در متون دینی ما، برای گناهانی که در پرسش مطرح شده، مجازات و کیفر های اخروی بیان شده است که در این مختصر به چند روایت از باب نمونه بسنده می کنیم: الف. دست دادن با نامحرم: پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمودند: 1. (کسی که با زن نامحرمی دست دهد، در روز قیامت در حالی که به زنجیر کشیده شده است محشور میشود و سپس فرمان میرسد که او را راهی دوزخ سازند). [1] 2. (هر کس با زنی که به او مَحرَم نیست، دست بدهد، بدون تردید به غضب و خشم خداوند - عزّ و جلّ- رو کرده و آن را برای خود خواسته است). [2] ب. تماس فیزیکی با نامحرم: تماس فیزیکی با نامحرم مصادیق مختلفی دارد؛ مانند: دست دادن - که در بالا روایت آن ذکر شد-، لمس، (زنا) و ... . نمونه ای از روایات در این مورد عبارت اند از: 1. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: (هر که زن نامحرمی را در آغوش بگیرد، او را با شیطان به زنجیری آتشین می بندند و هر دو را در آتش می افکنند). [3] 2. امام رضا (ع) فرمود: پیامبر اکرم (ص) در شب معراج گروهی از زنانی را دیدند که به عذاب دچار شده بودند. [4] در آن شب، زنی را دیدند که صورت و بدنش را با قیچی جدا می کردند، و او کسی بود که خود را بر مردان [نامحرم] عرضه می کرد . [5] ج. نداشتن حجاب: در همان روایت بالا آمده است که پیامبر اکرم (ص) در شب معراج، زنی را دیدند که به موهایش آویزان شده بود، و مغز سرش می جوشید و آن زنی بود که موهایش را از مردان نامحرم نمی پوشانید . [6] برای آگاهی بیشتر از مسائل ذکر شده نمایه های زیر را مطالعه نمایید: (حجاب در اسلام)، سؤال 431 (سایت: 459) . (فلسفه حجاب زنان)، سؤال 825 (سایت: 884) . (دست دادن مرد و زن نامحرم )، سؤال 527 (سایت: 574) . (نگاه های حرام و آلوده به گناه)، سؤال 1396 (سایت: 1420) . (لمس و در آغوش گرفتن نامحرم)، سؤال 6074 (سایت: 6257) . این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . (وَ مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً حَرَاماً جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَغْلُولًا ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّار)، (شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 283، انتشارات شریف رضی، 1364ش). [2] . (مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ عَلَیْهِ فَقَدْ بٰاءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللّٰهِ عَزَّ وَ جَلَّ)، (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 14، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1413ق). [3] . (من التزم امرأة حراما قرن فی سلسلة من النّار مع الشّیطان فیقذفان فی النّار)، ( عاملی، حرّ، وسائل الشیعة، ج 20، ص 196، مؤسسه آل البیت (ع)، قم، 1409ق). [4] . شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا (ع)، ج 2، ص 10 و 11، انتشارات جهان، 1378 ق. [5] . همان. [6] . همان.
لطفاً توضیح بفرمایید که چه عقاب و کیفری برای این موارد وجود دارد؟1. دست دادن با نامحرمان، 2. تماس فیزیکی با نامحرمان، 3. نداشتن حجاب
در متون دینی ما، برای گناهانی که در پرسش مطرح شده، مجازات و کیفر های اخروی بیان شده است که در این مختصر به چند روایت از باب نمونه بسنده می کنیم: الف. دست دادن با نامحرم: پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمودند: 1. (کسی که با زن نامحرمی دست دهد، در روز قیامت در حالی که به زنجیر کشیده شده است محشور میشود و سپس فرمان میرسد که او را راهی دوزخ سازند). [1] 2. (هر کس با زنی که به او مَحرَم نیست، دست بدهد، بدون تردید به غضب و خشم خداوند - عزّ و جلّ- رو کرده و آن را برای خود خواسته است). [2] ب. تماس فیزیکی با نامحرم: تماس فیزیکی با نامحرم مصادیق مختلفی دارد؛ مانند: دست دادن - که در بالا روایت آن ذکر شد-، لمس، (زنا) و ... . نمونه ای از روایات در این مورد عبارت اند از: 1. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: (هر که زن نامحرمی را در آغوش بگیرد، او را با شیطان به زنجیری آتشین می بندند و هر دو را در آتش می افکنند). [3] 2. امام رضا (ع) فرمود: پیامبر اکرم (ص) در شب معراج گروهی از زنانی را دیدند که به عذاب دچار شده بودند. [4] در آن شب، زنی را دیدند که صورت و بدنش را با قیچی جدا می کردند، و او کسی بود که خود را بر مردان [نامحرم] عرضه می کرد . [5] ج. نداشتن حجاب: در همان روایت بالا آمده است که پیامبر اکرم (ص) در شب معراج، زنی را دیدند که به موهایش آویزان شده بود، و مغز سرش می جوشید و آن زنی بود که موهایش را از مردان نامحرم نمی پوشانید . [6] برای آگاهی بیشتر از مسائل ذکر شده نمایه های زیر را مطالعه نمایید: (حجاب در اسلام)، سؤال 431 (سایت: 459) . (فلسفه حجاب زنان)، سؤال 825 (سایت: 884) . (دست دادن مرد و زن نامحرم )، سؤال 527 (سایت: 574) . (نگاه های حرام و آلوده به گناه)، سؤال 1396 (سایت: 1420) . (لمس و در آغوش گرفتن نامحرم)، سؤال 6074 (سایت: 6257) . این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] . (وَ مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً حَرَاماً جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَغْلُولًا ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّار)، (شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 283، انتشارات شریف رضی، 1364ش). [2] . (مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ عَلَیْهِ فَقَدْ بٰاءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللّٰهِ عَزَّ وَ جَلَّ)، (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 14، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1413ق). [3] . (من التزم امرأة حراما قرن فی سلسلة من النّار مع الشّیطان فیقذفان فی النّار)، ( عاملی، حرّ، وسائل الشیعة، ج 20، ص 196، مؤسسه آل البیت (ع)، قم، 1409ق). [4] . شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا (ع)، ج 2، ص 10 و 11، انتشارات جهان، 1378 ق. [5] . همان. [6] . همان.
- [سایر] کیفر دست دادن، تماس با نامحرم و نداشتن حجاب چیست؟
- [سایر] ثواب و خواص سوره ها را بفرمایید؟
- [سایر] ثواب خواندن قرآن در خانه را بفرمایید؟
- [سایر] سلام اگر کسی پول رفتن به عمره را ندارد. چگونه میتواند ثواب آن را به دست آورد؟ چون در جایی خواندم که ثواب عمره، کفاره همه گناهان است؟
- [آیت الله بهجت] 2) حرکت نداشتن دو دست.
- [سایر] با سلام 1-جلسه ای با حضور 35زوج جوان با محوریت خانواده در حال تشکیل است . 2-ما سخنران متبحری نداریم ولی 3- از امکانات فیزیکی عالی ای برخورداریم لطفا ما را در چگونگی برنامه ریزی راهنمایی کنیدبا تشکر
- [سایر] 1. در دوران ما بیت المال چیست؟ 2- به دست کیست؟ 3- به چه مصارفی می رسد؟
- [سایر] سلام استاد 1)مااین تصورروداریم که حضورشما فقط یکبار توهفته توپارک ملت شدیدا کمه، شماچطور؟؟ 2)یه وقتایی یه کارای مباح به دلمون الهام میشه ومیفثه که ممکنه اخرش گناه باشه یا ثواب چطورتشخیص بدیم وسوسه است یاچیزدیگه؟؟
- [سایر] کدامیک با فرمایشات امام حسن عسگری سازگار نیست 1- دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان 2- دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان 3- دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان 4- دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای نیکان.
- [آیت الله بهجت] من به جای 3 مرتبه "الصلاة" گفتن، 1 مرتبه گفتم و 2 مرتبه تکبیر گفتم، صحت و سقم نماز را برایم توضیح بفرمایید؟
- [آیت الله اردبیلی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند، هر رکعتی ثواب ششصد نماز را دارد و هر چه بیشتر شوند، ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکّب و درختها قلم و جنّ و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند(1). =============================================================================== 1 مستدرک الوسائل، باب 1 از (أبواب صلاة الجماعة)،ح3،ج1،ص487.
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن نیز می تواند در چند صورت عقد را به هم زند: 1 دیوانه بودن شوهر 2 نداشتن آلت مردی 3 ناتوانی از نزدیکی جنسی 4 بیضه های او را کشیده باشند (تفصیل این مسأله و مسأله سابق در کتابهای مفصل فقهی آمده است).
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز در لباس نمازگزار به امید ثواب مطلوب است، از آن جمله: پوشیدن لباس سفید و پاکیزه ترین لباسها و استعمال بوی خوش و انگشتر عقیق به دست کردن.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خمس در هفت چیز واجب است: 1 منافع کسب و کار 2 معدن 3 گنج 4 مال حلال مخلوط به حرام 5 جواهراتی که با غواصی از دریا به دست می آید. 6 غنیمت جنگی 7 زمینی که کافر ذمی از مسلمان می خرد (بنابر احتیاط واجب).
- [آیت الله بهجت] به دست آوردن فتوا ( یعنی دستور مجتهد ) چهار راه دارد: 1 شنیدن از خود مجتهد. 2 شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. 3 شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست، اگر اطمینان به کلام او دارد ، بنا بر احوط. 4 دیدن در رساله مجتهد، در صورتی که به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد ، بنا بر احوط .
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است جنب چند چیز را ترک کند: 1 و 2 خوردن و آشامیدن، ولی اگر وضو بگیرد مکروه نیست. 3 خواندن بیشتر از هفت آیه از قرآن، حتی از سوره هایی که سجده واجب ندارد. 4 تماس بدن با جلد وحاشیه و فاصله سطور قرآن مجید و همراه داشتن آن. 5 خوابیدن بدون وضو. 6 رنگ کردن موها به حنا و مانند آن. 7 مالیدن روغن و انواع کرم ها به بدن. 8 جماع کردن بعد از محتلم شدن.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سبحانی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمان از کافر که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر. شرایط خریدار و فروشنده
- [آیت الله مظاهری] حقّ اولاد بر پدر و مادر، چهار حقّ است: 1 - ختنه کردن او. 2 - تربیت صحیح. 3 - آموختن خواندن و نوشتن و احکام دین به او به اندازهای که مورد احتیاج اوست. 4 - همسر دادن به او در موقع احتیاج.