مواردی که انجام آن بر جنب حرام است، عبارت است از: 1. رساندن جایی از بدن به خطّ قرآن یا به اسم خدا، و اسامی مبارکۀ پیامبران و امامان (ع) به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارد؛ 2. رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر (ص)، اگر چه از یک در، داخل و از در دیگر خارج شود؛ 3. توقّف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان (ع) هم توقف نکند.[1] 4. گذاشتن چیزی در مسجد. 5. خواندن سوره‌ای که سجدۀ واجب دارد (نجم، علق، فصلت و سجده) و اگر یک حرف از این چهار سوره را هم بخواند حرام است.[2] [1] . مراد از حرم امامان علیهم السلام محوطه‌ای است که ضریح مقدس و قبر مطهر در آن قرار دارد نه تمام رواقها یا صحنها؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص212 - 213، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . آیات عظام خوئی، گلپایگانی، صافی، سیستانی، تبریزی، مکارم شیرازی، زنجانی: (فقط خواندن آیۀ سجده دار در این سوره ها را حرام می‌دانند و معتقدند خواندن آیات دیگر از سوره‌های سجده دار مانعی ندارد؛ ر.ک: همان مدرک؛ بر گرفته از نمایه 14359 (محرمات حیض و جنب).
مواردی که انجام آن بر جنب حرام است، عبارت است از:
1. رساندن جایی از بدن به خطّ قرآن یا به اسم خدا، و اسامی مبارکۀ پیامبران و امامان (ع) به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارد؛
2. رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر (ص)، اگر چه از یک در، داخل و از در دیگر خارج شود؛
3. توقّف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان (ع) هم توقف نکند.[1]
4. گذاشتن چیزی در مسجد.
5. خواندن سورهای که سجدۀ واجب دارد (نجم، علق، فصلت و سجده) و اگر یک حرف از این چهار سوره را هم بخواند حرام است.[2] [1] . مراد از حرم امامان علیهم السلام محوطهای است که ضریح مقدس و قبر مطهر در آن قرار دارد نه تمام رواقها یا صحنها؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص212 - 213، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . آیات عظام خوئی، گلپایگانی، صافی، سیستانی، تبریزی، مکارم شیرازی، زنجانی: (فقط خواندن آیۀ سجده دار در این سوره ها را حرام میدانند و معتقدند خواندن آیات دیگر از سورههای سجده دار مانعی ندارد؛ ر.ک: همان مدرک؛ بر گرفته از نمایه 14359 (محرمات حیض و جنب).
- [سایر] چه کارهایی بر شخص جُنُب حرام است؟
- [سایر] چه کارهایی بر جنب حرام است؟
- [سایر] کارهایی که برای شخص جنب حرام است، کدامند؟
- [سایر] چه کارهایی بر جنب حرام است؟<BR>
- [آیت الله نوری همدانی] آیا عرق جنب از حرامِ فردی که مکلّف نشده نیز حکمِ عرق جنب از حرامِ شخص مکلّف را دارد و باید از آن در نماز و کارهایی که نیاز به وضو دارد اجتناب نمود؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که به جهت تنگی وقت، تیمّم بدل از غسل جنابت یا حیض کرده، آیا کارهایی که بر جنب و حائض حرام است، برای او حلال میشود؟
- [سایر] کارهایی که برای شخص جنب مکروه است، کدامند؟
- [سایر] دختری در 12 سالگی جنب شده است و در آن سن نمی دانسته که جنب کیست و غسل جنابت چیست؟ بنابراین تا 17 سالگی که ازدواج نموده، غسل جنابت نکرده است و از 12 سالگی تا 17 سالگی نماز خوانده، روزه گرفته و به مسجد رفته و در کل تمام کارهایی را که بر جنب حرام است را انجام می داده است حال تکلیف اش چیست؟ و در مورد کارهایی که انجام داده است چه وظیفه ای دارد؟
- [سایر] کارهایی که برای شخص جنب مکروه است، کدامند؟<BR>
- [آیت الله نوری همدانی] آیا عرق جنب از حرام عرقی است که فقط هنگام جنب شدن از انسان ترشح میشود و یا عرقهائی که بعدها هم از بدن انسانِ جنب از حرامِ غسل نکرده ترشح میشود نیز عرق جنب از حرام محسوب میشوند؟
- [امام خمینی] عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند، صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند، صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کارهایی که بر حائض حرام است به شرح زیر است: 1 تمام عبادتهایی که با وضو یا غسل یا تیمم انجام می شود، مانند نماز و روزه و طواف خانه خدا، ولی به جا آوردن عباداتی که طهارت در آن شرط نیست مانند نماز میت مانعی ندارد. 2 تمام کارهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. 3 نزدیکی کردن، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن. 4 طلاق در این حالت نیز باطل و بی اثر است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی از حرام، جنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند، یا اول با حلال خود نزدیکی کند و بعد از حرام جنب شود، احتیاط مستحب آن است که از عرق خود اجتناب کند.
- [آیت الله مظاهری] از آنجا که عرق جنب از حرام نجس نیست، بنابراین کسی که از حرام جنب شده، چنانچه با آب گرم، غسل کند، اگر عرق هم بکند، غسل او صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] سابقاً گفته شد عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند صحیح است. ولی بهتر آن است که با آب ملایم غسل کند.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی از حرام جنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند باید از عرق خود اجتناب کند ؛ و اگر اول با حلال نزدیکی کند و سپس از حرام جنب شود ، می تواند با آن نماز بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی از حرام جنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند، یا اول با حلال خود نزدیکی کند و بعد از آن از حرام جنب شود، احتیاط واجب آن است که از عرق خود اجتناب نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی از حرام جُنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند، یا اوّل با حلال خود نزدیکی کند و بعد از حرام جنب شود، احتیاط واجب آن است که از عرق خود اجتناب نماید.