زنا عبارت است از: عمل زناشویی با غیر همسر شرعی (دائم یا موقت) که از نظر قرآن، گناه بزرگی بوده و خداوند درباره آن میفرماید: "نزدیک زنا نشوید؛ چرا که عمل بسیار زشت و راه و روش بدی است." [1] ، [2] این عمل اگر توسط زن شوهردار یا مردی که همسر دارد، انجام شود، به آن زنای محصنه می گویند. [3] برای آشنایی با احکام و عواقب و پی آمدهای ناگوار این عمل زشت، پاسخ های زیر را مطالعه کنید: چگونگی تحقق زنا، 8243 (سایت: 8288) . اجرای حد و توبه در زنای محصنه، 7159 (سایت: 7508) . حکم زنا با زن شوهر دار، 2688 (سایت: 2914) . حق الله یا حق الناس بودن زنای محصنه، 9716 (کاربر) . [1] اسراء، 32. "وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنی إِنَّهُ کانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبِیلًا". در باره حرمت زنا، نک: فرقان، 68و 69؛ اعراف، 33؛ انعام، 151؛ کلینی، یعقوب، ترجمه مصطفوی، سید جواد، اصول کافی، ج 3 ، ص 391، انتشارات وفا، 1382 ؛ نجفی، محمدحسن، حر عاملی، وسائل الشیعه، ج28، کتاب الحدود، جواهر الکلام، ج 41، ص260و 258، دار احیاء التراث العربی لبنان، 1981. [2] اقتباس از پاسخ، 6787 (کاربر) . [3] با استفاده از سؤال 7159 (سایت: 7508)، البته به چنین مردی که زنا انجام دهد،محصن گفته می شود که به طور عموم به زنای چنین مرد وزنی زنای محصنه گفته می شود.
زنا عبارت است از: عمل زناشویی با غیر همسر شرعی (دائم یا موقت) که از نظر قرآن، گناه بزرگی بوده و خداوند درباره آن میفرماید: "نزدیک زنا نشوید؛ چرا که عمل بسیار زشت و راه و روش بدی است." [1] ، [2] این عمل اگر توسط زن شوهردار یا مردی که همسر دارد، انجام شود، به آن زنای محصنه می گویند. [3] برای آشنایی با احکام و عواقب و پی آمدهای ناگوار این عمل زشت، پاسخ های زیر را مطالعه کنید: چگونگی تحقق زنا، 8243 (سایت: 8288) . اجرای حد و توبه در زنای محصنه، 7159 (سایت: 7508) . حکم زنا با زن شوهر دار، 2688 (سایت: 2914) . حق الله یا حق الناس بودن زنای محصنه، 9716 (کاربر) .
[1] اسراء، 32. "وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنی إِنَّهُ کانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبِیلًا". در باره حرمت زنا، نک: فرقان، 68و 69؛ اعراف، 33؛ انعام، 151؛ کلینی، یعقوب، ترجمه مصطفوی، سید جواد، اصول کافی، ج 3 ، ص 391، انتشارات وفا، 1382 ؛ نجفی، محمدحسن، حر عاملی، وسائل الشیعه، ج28، کتاب الحدود، جواهر الکلام، ج 41، ص260و 258، دار احیاء التراث العربی لبنان، 1981. [2] اقتباس از پاسخ، 6787 (کاربر) . [3] با استفاده از سؤال 7159 (سایت: 7508)، البته به چنین مردی که زنا انجام دهد،محصن گفته می شود که به طور عموم به زنای چنین مرد وزنی زنای محصنه گفته می شود.
- [آیت الله سبحانی] آیا زنای محصنه (نعوذبالله) جنبه حق الناس هم دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی مرتکب زنای محصنه شود و ترسید که به شوهر زن بگوید آیا اگر توبه کند پذیرفته میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مرد و زنی باهم زنای (محصنه یا غیر محصنه) کردند و بعد از مدتی زن طلاق گرفت، آیا بعد از گذراندن عده مرد میتواند او را به عقد خود در آورد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن از حق مشروع خود- مبنی بر عدم تمکین- استفاده نموده و با وجود دسترسی به شوهر در اثر فشار غریزه جنسی مرتکب عمل شنیع زنا شده است آیا زنای وی محصنه محسوب می شود یا غیر محصنه ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مرتکب زنای محصنه و لواط، می تواند خود را به قتل برساند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام.خسته نباشد.بفرمایید که زنای محصنه چیست؟چرا از بقیه مجزا شده؟ متشکرم.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مرد مسلمانی مرتکب زنای محصنه با زن شوهردار شده و این امر برای دادگاه اثبات شده و دادگاه حکم رجم در مورد زانی را صادر کرده است، آیا همسر شرعی زانی می تواند به کذب ادعا کند که در موقع انجام عمل از همسرش جدا بوده تا حدّ رجم ساقط شود؟
- [آیت الله سبحانی] مقدار مسافت سفر که زنا را از زنای محصنه خارج کند به چه میزان است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر مردی با زنی که در عقد موقت مرد دیگری است نزدیکی کند، حکم زنای محصنه را دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرد باید چه مدتی از همسرش دور باشد و به وی دسترسی نداشته باشد تا زنای وی محصنه تلقی نشود؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج با زن شوهردار حرام و باطل است و اگر مردی با زن شوهردار ازدواج کند، در چند صورت آن زن بر او حرام ابدی میشود: 1 - هنگام عقد زن و مرد بدانند که زن شوهردار است و ازدواج آنها حرام است. 2 - هنگام عقد از یکی از راههای شرعی - مانند شهادت دو مرد عادل یا گزارشهای اطمینانبخش - این امر اثبات شده باشد. 3 - هنگام عقد هر دو بدانند که این زن سابقاً شوهر داشته و الان در شوهردار بودن او شک داشته و خلاف آن ثابت نشده باشد. در این سه صورت که زن و شوهر بدون عذر شرعی ازدواج کردهاند، بر یکدیگر حرام ابدی میگردند؛ هر چند دخول نکرده باشند. 4 - هنگام عقد فقط مرد بداند که زن شوهر دارد و ازدواج با او حرام است. 5 - هنگام عقد از یکی از راههای شرعی این امر فقط برای مرد اثبات شده باشد. 6 - هنگام عقد فقط مرد بداند که این زن قبلاً شوهر داشته ولی نسبت به هنگام ازدواج شک داشته و خلاف آن ثابت نشده باشد. (تذکر این نکته مناسب است که چنانچه زن به مردی که از شوهر داشتن یا نداشتن او بیخبر است، بگوید که شوهر ندارد، در صورتی که مرد احتمال بدهد که این زن از اموری اطّلاع دارد که آن مرد از آنها بیاطّلاع است گفته زن برای او معتبر است ولی اگر مرد بداند که زن بیش از آن مقداری که مرد از آن مطلع است، اطلاع بیشتری ندارد، گفته او برای مرد معتبر نیست). در این سه صورت که تنها مرد بدون عذر شرعی ازدواج کرده، اگر بعد از عقد دخول کرده باشد، این زن بر او حرام ابدی میشود. در غیر این چند صورت ازدواج با زن شوهردار هر چند باطل است؛ لیکن باعث حرمت ابدی نمیشود.
- [آیت الله بهجت] در طلاق رجعی مرد به دو صورت میتواند به زن خود رجوع کند: 1 حرفی بزند که معنایش این باشد که او را دوباره زن خود قرار داده است؛ 2 کاری کند که زن از آن بفهمد رجوع کرده است.
- [آیت الله اردبیلی] مرد نمیتواند زن دائمی خود را به گونهای ترک کند که نه مثل زن شوهردار باشد نه مثل زن بیشوهر و احتیاط مستحب آن است که هر چهار شب یک شب نزد او بماند مگر این که زن گذشت نماید.
- [آیت الله سبحانی] مرد نمی تواند زن دائمی خود را به طوری ترک کند که نه مثل زن شوهردار باشد نه مثل زن بی شوهر، لکن واجب نیست هر چهار شب یک شب نزد او بماند.
- [امام خمینی] مرد نمی تواند زن دائمی خود را به طوری ترک کند که نه مثل زن شوهردار باشد نه مثل زن بی شوهر، لکن واجب نیست هر چهار شب یک شب نزد او بماند.
- [آیت الله سبحانی] مرد نمی تواند زن دائمی خود را به طوری ترک کند که نه مثل زن شوهردار باشد نه مثل زن بی شوهر، لکن واجب نیست هر چهار شب یک شب نزد او بماند.
- [آیت الله اردبیلی] عده بر دو قسم است: 1 عده طلاق 2 عده وفات.
- [آیت الله مظاهری] پوشیدن لباسهایی که مختصّ به کفّار است، نظیر کراوات و پوشیدن لباسهایی که مختص به اهل معصیت است نظیر لباسهای تنگ و محرّک، برای مرد و زن حرام است و اگر بدون توبه از دنیا رود، پروردگار عالم او را با کفّار و اهل معصیت محشور میکند. صفحه 378
- [آیت الله سبحانی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمان از کافر که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر. شرایط خریدار و فروشنده
- [آیت الله اردبیلی] طلاق دارای دو قسم است: 1 طلاق بائن 2 طلاق رِجعی.