حکم نماز دانشجو چیست؟ بنده دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع)تهرانم و مدت تحصیل هم هفت سال است.
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): اگر سفرهای‌ دانشجویان [یا طلاب علوم دینی] به‌گونه‌ای باشد که در خلال هر ده روز یک سفر تحصیلی دارند، با توجه به اینکه مسأله سفر تحصیلی مبنی بر احتیاط (جمع بین نماز تمام و شکسته و جمع بین روزه گرفتن و قضا کردن آن بعد از ماه رمضان) است، می‌توانند در این مسأله با مراعات الأعلم فالأعلم، به مجتهد جامع الشرایط دیگری رجوع نمایند.. [1] دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): چنانچه مدت ماندن شما در شهر محل تحصیل یا محل کار مدت خاصی باشد پس حکم آنجا طبق جدول زیر است: 1. اگر در ماه حد اقل 22 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای یک سال و نیم یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 2. اگر در ماه حد اقل 15 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 3. اگر در ماه حد اقل 7 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 4. اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 5. اگر در ماه حد اقل 15 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای پنج سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 6. اگر در ماه حد اقل 20 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 7. اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 6 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد. 8. اگر هر سال یک چهارم آن را در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد. و اگر محل تحصیلتان یا محل کارتان با شهر محل سکونت فاصله شرعی دارد (44 کیلومتر رفت یا رفت و برگشت) در این صورت اگر به آنجا هر روز رفت و آمد می کنید و یا هر ماه حد اقل 10 روز این مسیر را طی می کنید و این رویه برای شش ماه یا بیشتر است شما کثیر السفر هستید و در تمام سفرهایتان نماز تمام و روزه صحیح است و اگر عدد و یا روزهای مسافرت شما در ماه هشت یا نه باشد بنابر احتیاط واجب در همه سفرها باید هم شکسته بخوانید و هم تمام ، و اگر کمتر از این باشد نماز شکسته است ، البته حکم مذکور در صورتی است که محل تحصیل یا محل کار مَقَرّ شما نشده باشد پس چنانچه مَقَرّ شما شد ، حکم کثیر السفر در صورتی ثابت می شود که فاصله بین شهر شما و شهر محل تحصیل 44 کیلومتر یا بیشتر باشد. دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): چنانچه حداقل یک سال (12 ماه) در آن محل اقامت داشته باشید و یا هفته ای سه روز در آن محل اقامت داشته باشید و حداقل 2 سال ادامه داشته باشد حکم وطن را دارد و نمازتان در آن محل کامل است. لینک به سایت استفتاءات (کد 837).   [1] . بر گرفته از سایت معظم له. 
عنوان سوال:

حکم نماز دانشجو چیست؟ بنده دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع)تهرانم و مدت تحصیل هم هفت سال است.


پاسخ:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر سفرهای‌ دانشجویان [یا طلاب علوم دینی] به‌گونه‌ای باشد که در خلال هر ده روز یک سفر تحصیلی دارند، با توجه به اینکه مسأله سفر تحصیلی مبنی بر احتیاط (جمع بین نماز تمام و شکسته و جمع بین روزه گرفتن و قضا کردن آن بعد از ماه رمضان) است، می‌توانند در این مسأله با مراعات الأعلم فالأعلم، به مجتهد جامع الشرایط دیگری رجوع نمایند.. [1]
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چنانچه مدت ماندن شما در شهر محل تحصیل یا محل کار مدت خاصی باشد پس حکم آنجا طبق جدول زیر است:
1. اگر در ماه حد اقل 22 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای یک سال و نیم یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
2. اگر در ماه حد اقل 15 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
3. اگر در ماه حد اقل 7 روز کامل در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
4. اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
5. اگر در ماه حد اقل 15 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای پنج سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
6. اگر در ماه حد اقل 20 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
7. اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 6 ساعت در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مَقَرّ شما است و حکم وطن را دارد.
8. اگر هر سال یک چهارم آن را در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
و اگر محل تحصیلتان یا محل کارتان با شهر محل سکونت فاصله شرعی دارد (44 کیلومتر رفت یا رفت و برگشت) در این صورت اگر به آنجا هر روز رفت و آمد می کنید و یا هر ماه حد اقل 10 روز این مسیر را طی می کنید و این رویه برای شش ماه یا بیشتر است شما کثیر السفر هستید و در تمام سفرهایتان نماز تمام و روزه صحیح است و اگر عدد و یا روزهای مسافرت شما در ماه هشت یا نه باشد بنابر احتیاط واجب در همه سفرها باید هم شکسته بخوانید و هم تمام ، و اگر کمتر از این باشد نماز شکسته است ، البته حکم مذکور در صورتی است که محل تحصیل یا محل کار مَقَرّ شما نشده باشد پس چنانچه مَقَرّ شما شد ، حکم کثیر السفر در صورتی ثابت می شود که فاصله بین شهر شما و شهر محل تحصیل 44 کیلومتر یا بیشتر باشد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه حداقل یک سال (12 ماه) در آن محل اقامت داشته باشید و یا هفته ای سه روز در آن محل اقامت داشته باشید و حداقل 2 سال ادامه داشته باشد حکم وطن را دارد و نمازتان در آن محل کامل است.
لینک به سایت استفتاءات (کد 837).   [1] . بر گرفته از سایت معظم له. 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین