در رابطه با مقام عصمت حضرت فاطمه زهرا(س) در ابتدا باید دید عصمت را چگونه می‌توان شناخت؟ مسلماً ما راهی، از طریق علمی و فسلفی برای شناخت مصادیق عصمت نداریم؛ زیرا فلسفه جزءشناسی نیست و تنها به طور کلی امکان عصمت را ثابت می‌کند، و علوم تجربی نیزنمی‌توانند تمام رفتارها و واکنش‌های جوارحی و جوانحی اشخاص را تحت آزمون درآورده و با واقعیات خارجی مورد مقایسه قرار دهند. بنابر این تنها راه شناخت معصوم،نصوص معتبر دینی است و استدلال بر عصمت هیچ کس - غیر از خدا - از غیر طریق ادله دینی و نقلی ممکن نیست. بنابر این اگر آیات قرآن و احادیث معتبر وارده از طریق پیامبر اکرم(ص) بر عصمت فردی گواهی داد ما تعبداً می‌پذیریم و به آن ایمان می‌آوریم. در این رابطه آیاتی از قرآن و روایات بسیاری از پیامبر(ص) که در کتاب‌های فریقین نقل شده، بر عصمت ائمه اهل بیت(ع) دلالت دارند که از جمله آنها آیه تطهیر می‌باشد. برای آگاهی بیشتر در اینزمینه ر.ک : 1 - آیة التطهیر، ج 1 و 2 السید محمد باقر ابطحی 2 - آیت تطهیر نظری منفرد نشر دارالقرآن 3 - مع الدکتور السالوس فی آیة التطهیر www.eporsesh.com
در رابطه با مقام عصمت حضرت فاطمه زهرا(س) در ابتدا باید دید عصمت را چگونه میتوان شناخت؟ مسلماً ما راهی، از طریق علمی و فسلفی برای شناخت مصادیق عصمت نداریم؛ زیرا فلسفه جزءشناسی نیست و تنها به طور کلی امکان عصمت را ثابت میکند، و علوم تجربی نیزنمیتوانند تمام رفتارها و واکنشهای جوارحی و جوانحی اشخاص را تحت آزمون درآورده و با واقعیات خارجی مورد مقایسه قرار دهند. بنابر این تنها راه شناخت معصوم،نصوص معتبر دینی است و استدلال بر عصمت هیچ کس - غیر از خدا - از غیر طریق ادله دینی و نقلی ممکن نیست. بنابر این اگر آیات قرآن و احادیث معتبر وارده از طریق پیامبر اکرم(ص) بر عصمت فردی گواهی داد ما تعبداً میپذیریم و به آن ایمان میآوریم. در این رابطه آیاتی از قرآن و روایات بسیاری از پیامبر(ص) که در کتابهای فریقین نقل شده، بر عصمت ائمه اهل بیت(ع) دلالت دارند که از جمله آنها آیه تطهیر میباشد. برای آگاهی بیشتر در اینزمینه ر.ک :
1 - آیة التطهیر، ج 1 و 2 السید محمد باقر ابطحی
2 - آیت تطهیر نظری منفرد نشر دارالقرآن
3 - مع الدکتور السالوس فی آیة التطهیر
www.eporsesh.com
- [سایر] دلیل عصمت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چیست ؟
- [سایر] دلیل بر عصمت حضرت زهرا (س) چیست؟
- [سایر] آیا حضرت زهرا س دارای مقام عصمت هستند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] دلائل عصمت حضرت زهرا (س) چیست؟
- [سایر] دلیل بر عصمت حضرت زهرا (س) چیست؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] آیا حضرت فاطمه معصومه (س) معصوم هستند؟ مستند روایی آن کدام است؟ در صورت منفی بودن چرا به وی لقب معصومه دادهاند؟
- [سایر] عصمت حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام) با چه ادلّه ای ثابت می گردد؟
- [سایر] عصمت حضرت زهرا علیها السلام با چه ادلّه ای ثابت می گردد؟
- [سایر] عصمت حضرت زهرا علیها السلام با چه ادلّه ای ثابت می گردد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).