در روایات ائمه اطهار(علیهم السلام) دربارة اُنس گرفتن با قرآن و خواندن آن در منزل، تأکید فراوانی شده است تا آن جا که نسبت به ترک آن هشدار داده، آثار بد آن را گوشزد کردهاند که در این جا به برخی از آنها اشاره میشود: 1. دفع آفات و بلاها از خانه و افزایش برکات خانه: امام صادق(علیه السلام)میفرمایند: "حضرت علی(علیه السلام)میفرمودند: آن خانهای که قرآن در آن خوانده میشود و خداوند عزیز و جلیل در آن یاد میشود، برکتش فراوان میگردد و فرشتهها در آن حضور مییابند و شیاطین آن را ترک میکنند و خانه به اهل آسمان روشنی میبخشد، همان گونه که ستارهها برای اهل زمین روشنی میبخشند. و بی تردید، آن خانهای که قرآن در آن خوانده نمیشود و خداوند عزیز و جلیل، در آن یاد نمیشود، برکتش کم میشود و فرشتهها آن را ترک میکنند و شیاطین در آن حضور مییابند."( وسائل الشیعه، شیخ حرّ عاملی، ج 6، ص 199، مؤسسة آلالبیت. ) 3. ترک روش یهود و نصارا: عادت یهود و نصارا چنین بوده و هست که عبادتها را در معابد انجام میدهند، و خانهها را واگذاشتهاند؛ به همین جهت، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در مذمّت آنان و تشویق بر عبادت و تلاوت قرآن در منزل، چنین میفرمایند: "خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و آن را همچون گورستان قرار ندهید، آن گونه که یهود و نصارا، مرتکب شدند؛ در کنیسهها و معابدشان نماز خواندند و خانههای خود را معطّل گذاشتند، چرا که خانه هر گاه در آن تلاوت قرآن زیاد شود، خیرش فراوان گردیده و اهل آن به وسعت میرسند(وسعت مالی و روحی، فضایی مملو از صمیمیت و محبت) و برای اهل آسمان روشنی میبخشد، آن گونه که ستارگان آسمان برای اهل دنیا روشنی میبخشند.(بحارالانوار، علامة مجلسی؛، ج 89، ص 200، نشر وفأ، بیروت.) eporsesh.com
در روایات ائمه اطهار(علیهم السلام) دربارة اُنس گرفتن با قرآن و خواندن آن در منزل، تأکید فراوانی شده است تا آن جا که نسبت به ترک آن هشدار داده، آثار بد آن را گوشزد کردهاند که در این جا به برخی از آنها اشاره میشود:
1. دفع آفات و بلاها از خانه و افزایش برکات خانه: امام صادق(علیه السلام)میفرمایند: "حضرت علی(علیه السلام)میفرمودند: آن خانهای که قرآن در آن خوانده میشود و خداوند عزیز و جلیل در آن یاد میشود، برکتش فراوان میگردد و فرشتهها در آن حضور مییابند و شیاطین آن را ترک میکنند و خانه به اهل آسمان روشنی میبخشد، همان گونه که ستارهها برای اهل زمین روشنی میبخشند. و بی تردید، آن خانهای که قرآن در آن خوانده نمیشود و خداوند عزیز و جلیل، در آن یاد نمیشود، برکتش کم میشود و فرشتهها آن را ترک میکنند و شیاطین در آن حضور مییابند."( وسائل الشیعه، شیخ حرّ عاملی، ج 6، ص 199، مؤسسة آلالبیت. )
3. ترک روش یهود و نصارا: عادت یهود و نصارا چنین بوده و هست که عبادتها را در معابد انجام میدهند، و خانهها را واگذاشتهاند؛ به همین جهت، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در مذمّت آنان و تشویق بر عبادت و تلاوت قرآن در منزل، چنین میفرمایند: "خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و آن را همچون گورستان قرار ندهید، آن گونه که یهود و نصارا، مرتکب شدند؛ در کنیسهها و معابدشان نماز خواندند و خانههای خود را معطّل گذاشتند، چرا که خانه هر گاه در آن تلاوت قرآن زیاد شود، خیرش فراوان گردیده و اهل آن به وسعت میرسند(وسعت مالی و روحی، فضایی مملو از صمیمیت و محبت) و برای اهل آسمان روشنی میبخشد، آن گونه که ستارگان آسمان برای اهل دنیا روشنی میبخشند.(بحارالانوار، علامة مجلسی؛، ج 89، ص 200، نشر وفأ، بیروت.)
eporsesh.com
- [سایر] آیا ثواب دعا از خواندن قرآن بیشتر است؟
- [سایر] آیا فارسی خواندن قرآن و دعا ثواب دارد؟
- [سایر] نصف قرآن کدام آیه است؟ و ثواب خواندن چه سورهای معادل نصف قرآن است؟
- [سایر] اگر ثواب سه بار خواندن سوره توحید برابر ختم قرآن است چرا زحمت خواندن کل قرآن را بکشیم ؟
- [سایر] آیا ثواب سیر کردن شکم یک فقیر از خواندن قرآن برای مرده بیشتر است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا خواندن قرآن از قرآنی که بدون رضایت صاحب آن غصی شده است ثواب دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا ثواب خواندن نماز آیات به جماعت همانند ثواب نماز جماعت یومیّه می باشد؟
- [سایر] ثواب و خواص سوره ها را بفرمایید؟
- [سایر] با خواندن کدام سوره ها از قرآن مجید می توان ثواب زیادتری کسب نمود و یا به حاجت رسید؟
- [سایر] آیا روخوانی قرآن ثواب دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر یک نفر بامام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد وپنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند وعده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ ودریاها مرکّب ودرختها قلم وجن وانس وملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در خبر است اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعت ثواب ششصد نماز دارد، و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود، تا به ده نفر برسند، و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شود، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله بروجردی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود، تا به ده نفر برسند و عدّهی آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است زن حائض در وقت نماز خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و اگر نمیتواند وضو بگیرد، به امید درک ثواب تیمّم نماید و در جای نماز خویش رو به قبله بنشیند و مشغول قرائت قرآن، ذکر، دعا و صلوات شود، اگرچه در غیر این اوقات، خواندن قرآن بر حائض مکروه است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که برای نیابت اجیر میشود، باید عمل را از طرف منوب عنه به جا آورد و اگر عملی را انجام دهد و ثواب آن را برای او هدیه کند کافی نیست؛ بلی اگر برای اهداء ثواب اجیر شود، عمل را انجام میدهد و ثواب آن را برای منوب عنه، هدیه مینماید.
- [آیت الله مظاهری] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد، و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند، و تعداد آنان که از ده نفر گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختان قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله اردبیلی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند، هر رکعتی ثواب ششصد نماز را دارد و هر چه بیشتر شوند، ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکّب و درختها قلم و جنّ و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند(1). =============================================================================== 1 مستدرک الوسائل، باب 1 از (أبواب صلاة الجماعة)،ح3،ج1،ص487.
- [آیت الله سبحانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا بده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند; نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [امام خمینی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.