مبطلات روزه عبارت ند از: 1. خوردن و آشامیدن، 2. جماع، 3. استمناء، (انسان با خود کاری کند که منی از او بیرون آید)، 4. دروغ بستن به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان پیغمبر (ع)، 5. رساندن غبار غلیظ به حلق، 6. فرو بردن تمام سر در آب، 7. باقی ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح، 8. اماله کردن با چیزهای روان، 9. قی کردن. [1] بنابراین یکی از مبطلات روزه استمنا است، و اگر شخص روزه دار از روی عمد و با آگاهی به این مسئله استمنا کند، علاوه بر این که روزه اش باطل می شود؛ چون با کار حرام روزه اش را افطار کرده، باید هم روزه اش را قضا کند و هم کفاره جمع نیز بپردازد، [2] اما اگر نمی دانسته که استمنا روزه را باطل می کند، حکمش در پاسخ شماره 2668، (سایت: 3319) (عدم آگاهی از مبطلات روزه) در سایت موجود است. برای آگاهی بیشتر به پاسخ های زیر مراجعه نمایید: 1. نمایه: مبطلات روزه، سؤال 5859 (سایت: 6083) . 2. نمایه: استمنا و راه نجات از آن 3. نمایه: حکم استمناء و انواع آن 4. نمایه: راه های ترک استمنا 5. نمایه: راه نجات از استمناء 6. نمایه: استمناء در زنان 7. نمایه: دلایل حرمت استمناء 8. نمایه: تفاوت استمنا با ازدواج 9. نمایه: ازدواج، استمنا و زیان های جسمی و معنوی 10. نمایه: استمناء از راه تفکر در امور شهوانی . [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 891 ، م 1572. [2] همان، ص 930- 931، م 1665. م 1665، "اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند (1)، چه آن چیز اصلًا حرام‏ باشد مثل شراب و زنا، یا به جهتی حرام شده باشد، مثل نزدیکی کردن با عیال خود در حال حیض، بنابر احتیاط کفاره جمع بر او واجب می‏شود؛ یعنی باید یک بنده آزاد کند و دو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند، یا به هر کدام آنها یک مد که تقریباً ده سیر است گندم یا جو یا نان و مانند اینها بدهد. و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها که ممکن است باید انجام دهد".
آیا زمانی که من روزه هستم اگر خود ارضایی (استمنا) یا ... انجام دهم روزه ام باطل است؟ حتی اگر خودم هم نمی دانستم که این عمل روزه را باطل می کند؟
مبطلات روزه عبارت ند از: 1. خوردن و آشامیدن، 2. جماع، 3. استمناء، (انسان با خود کاری کند که منی از او بیرون آید)، 4. دروغ بستن به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان پیغمبر (ع)، 5. رساندن غبار غلیظ به حلق، 6. فرو بردن تمام سر در آب، 7. باقی ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح، 8. اماله کردن با چیزهای روان، 9. قی کردن. [1] بنابراین یکی از مبطلات روزه استمنا است، و اگر شخص روزه دار از روی عمد و با آگاهی به این مسئله استمنا کند، علاوه بر این که روزه اش باطل می شود؛ چون با کار حرام روزه اش را افطار کرده، باید هم روزه اش را قضا کند و هم کفاره جمع نیز بپردازد، [2] اما اگر نمی دانسته که استمنا روزه را باطل می کند، حکمش در پاسخ شماره 2668، (سایت: 3319) (عدم آگاهی از مبطلات روزه) در سایت موجود است. برای آگاهی بیشتر به پاسخ های زیر مراجعه نمایید: 1. نمایه: مبطلات روزه، سؤال 5859 (سایت: 6083) . 2. نمایه: استمنا و راه نجات از آن 3. نمایه: حکم استمناء و انواع آن 4. نمایه: راه های ترک استمنا 5. نمایه: راه نجات از استمناء 6. نمایه: استمناء در زنان 7. نمایه: دلایل حرمت استمناء 8. نمایه: تفاوت استمنا با ازدواج 9. نمایه: ازدواج، استمنا و زیان های جسمی و معنوی 10. نمایه: استمناء از راه تفکر در امور شهوانی . [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج 1، ص 891 ، م 1572. [2] همان، ص 930- 931، م 1665. م 1665، "اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند (1)، چه آن چیز اصلًا حرام باشد مثل شراب و زنا، یا به جهتی حرام شده باشد، مثل نزدیکی کردن با عیال خود در حال حیض، بنابر احتیاط کفاره جمع بر او واجب میشود؛ یعنی باید یک بنده آزاد کند و دو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند، یا به هر کدام آنها یک مد که تقریباً ده سیر است گندم یا جو یا نان و مانند اینها بدهد. و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها که ممکن است باید انجام دهد".
- [آیت الله بهجت] آیا روزه داری که استمناء کرده و نمی دانسته استمناء روزه را باطل می کند، روزه اش باطل است؟ و در صورت بطلان، آیا کفّاره هم دارد؟
- [سایر] آیا غسل حیض به جای غسل جنابت کفایت می کند؟ در صورتی که به مسئله استمناء جاهل بوده و نمی دانستم استمناء باعث باطل شدن نمازها و روزه هایم می شود، تکلیف چیست؟ لطفا نظر آیت اله خامنه ای را بفرمایید.
- [آیت الله سیستانی] من تاحدود 27 سالگی یک مسئله را نمی دانستم و این که آدم وقتی استمنا میکند با ید غسل کند و تمام این مدت را از سن تکلیف تا 27 سالگی را نماز و روزه می گرفتم که استمنا کرده بودم ولی غسل نکرده بودم تکلیف این همه روزه و نمازهای من چیست ایا باید همه را قضا بگیرم ؟
- [سایر] آیا کسی که در حالت روزه استمناء می کند، روزه اش باطل است؟ کفاره آن چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا استمناء از گناهان کبیره است و روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله سیستانی] در ماه رمضان استمنا کردم البته به قصد بیرون آوردن منی نبود ولی منی از من خارج شد و می دانستم که به واسطه بیرون آمدن منی روزه ام باطل میشود حالا چه باید بکنم؟ آیا باید 60 روز یا 60 نفر را سیر کنم یا نه؟
- [سایر] من تا الان نمی دانستم که سیگار روزه را باطل می کند، روزه هایی که با کشیدن سیگار گرفته ام، حکمش چیست؟ آیا باید 61 روز روزه بگیرم؟ چکار باید کرد؟ من هشت سال این جوری روزه گرفتم.
- [سایر] حکم خود ارضایی چیست؟ آیا بعد از انجام این عمل غسلی واجب است و روزه باطل می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر به قصد بیرون آمدن منی، استمناء کند ولی منی خارج نشود، آیا روزه اش باطل است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر به قصد بیرون آمدن منی استمناء کند ولی منی خارج نشود، آیا روزه اش باطل می شود؟
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار استمناء کند و منی از او بیرون آید، روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمنا، کار دیگری که روزه را باطل میکند انجام دهد و بعد جماع یا استمنا نماید، برای هر کدام کفاره واجب میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر فراموش کند که روزه است و جماع نماید، یا او را به جماع مجبور نمایند، به نحوی که از اختیار او خارج شود، روزه او باطل نمیشود. ولی چنانچه در بین جماع یادش بیاید یا جبر او برداشته شود، باید فوراً از حال جماع خارج شود، و اگر خارج نشود، روزه او باطل است. 3 استمناء (مسألة 1597)- اگر روزهدار استمنا کن (معنای استمنا در مسأله 1581 گذشت)، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل می کند انجام دهد مثلا اب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند غیر از جماع و استمناء انجام دهد مثلا غذای حرامی بخورد یک کفاره کافیست
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار اِستمناء کند، یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید، روزه او باطل میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار استمناء کند یعنی به غیر از جماع کاری کند که منی از او بیرون اید روزه اش باطل می شود
- [امام خمینی] اگر روزه دار استمنا کند، یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید، روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر روزه دار به قصد بیرون آمدن منی استمناء کند روزه اش باطل می شود هر چند منی از او بیرون نیاید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار استمناء کند یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید ، روزه اش باطل می شود .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که روزه را باطل می کند انجام دهد و بعد با حلال خود جماع یا استمناء نماید برای ان کار یک کفاره و برای جماع یا استمناء بنابر احتیاط کفاره دیگری واجب می شود