خرید و فروش با بدن نجس اشکال ندارد و در خود معامله دخالتی ندارد. درباره خرید و فروش، در رساله های توضیح المسائل مراجع تقلید، شرایطی بیان شده است که در هیچ کدام از این شرایط، پاکی بدن شرط نیست.[1] پس، خریدن لباس، کفش و ... با بدن نجس اشکال ندارد. اما اگر چیز پاکی؛ مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه مثلاً روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست؛ مثلاً بخواهند نفت نجس را بسوزانند، فروش آن اشکال ندارد.[2] و اگر نجاست به جنسی که می خواهد بخرد، سرایت کرده و بخواهد با آن مثلاً نماز بخواند، باید آن را پاک گرداند، ولی معامله را باطل نمی گرداند. [1] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 197، م 2055، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ یازدهم، 1384ش. [2] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 201.
خرید و فروش با بدن نجس اشکال ندارد و در خود معامله دخالتی ندارد. درباره خرید و فروش، در رساله های توضیح المسائل مراجع تقلید، شرایطی بیان شده است که در هیچ کدام از این شرایط، پاکی بدن شرط نیست.[1] پس، خریدن لباس، کفش و ... با بدن نجس اشکال ندارد. اما اگر چیز پاکی؛ مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه مثلاً روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست؛ مثلاً بخواهند نفت نجس را بسوزانند، فروش آن اشکال ندارد.[2] و اگر نجاست به جنسی که می خواهد بخرد، سرایت کرده و بخواهد با آن مثلاً نماز بخواند، باید آن را پاک گرداند، ولی معامله را باطل نمی گرداند.
[1] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 197، م 2055، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ یازدهم، 1384ش. [2] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 201.
- [آیت الله خامنه ای] خرید، فروش و استفاده از کالاهای ساخته شده از چرم مثل کفش و کلاه و کمربند که احتمال تماس بدن و لباس خیس با آن می رود چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا با مال زکوی می توان لباس خرید و در آن لباس نماز خواند؟
- [آیت الله سیستانی] خرید شارژ موبایل برای معتکف چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] 2) آیا با پول فطریه می توان بدون اطلاع فقیر، برای وی لباس خرید؟
- [سایر] آیا خوابیدن در جای نجس بدن را نجس می کند، در حالی که مکان خوابیدن خشک باشد؟ و آیا پوشیدن لباس نجس بدن را نجس می کند؟
- [آیت الله بهجت] اگر بدن، لباس، ظرف و یا وسیله فردی نجس شود، امّا خود او متوجه نگردد پس از خروج او از اتاق و ورود مجدد او به داخل، آیا باید حکم به طهارت آن نمود؟
- [سایر] حکم خرید اجناس دست دوم اسراییلی از جمله گوشی های موبایل چیست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا خرید ماشین و موبایل میتواند جزو مخارج سالیانه به حساب بیاید یا نه ؟
- [سایر] دانشجویانی که در کشورهای غیر اسلامی درس میخوانند ؛ چنانچه از بازار کفش و لباس چرمی تهیه کنند، حکم طهارت و نجاست آن چگونه میشود؟
- [آیت الله مظاهری] اگر حشرهای مانند مگس روی نجاستی بنشیند و بعد روی بدن یا لباس (مرطوب یا خشک) بنشیند، آیا میتوان حکم به نجاست بدن و لباس نمود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که یک لباس دارد اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه اب کشیدن یکی از انها اب داشته باشد بنابر احتیاط باید بدن را اب کشیده و با لباس نجس نماز بخواند مگر این که نجاست بدن کمتر از نجاست لباس باشد یا نجاست بدن یک مرتبه شستن و نجاست لباس دو مرتبه شستن لازم داشته باشد که در این دو صورت لازم است تطهیر لباس را مقدم بدارد
- [آیت الله بهجت] لازم نیست کف پا و ته کفش نجس ، تر باشد بلکه اگر خشک هم باشد به وسیله راه رفتن پاک می شود .
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که از روی تقصیر نمی داند با بدن یا لباس نجس نماز باطل است اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند نمازش باطل است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نمی داند با بدن و لباس نجس نماز باطل است؛ اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند؛ نمازش باطل می باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که نمی داند با بدن و لباس نجس نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، بنابر احتیاط لازم نمازش باطل می باشد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که نمیداند نماز با بدن و لباس نجس باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل میباشد
- [آیت الله بهجت] کسی که از روی تقصیر نمیداند با بدن و لباس نجس، نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که نمی داند نماز با بدن و لباس نجس باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند نمازش باطل می باشد.
- [آیت الله خوئی] کسی که از روی تقصیر نمیداند با بدن و لباس نجس نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] بردن عین نجاست مانند خون و بول در مسجد حرام است هر چند بی احترامی به مسجد نباشد بنابر احتیاط واجب، مگر چیز جزئی که گاه در لباس و بدن شخص وارد شونده یا در لباس بچه های کوچک است، اما بردن متنجس (چیزی که نجس شده مانند لباس و کفش نجس) در صورتی که بی احترامی به مسجد نباشد و سبب آلودگی مسجد نیز نشود حرام نیست.