مهم ترین کتاب هایی که ما را در سطح مقدماتی با علوم قرآنی آشنا می کند عبارت اند از: قرآن در اسلام[1] ، درسنامه علوم قرآنی (سطح 1)[2] و آموزش علوم قرآنی[3] است. و در سطح متوسط: درسنامه علوم قرآنی (سطح 2)[4] ، علوم قرآنی[5] ، علوم قرآن[6] تاریخ قرآن[7] و پژوهشی در تاریخ قرآن کریم[8] . برخی کتاب های مرجع در علوم قرآنی عبارتند از: البرهان فی علوم القرآن[9] ، الاتقان فی علوم القرآن[10] ، التمهید فی علوم القرآن[11] ، و علوم القرآن عند المفسرین [12] . حهت اطلاع بیشتر به دانشنامه علوم قرآن پایگاه حوزه مراجعه فرمایید. [1] علامّه سید محمد حسین طباطبایی. [2] حسین جوان آراسته. [3] محمد هادی معرفت. [4] حسین جوان آراسته. [5] محمدهادی معرفت. [6] محمد باقر سعیدی روشن. [7] محمود رامیار. [8] سیدمحمد باقر حجتی. [9] محمد بن عبداللّه زرکشی . [10] جلال الدین سیوطی. [11] محمد هادی معرفت. [12] به کوشش محققان (مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم).
مهم ترین کتاب هایی که ما را در سطح مقدماتی با علوم قرآنی آشنا می کند عبارت اند از: قرآن در اسلام[1] ، درسنامه علوم قرآنی (سطح 1)[2] و آموزش علوم قرآنی[3] است. و در سطح متوسط: درسنامه علوم قرآنی (سطح 2)[4] ، علوم قرآنی[5] ، علوم قرآن[6] تاریخ قرآن[7] و پژوهشی در تاریخ قرآن کریم[8] . برخی کتاب های مرجع در علوم قرآنی عبارتند از: البرهان فی علوم القرآن[9] ، الاتقان فی علوم القرآن[10] ، التمهید فی علوم القرآن[11] ، و علوم القرآن عند المفسرین [12] . حهت اطلاع بیشتر به دانشنامه علوم قرآن پایگاه حوزه مراجعه فرمایید.
[1] علامّه سید محمد حسین طباطبایی. [2] حسین جوان آراسته. [3] محمد هادی معرفت. [4] حسین جوان آراسته. [5] محمدهادی معرفت. [6] محمد باقر سعیدی روشن. [7] محمود رامیار. [8] سیدمحمد باقر حجتی. [9] محمد بن عبداللّه زرکشی . [10] جلال الدین سیوطی. [11] محمد هادی معرفت. [12] به کوشش محققان (مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم).
- [سایر] لطف کنید برای اشراف کامل بر موضوع حجاب و ولایت فقیه یک سیر مطالعاتی کامل و به ترتیب به من معرفی کنید؟
- [سایر] سیر مطالعاتی استاد مطهری چه ترتیبی دارد؟
- [سایر] یک سیر مطالعاتی برای فلسفه غرب مطرح کنید؟
- [سایر] یک سیر مطالعاتی برای فلسفه اسلامی مطرح کنید؟
- [سایر] لطفا منابع مطالعاتی زرتشت را جهت مطالعه معرفی کنید؟
- [سایر] سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی چه ترتیبی دارد؟
- [سایر] لطفاً کتاب های اصلی و منبع برای تحقیق در تاریخ و سیره اهل بیت (ع) را معرفی نمایید و اگر در این زمینه دارای یک سیر مطالعاتی مشخصی هستید، لطفا بیان نمایید.
- [سایر] یک سیر مطالعاتی در خصوص مسائل زیر برایم ارسال نمایید. به عبارت دیگر در خصوص یادگیری مسائل زیر چه کتبی را معرفی می نمایید؟ 1- اصول اعتقادی(توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت) 2- امام زمان(عج) را بهتر بشناسم.
- [سایر] آیا می توانید سیر مطالعاتی کلام اسلامی را برای من بیان کنید؟
- [سایر] آیا می توانید سیر مطالعاتی تاریخ اسلام را برای من بیان کنید؟
- [آیت الله بهجت] غذا خوردن در حال راه رفتن و همچنین به اندازه سیر شدن مکروه است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که باید برای کفّاره یک روز، شصت فقیر را طعام بدهد اگر به شصت فقیر دسترسی دارد، نباید به هرکدام از آنها بیشتر از یک مد که تقریباً ده سیر است طعام بدهد، یا یک فقیر را بیشتر از یک مرتبه سیر نماید، ولی میتواند برایهر یک از عیالات فقیر اگرچه صغیر باشند یک مد به آن فقیر بدهد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که باید برای کفارهی یک روز، شصت فقیر را طعام بدهد، اگر به شصت فقیر دسترسی دارد، نباید به هر کدام از آنها بیشتر از یک مُد که تقریباً ده سیر است طعام بدهد، یا یک فقیر را بیشتر از یک مرتبه سیر نماید، ولی میتواند برای هر یک از عیالات فقیر، اگر چه صغیر باشند یک مُد به آن فقیر بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که به واسطه پیری نمیتواند روزه بگیرد، یا برای او مشقّت دارد، روزه بر او واجب نیست ولی در صورت دوم باید برای هر روز یک مدّ که تقریباً ده سیر است، گندم یا جو ومانند اینها به فقیر بدهد و بهتر آن است که تقریباً ده سیر گندم بدهد و به احتیاط واجب در صورت اوّلی.
- [آیت الله مظاهری] در قتل خطا و قتل شبه عمد، قاتل باید علاوه بر دیه، شصت روز روزه بگیرد و اگر نتواند، شصت فقیر را سیر نماید، و در قتل عمد اگر ورثه مقتول عفو کنند یا با قاتل بر دیه توافق نمایند، قاتل باید شصت روز روزه بگیرد و شصت فقیر را هم سیر نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که باید برای کفار یک روز شصت فقیر را طعام بدهد، نمیتواند به هر کدام از آنها بیشتر از یک مد که تقریباً ده سیر است طعام بدهد، یا یک فقیر را بیشتر از یک مرتبه سیر نماید، و زیادی را از کفاره حساب نماید ولی میتواند برای هر یک از عیالات فقیر اگرچه صغیر باشند یک مد به آن فقیر بدهد.
- [آیت الله مظاهری] هیچکدام از علوم غریبه حجّیت ندارد و چیزی بهواسطه آن اثبات نمیشود، گرچه بهواسطه آنها یقین حاصل شود، زیرا یقینی حجّت است که از راه متعارف پیدا شود.
- [آیت الله اردبیلی] یادگرفتن و یاددادن علوم و صنایعی که مورد نیاز مردم است و موجب عظمت و قدرت مسلمانان در برابر کفّار میباشد، بر همه افراد واجب کفایی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] مسافر و کسی که از روزه گرفتن عذردارد، مکروه است در روز ماه رمضان جماع نماید و در خوردن وآشامیدن کاملاً خود را سیر کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر به عهد خود عمل نکند باید کفاره بدهد یعنی یک بنده ازاد کند یا شصت فقیر را سیر کند یا دو ماه پی در پی روزه بگیرد