجام داده است، باید غسل مسّ میّت انجام داد.
در غسل ترتیبی باید نصف راست ناف و نصف راست عورت را با طرف راست بدن و نصف دیگر را با طرف چپ بشوید، بلکه بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود.
اگر انسان میّتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمیشود، ولی اگر پیش از آن که غسل سوم او تمام شود جایی از بدن او را مس کند، اگرچه غسل سوم آنجا تمام شده باشد، باید غسل مسّ میّت نماید.
اگر چند میّت را مس کند یا یک میّت را چند بار مس نماید، یک غسل کافی است.
برای مسّ استخوان و دندانی که از مرده جدا شده و آن را غسل ندادهاند، بنابر احتیاط واجب باید غسل کرد، ولی برای مسّ استخوان و یا دندانی که از زنده جدا شده و گوشت ندارد، غسل لازم نیست.
اگر کسی بدن انسان مردهای را که سرد شده و او را غسل ندادهاند مس کند (یعنی جایی از بدن خود را به بدن او برساند)، باید غسل (مسّ میّت) نماید، خواه در خواب مس کند یا در بیداری، با اختیار باشد یا بی اختیار، حتی اگر باطن میّت را نیز مس کرده باشد، باید غسل کند بلکه بنابر احتیاط واجب، مسّ بدن مردهای که او را به جای غسل تیمّم دادهاند و یا هر سه غسل او با آب خالص و بدون سِدر و کافور انجام شده است نیز همین حکم را دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغی میت را مس کند بعد از ان که ان دیوانه عاقل یا بچه بالغ شد باید غسل مس میت نماید و در صورتی که بچه ممیز باشد و غسل مس میت نماید غسلش صحیح است
[آیت الله شبیری زنجانی] برای مس بچه مرده؛ حتی بچه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده، غسل مس میت واجب است، بلکه بنا بر احتیاط مستحب برای مس بچه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد، غسل کند و اگر بچه چهار ماههای مرده به دنیا آمده و بدنش سرد شده باشد، بنا بر احتیاط مادر او غسل مس میت کند.
[آیت الله علوی گرگانی] برای مسّ بچه مرده، حتّی بچه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده غسل مسّ میت واجب است، بلکه بنابر احتیاط مستحبّ برای مسّ بچه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد باید غسل کرد، و بنابر احتیاط واجب اگر بچه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید، مادر او غسل مسّ میّت کند، و اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد، بنابر احتیاط مستحبّ باید مادر او غسل نماید.
[آیت الله نوری همدانی] برای مس بچه مرده ، حتی بچه سقط شده ای که چهار ماه او تمام شده ، غسل مس میت واجب است . بلکه بهتر است برای مس بچه سقط شده ای که از چهار ماه کمتر دارد غسل کرد ، بنابر این اگر بچه چهار ماهه ای مرده به دنیا بیاید مادر او باید غسل مس میت کند ، بلکه اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد بهتر است مادر او غسل نماید .
[آیت الله سبحانی] برای مس بچه مرده، حتی بچه سقط شده ای که چهار ماه او تمام شده غسل مسّ میّت واجب است. و برای مس بچه سقط شده ای که از چهار ماه کمتر دارد، غسل مستحب است. بنابراین اگر بچه چهارماهه ای مرده به دنیا بیاید مادر او بنابر احتیاط واجب باید غسل مس میت کند; بلکه اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد بهتر است مادر او غسل نماید.
[آیت الله مظاهری] برای مسّ بچّه مرده، حتّی بچّه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده غسل مسّ میّت واجب است، بلکه بهتراست برای مسّ بچّه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد غسل کرد، بنابراین اگر بچّه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید، مادر او باید غسل مسّ میّت کند، بلکه اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد بهتر است مادر او غسل نماید.
[آیت الله بهجت] بدن میتی که سرد نشده چنانچه با رطوبت مسّ شود، موجب نجاست است، اگرچه موجب غسل نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغی میّت را مسّ کند، بعد از آن که آن دیوانه عاقل یا بچه بالغ شد، باید غسل مسّ میّت نماید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر دیوانه یا بچه نابالغی میت را مس کند؛ بعد از آنکه آن دیوانه عاقل یا بچه بالغ شد باید غسل مس میت نماید.
[آیت الله سبحانی] اگر دیوانه یا بچه نابالغی میّت را مس کند، بعد از آن که آن دیوانه عاقل شد یا بچه بالغ شد باید غسل مس میت نماید.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
مس
تماس مستقيم بدنی با يك چيز
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*