دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در صورتی که بکارتش بواسطه وطی به شبهه یا زنا از بین رفته باشد گرچه حکم باکره را ندارد، ولی احتیاط در اجازه از پدر یا جدّ پدری ترک نشود. دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): در فرض مذکور نمی تواند بدون اذن پدر دختر عقد کند و عقد باطل است. دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در مورد ازدواج دختر باکره، این کار بدون کسب اجازه ولیّ دختر جایز نیست. و منظور از باکره دختری است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه. تنها دخترانی که یک بار با اذن پدر ازدواج کرده اند و به هر علتی از شوهرانشان جدا شده اند برای ازدواج مجدد نیاز به اذن پدر ندارند .[1] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است: ازدواج دختر باکره اگر رشیده نباشد، نیازمند اذن پدر است، ولی اگر زنی باکره نباشد و لو بکارت وی به ازدواجی که باطل بوده یا با زنا زایل شده باشد و یا باکره رشیده باشد، ازدواج او نیازمند اذن پدر نیست. البته اذیت کردن پدر حرام است. ازدواج بدون اذن پدر در جایی که مشروط به اذن وی می باشد، در حکم زنا است. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] با استفاده از سایت ایشان.
اگر بکارت دختری بر اثر ازدواج بدون اذن پدر زائل شود، برای ازدواج مجدد با همان شخص یا دیگر افراد، می تواند بدون اذن پدر ازدواج کند؟ اصولاً ازدواج بدون اذن در حکم زنا است یا وطی به شبهه؟
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در صورتی که بکارتش بواسطه وطی به شبهه یا زنا از بین رفته باشد گرچه حکم باکره را ندارد، ولی احتیاط در اجازه از پدر یا جدّ پدری ترک نشود. دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): در فرض مذکور نمی تواند بدون اذن پدر دختر عقد کند و عقد باطل است. دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در مورد ازدواج دختر باکره، این کار بدون کسب اجازه ولیّ دختر جایز نیست. و منظور از باکره دختری است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه. تنها دخترانی که یک بار با اذن پدر ازدواج کرده اند و به هر علتی از شوهرانشان جدا شده اند برای ازدواج مجدد نیاز به اذن پدر ندارند .[1] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است: ازدواج دختر باکره اگر رشیده نباشد، نیازمند اذن پدر است، ولی اگر زنی باکره نباشد و لو بکارت وی به ازدواجی که باطل بوده یا با زنا زایل شده باشد و یا باکره رشیده باشد، ازدواج او نیازمند اذن پدر نیست. البته اذیت کردن پدر حرام است. ازدواج بدون اذن پدر در جایی که مشروط به اذن وی می باشد، در حکم زنا است. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] با استفاده از سایت ایشان.
- [آیت الله سیستانی] دختری که از طریق زنا بکارت او زایل شده است آیا می تواند بدون اذن ولی ازدواج کند ؟
- [آیت الله سبحانی] دختری که از طریق زنا بکارت او زائل شده است آیا می تواند بدون اذن ولیّ ازدواج کند؟
- [سایر] لطفاً نظر شریفتان را دربارهی سؤالات زیر بیان فرمایید. 1. آیا دختری که بر اثر ورزش یا سوانح طبیعی، پرده بکارت را از دست داده، باکره است، که نیاز به اذن پدر در ازدواج داشته باشد؟ 2. آیا دختری که ازدواج کرده و هم آغوشی داشته ولی دخولی انجام نشده، برای ازدواج مجدد احتیاج به اذن پدر دارد؟ 3. آیا دختری که در اثر زنا و یا وطی به شبهه پرده بکارت را از دست داده، برای ازدواج احتیاج به اذن پدر دارد؟ 4. آیا دختری که از راه نامشروع (مانند مساحقه یا دخول وسیلهای)، پرده بکارت را از دست داده، برای ازدواج آیا احتیاج به اذن پدر دارد؟ 5. آیا ازدواج با دختری که از پشت زنا کرده است بدون اذن پدر صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در یک حادثه رانندگی بکارت دختری زایل شده، و با مراجعه به پزشکِ جرّاح ترمیم گردیده است. آیا چنین فردی حکم باکره را دارد، و برای ازدواج اذن پدر شرط می باشد؟ اگر بر اثر تجاوز ازاله بکارت شود چطور؟
- [آیت الله اردبیلی] منظور از دختر باکره در امر ازدواج که نیاز به اذن و ولایت پدر دارد کیست؟ آیا دختری که به سبب زنا دوشیزگی خود را از دست بدهد نیاز به اذن ولی دارد؟ آیا دختری که با وطی به شبهه دوشیزگی خود را از دست داده در تحت ولایت پدر قرار دارد؟ اگر پس از ازدواج و نزدیکی ازاله بکارت نشود، در ازدواج بعد دختر نیاز به اذن ولی دارد؟ اگر پس از عقد و بدون دخول از شوهر خود جدا شود در ازدواج مجدد نیاز به اذن ولی دارد؟ آیا سن خاصی برای رشیده شدن دختر در ازدواج وجود دارد؟ ازدواج دختر دوشیزه رشیده بدون اذن ولی باطل است یا صحیح؟ در صورت بطلان آیا مرتکب زنا شده است؟
- [آیت الله بهجت] بکارت دختری در اثر زنا زایل می شود، این دختر مستحق چه نوع مهریه ای می باشد؟
- [آیت الله خامنه ای] اذن ولی نسبت به دختری که بکارتش به غیر ازدواج زایل شده
- [آیت الله سبحانی] دختری که بر اثر نزدیکی نامشروع، بکارت او از بین رفته باشد، آیا برای ازدواج با او اذن پدرش لازم است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بکارت دختری در اثر تصادف زایل شده است. آیا ارش البکاره گرفته می شود، یا مهرالمثل؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] دختری که بر اثر کارهای ورزشی و یا زنا و ... بکارتش را از دست داده است، آیا در ازدواج به اذن پدر یا جد پدری نیاز دارد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر با زنی که در عدّه طلاق رجعی است زنا کند ، آن زن بنابر احتیاط واجب بر او حرام میشود ، و اگر در عدّه متعه یا طلاق بائن ، یا عدّه وفات یا عدّه وطی شبهه باشد ، بعداً میتواند او را عقد نماید ، و معنای طلاق رجعی ، و طلاق بائن ، وعدّه متعه ، و عدّه وفات ، و عدّه وطی شبهه ، در احکام طلاق گفته خواهد شد .
- [امام خمینی] اگر پدر و جد پدری غایب باشند، به طوری که نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد لازم نیست از پدر و جد پدری اجازه بگیرند و نیز اگر دختر باکره باشد در صورتی که بکارتش به واسطه شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. ولی اگر به واسطه وطی به شبهه یا از زنا از بین رفته باشد، احتیاط مستحب آن است که اجازه بگیرند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کاری کند که بکارت دختری از بین برود، یا با او به غیر عنف زنا کند و بکارتش را از بین ببرد، دیه آن مهر المثل است.
- [آیت الله نوری همدانی] دختری که به حدّبلوغ رسیده است هر چند رشیده هم باشد یعنی مصلحت خود را تشخیص بدهد در ازدواج خود چه دائم و چه موقت باید با اذن پدر یا جد پدر اقدام به ازدواج نماید.
- [آیت الله بهجت] مرد با دختری که مادر یا مادربزرگ مرد، او را شیر کامل داده نمیتواند ازدواج نماید. همچنین اگر زنِ پدر مرد، از شیر پدر او، دختری را شیر داده باشد، آن مرد نمیتواند با آن دختر ازدواج نماید، و چنانچه شخصی دختر شیرخواری را برای خود عقد کند، و بعداً مادر یا مادربزرگ، یا زن پدر او از شیر پدر آن شخص، آن دختر را شیر دهد، عقد باطل میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پدر یا جدّ پدری غایب باشند، به طوری که نتوان از آنها اذن گرفت و دختر احتیاج به ازدواج داشته باشد، اجازه پدر و جدّ لازم نیست و همچنین اگر دختر باکره نباشد اجازه پدر و جدّ لازم نیست، ولی اگر بکارت دختر به سببی غیر از شوهر از بین رفته باشد، مثل آن که در اثر پرش یا نعوذ باللَّه زنای وی یا نزدیکی غیر شوهر با وی از روی اشتباه، از بین رفته باشد، اجازه پدر یا جدّ پدری لازم است.
- [آیت الله بهجت] اگر با زنی غیر از عمه و خاله خود زنا کند، بنابر اظهر، میتواند با دختر او ازدواج نماید، ولی احتیاط در عدم ازدواج است، ولی اگر زنی را عقد نماید و با او نزدیکی کند بعد با مادر او زنا کند، آن زن بر او حرام نمیشود، و همچنین است اگر پیش از آنکه با او نزدیکی کند با مادر او زنا نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر با زنی غیر از عمه و خال خود زنا کند، احوط و اولی آن است که با دختر او ازدواج نکند، بلکه اگر زنی را عقد نماید و پیش از آنکه با او نزدیکی کند با مادر او زنا کند، بهتر آن است که از آن زن جدا شود ولی اگر با او نزدیکی کند و بعد با مادر او زنا نماید، بی شبهه لازم نیست از آن زن جدا شود. توضیح المسائل 302 عدهای از زنها که ازدواج با آنان حرام است ..... ص : 301
- [آیت الله سبحانی] اگر با زنی زنا کند، نمی تواند با دختر او ازدواج کند، و اگر زنی را عقد نماید و با او نزدیکی کند بعد با مادر او زنا کند، آن زن بر او حرام نمی شود و اگر پیش از آن که با او نزدیکی کند با مادر او زنا نماید، احتیاط واجب آن است که از آن زن به وسیله طلاق جدا شود.
- [آیت الله سبحانی] اگر با زنی زنا کند، نمی تواند با دختر او ازدواج کند، و اگر زنی را عقد نماید و با او نزدیکی کند بعد با مادر او زنا کند، آن زن بر او حرام نمی شود و اگر پیش از آن که با او نزدیکی کند با مادر او زنا نماید، احتیاط واجب آن است که از آن زن به وسیله طلاق جدا شود.