آیا کسانی که از ذریه پیامبر اسلام (ص) هستند نیز باید خمس پرداخت کنند؟
اگر انسان از تجارت یا صنعت، یا کسب های دیگر مالی به دست آورد،چنان چه از مخارج سال خود او و عیالاتش زیاد بیاید، خمس، یعنی پنج یک آن را در این زمان باید به مجتهد جامع الشرایط بدهند یا به مصرفی که او اجازه می‌دهد برسانند . [1] در این حکم فرقی نیست که از ذریه پیامبر اسلام باشد و یا از غیر آنان. پس اگر چه سادات فقیر یکی از مصارف خمس هستند اما ساداتی که خمس برآنان واجب می گردد سهم سادات را نیز باید با اذن حاکم شرع[2] به سیّد فقیر یا سیّد یتیم یا به سیّدی که در سفر درمانده شده بدهند . [3] [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌2، ص 8، مسأله 1752 (هرگاه انسان از تجارت یا صنعت، یا کسب های دیگر مالی به دست آورد، اگر چه مثلًا نماز و روزه میّتی را بجا آورد و از اجرت آن، مالی تهیّه کند، چنان چه از مخارج سال خود او و عیالاتش زیاد بیاید، باید خمس، یعنی پنج یک آن را به دستوری که بعداً گفته می‌شود بدهد). [2] آیات عظام سیستانی و تبریزی و صافی در پرداخت سهم سادات، اجازه مجتهد را لازم نمی دانند. نک: حسینی، سیدمجتبی، رساله دانشجویی، احکام خمس، ص98، پرسش 91، چاپ چهارم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها. [3]   توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌2، ص:60، مسأله 1834 (خمس را باید دو قسمت کنند: یک قسمت آن سهم سادات است، که امر آن با حاکم است و باید آن را به مجتهد جامع الشرایط تسلیم کنند و یا با اذن او به سیّد فقیر یا سیّد یتیم یا به سیّدی که در سفر درمانده شده بدهند. و نصف دیگر آن سهم امام علیه السلام است که در این زمان باید به مجتهد جامع الشرایط بدهند یا به مصرفی که او اجازه می‌دهد برسانند).
عنوان سوال:

آیا کسانی که از ذریه پیامبر اسلام (ص) هستند نیز باید خمس پرداخت کنند؟


پاسخ:

اگر انسان از تجارت یا صنعت، یا کسب های دیگر مالی به دست آورد،چنان چه از مخارج سال خود او و عیالاتش زیاد بیاید، خمس، یعنی پنج یک آن را در این زمان باید به مجتهد جامع الشرایط بدهند یا به مصرفی که او اجازه می‌دهد برسانند . [1] در این حکم فرقی نیست که از ذریه پیامبر اسلام باشد و یا از غیر آنان. پس اگر چه سادات فقیر یکی از مصارف خمس هستند اما ساداتی که خمس برآنان واجب می گردد سهم سادات را نیز باید با اذن حاکم شرع[2] به سیّد فقیر یا سیّد یتیم یا به سیّدی که در سفر درمانده شده بدهند . [3]
[1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌2، ص 8، مسأله 1752 (هرگاه انسان از تجارت یا صنعت، یا کسب های دیگر مالی به دست آورد، اگر چه مثلًا نماز و روزه میّتی را بجا آورد و از اجرت آن، مالی تهیّه کند، چنان چه از مخارج سال خود او و عیالاتش زیاد بیاید، باید خمس، یعنی پنج یک آن را به دستوری که بعداً گفته می‌شود بدهد). [2] آیات عظام سیستانی و تبریزی و صافی در پرداخت سهم سادات، اجازه مجتهد را لازم نمی دانند. نک: حسینی، سیدمجتبی، رساله دانشجویی، احکام خمس، ص98، پرسش 91، چاپ چهارم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها. [3]   توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌2، ص:60، مسأله 1834 (خمس را باید دو قسمت کنند: یک قسمت آن سهم سادات است، که امر آن با حاکم است و باید آن را به مجتهد جامع الشرایط تسلیم کنند و یا با اذن او به سیّد فقیر یا سیّد یتیم یا به سیّدی که در سفر درمانده شده بدهند. و نصف دیگر آن سهم امام علیه السلام است که در این زمان باید به مجتهد جامع الشرایط بدهند یا به مصرفی که او اجازه می‌دهد برسانند).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین