آیا شهادت به عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها در اذان و اقامه، اگر به قصد متن اذان نباشد بلکه تبرکاً گفته شود، اشکال دارد؟
مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولی در عین حال اضافه کردن شهادت به عصمت آن حضرت بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتی که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد.   ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولی در عین حال اضافه کردن شهادت به آن بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتی که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): شهادت رابعه نه در اذان و اقامه جایز است و نه در نماز، و موجب بطلان نماز می‌گردد. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): اذان و اقامه را به همان کیفیتی که در رساله عملیه آمده بخواند. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): احتیاط در ترک است  و اگر موجب وهن مذهب یا سوء استفاده دشمنان باشد قطعاً باید از آن اجتناب شود. لینک به سایت استفتائات   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

آیا شهادت به عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها در اذان و اقامه، اگر به قصد متن اذان نباشد بلکه تبرکاً گفته شود، اشکال دارد؟


پاسخ:

مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولی در عین حال اضافه کردن شهادت به عصمت آن حضرت بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتی که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد.
 
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مقام شامخ و منزلت رفیع و عصمت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در جهان اسلام مخصوصاً نزد طائفه امامیّه مبرهن و واضح است ولی در عین حال اضافه کردن شهادت به آن بر فصول اذان و اقامه به ملاحظه تبعاتی که دارد، جایز نیست هر چند به قصد تبرّک باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
شهادت رابعه نه در اذان و اقامه جایز است و نه در نماز، و موجب بطلان نماز می‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اذان و اقامه را به همان کیفیتی که در رساله عملیه آمده بخواند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
احتیاط در ترک است  و اگر موجب وهن مذهب یا سوء استفاده دشمنان باشد قطعاً باید از آن اجتناب شود.
لینک به سایت استفتائات   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین