پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: در نذر فرزند، اجازۀ پدر شرط نیست، ولی اگر پدر[1] از عملی که فرزند آن را نذر کرده است منع کند،[2] نذرش باطل می‌شود.[3] [1] . آیات عظام اراکی،خویی، تبریزی، سیستانی، فاضل: (پدر یا مادر). [2] . آیة الله مکارم شیرازی: (و این کار او، مایۀ آزار پدر باشد). آیة الله سیستانی (اگر نهی آنها از روی شفقت باشد و مخالفت موجب آزار آنها شود). [3] . زنجانی:(...بلکه بنا بر احتیاط اگر بدون اذن او نذر کند، بلکه اگر با نهی پدر نذر کند، باید به آن نذر عمل کند)؛ امام خمینی، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل(محشّٰی)، ج‌2، ص 612، م 2646، دفتر انتشارات اسلامی، قم ، هشتم، 1424 ه‍ ق؛ وحید خراسانی، حسین، توضیح المسائل، ص 554، م 2710، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ه‍ ق.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: در نذر فرزند، اجازۀ پدر شرط نیست، ولی اگر پدر[1] از عملی که فرزند آن را نذر کرده است منع کند،[2] نذرش باطل میشود.[3] [1] . آیات عظام اراکی،خویی، تبریزی، سیستانی، فاضل: (پدر یا مادر). [2] . آیة الله مکارم شیرازی: (و این کار او، مایۀ آزار پدر باشد). آیة الله سیستانی (اگر نهی آنها از روی شفقت باشد و مخالفت موجب آزار آنها شود). [3] . زنجانی:(...بلکه بنا بر احتیاط اگر بدون اذن او نذر کند، بلکه اگر با نهی پدر نذر کند، باید به آن نذر عمل کند)؛ امام خمینی، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل(محشّٰی)، ج2، ص 612، م 2646، دفتر انتشارات اسلامی، قم ، هشتم، 1424 ه ق؛ وحید خراسانی، حسین، توضیح المسائل، ص 554، م 2710، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ه ق.
- [آیت الله بهجت] آیا نذر پسر مشروط به اذن پدر است و آیا پدر می تواند پس از انعقاد نذر آن را منحلّ کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] نذر فرزند بدون اجازه پدر و مادر چگونه است؟
- [آیت الله بهجت] آیا در عهد زن و فرزند، اذن همسر و پدر معتبر است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا فرزند بدون اذن پدر و مادر می تواند معتکف شود و همچنین زن بدون اذن شوهر، با فرض منع بدون دلیل آنها؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ازدواج موقت با دختری که خود شیعه بوده اما پدر اهل فرقه ای است که جزیی از غلات محسوب می شوند نیاز به اذن پدر دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ازدواج موقت با دختری که خود شیعه بوده اما پدر اهل فرقه ای است که جزیی از غلات محسوب می شوند نیاز به اذن پدر دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا ازدواج موقت با دختری که بکارتش از راه غیر شوهر کردن از بین رفته است، نیاز به اذن پدر دارد؟
- [سایر] آیا دختری با سن 27 سال و دارای مدرک فوق لیسانس روانشناسی و شاغل، رشیده محسوب می شود و برای ازدواج موقت، به اذن پدر نیاز دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] دختری که بر اثر کارهای ورزشی و یا زنا و ... بکارتش را از دست داده است، آیا در ازدواج به اذن پدر یا جد پدری نیاز دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فرزند اگر محتاج همسر باشد، و پدر به فکر او نباشد، آیا می تواند بدون اذن او در اموالش تصرف کند و زن بگیرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نذر فرزند احتیاجی به اجازه پدر ندارد، مگر این که کار او مایه آزار پدر باشد که دراین صورت نذر او صحیح نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر فرزند بدون اجازه پدر یا با اجازه او نذر کند باید به ان نذر عمل نماید ولی اگر پدر یا مادر از عملی که نذر کرده منعش کنند نذر او صحیح نیست
- [آیت الله نوری همدانی] اگر فرزند بدون اجازة پدر یا اجازة او نذر کند باید به آن نذر عمل نماید ولی اگر پدر از عملی که نذر کرده تو را منع کند نذرش مُنْحلّ می شود .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر فرزند بدون اجازه پدر یا با اجازه او نذر کند؛ باید به آن نذر عمل نماید. ولی اگر پدر یا مادر از عملی که نذر کرده منعش کنند؛ ظاهر این است که نذرش منحل می شود.
- [آیت الله خوئی] اگر فرزند بدون اجازه پدر یا با اجازة او نذر کند، باید به آن نذر عمل نماید. ولی اگر پدر یا مادر از عملی که نذر کرده منعش کنند ظاهر این است که نذرش منحل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شوهر از نذر کردن زن جلوگیری نماید زن نمی تواند در صورتی که وفاء به نذرش منافی با حق شوهر باشد نذر کند بلکه بدون اذن شوهر در این صورت نذر زن باطل است و صحت نذر زن در مال خودش بدون اذن شوهر در غیر حج یا زکات یا احسان به پدر و مادر یا صله ارحام محل اشکال است
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه فرزند نذر کند اگرچه بدون اجازه پدر هم باشد باید به آن نذر عمل نماید، مگر این که نذر فرزند نسبت به اموال پدر یا مادر باشد و یا موجب آزار والدین را فراهم کند و به این سبب از رجحان بیفتد.
- [آیت الله بروجردی] اگر فرزند با اجازهی پدر نذر کند، باید به آن نذر عمل نماید، بلکه اگر بدون اجازهی او نذر کند، بنا بر احتیاط عمل کردن به آن نذر واجب است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر فرزند با اجازه پدر نذر کند، باید به آن نذر عمل نماید، بلکه اگر بدون اجازه او هم نذر کند، عمل کردن به آن نذر واجب است. ولی اگر پدر از کاری منع کرده باشد، و یا بعد از نذر از آن کار منع کند، آن نذر صحیح نیست.