در فرض سؤال، مواردی که یقین دارید منی نبوده اما غسل کرده و برای نماز وضو نگرفته‌اید، باید قضا کنید. اما در موارد مشکوک وظیفه‌ای ندارید. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): هر مقدار از نمازهایی را که یقین دارید بدون وضو خوانده‌اید، اعاده نمایید. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): قضا کنید و کافی است قدر احتمال کمتر را اختیار کنید. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال مواردی که یقین دارید که منی نبوده و غسل کرده و با آن نماز خوانده‌اید به تدریج قضا کنید و در مورد موارد مشکوک وظیفه‌ای ندارید. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): نمازهایی را که یقین دارید به این صورت و بدون تحصیل طهارت خوانده‌اید باید قضا کنید. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
بنده متوجه شدم رطوبتی که قبلاً فکر میکردم منی است، و بعد از آن غسل جنابت میکردم، منی نبوده است. حکم نمازهایی که با آن غسلها و بدون وضو خوانده شده است، چیست؟
در فرض سؤال، مواردی که یقین دارید منی نبوده اما غسل کرده و برای نماز وضو نگرفتهاید، باید قضا کنید. اما در موارد مشکوک وظیفهای ندارید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
هر مقدار از نمازهایی را که یقین دارید بدون وضو خواندهاید، اعاده نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
قضا کنید و کافی است قدر احتمال کمتر را اختیار کنید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مواردی که یقین دارید که منی نبوده و غسل کرده و با آن نماز خواندهاید به تدریج قضا کنید و در مورد موارد مشکوک وظیفهای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نمازهایی را که یقین دارید به این صورت و بدون تحصیل طهارت خواندهاید باید قضا کنید. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله خامنه ای] غیر از غسل جنابت، آیا بقیه غسلها هم کفایت از وضو می کنند؟
- [آیت الله خامنه ای] ج: قضای همه نمازهایی که بعد از خروج آن مایع، بدون وضو و با غسل جنابت خوانده اید، واجب است.
- [سایر] اگر بعد از غسل جنابت در زن رطوبتی با نشانه منی خارج شود چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی مدتها گمان میکرده که رطوبتی که بعد از ملاعبه خارج میشود منی است و لذا غسل جنابت مینموده و با آن نماز میخوانده بعد برای او معلوم شده که غسل نباید انجام میداد حال نمازهائی که با آن اغسال خوانده چه صورتی دارد؟
- [آیت الله بهجت] کسی که نمی داند غسل جنابت واجب است، نمازهایی که با حال جنابت خوانده، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر شخصی غسل جنابت کرده و چون استبراء به بول نکرده بوده بعد از ساعتی مقداری از منی که در مجری باقی مانده بیرون می آید؛ آیا جنابت جدید است تا نمازهایی که با آن غسل خوانده صحیح باشد یا جنابت سابق است و نمازهای خوانده شده باید اعاده شود؟
- [سایر] اگر در حین خواب رطوبتی مشاهده شود که در آن از علائم منی فقط شهوت را دارا باشد و بوی منی هم ندهد، آیا بعد از خروج آن باید غسل جنابت کرد؟ (مرجع تقلید: آیت الله خامنه ای).
- [سایر] در جایی خوانده بودم اگر شخص جنب بدون بول کردن غسل کند و بعدا از او رطوبتی خارج شودکه نداند بول است یا منی، باید مجددا غسل جنابت کند. می خواستم بدانم آیا این رطوبتی که انسان نمی داند منی است یا غیر آن، باید نشانه های منی را داشته باشد (با جستن، با شهوت و همراه با سست شدن بدن باشد) یا نه ممکن است بقایای منی باقی مانده در مجرا باشد که در هنگام خروج، نشانه های خود منی را ندارد و لیکن نجس است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی که وضو گرفته و یا غسل جنابت و یا حیض نموده سپس نماز خوانده بعد از نماز متوجّه شده که نمازش در غیر از وقت شرعی بوده حال بفرمائید برای اعاده نمودن نماز، وضو یا غسل مجدّد لازم است یا با همان وضو و غسل میتوان نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] من تا چندی پیش نمی دانستم که زیر دوش حمام رفتن غسل ارتماسی نیست و مدّتی غسل جنابت را به این نحو انجام می دادم. تکلیف نمازهایی که تاکنون خوانده ام چیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد، بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ولی نمازهایی را که احتمال می دهد، بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اوست و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدنِ منی خوانده قضا کند، ولی نمازهایی را که احتمال میدهد بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهائی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهائی را که احتمال میدهد، پیش از بیرون آمدن آن منی خوانده لازم نیست قضا نماید. چیزهایی که بر جنب حرام است
- [امام خمینی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهایی را که احتمال می دهد بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اوست و برای آن غسل نکرده باید غسل کند ، و نمازهائی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ، ولی نمازهائی را که احتمال میدهد پیش از بیرون آمدن آن منی خوانده ، لازم نیست قضا نماید . چیزهائی که بر جنب حرام است
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اوست و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که اطمینان دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند؛ ولی نمازهایی را که احتمال میدهد پیش از بیرون آمدن آن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهایی را که احتمال می دهد بعد از بیرون آمدن منی خوانده لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اوست و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ولی نمازهایی را که احتمال میدهد بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اواست و برای آن غسل نکرده ، باید غسل کند و نمازهائی را که یقین دارد ، بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ، ولی نمازهائی را که احتمال می دهد ، بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده ، لازم نیست قضا نماید . چیزهائی که بر جنب حرام است :
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهایی را که احتمال می دهد، بعد از بیرون آمدن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.