شخصی حکم مسح پا را می‌دانسته که از نوک پا تا برآمدگی پا است اما به مصداق نوک پا توجه نداشته و از روی انگشت مسح میکشیده.حکم نمازهای خوانده شده چیست؟
چنانچه از نوک پا و یا ابتدای هر کدام از انگشتان مسح کشیده باشد، صحیح است و اگر در این باره شک دارد، نباید به شک خود توجه کند، ولی اگر می‌داند که مسح را (به جهت ندانستن حکم یا موضوع) از نوک پا نکشیده، نمازهایی که یقین دارد با چنین وضویی خوانده را باید قضا نماید. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): اگر از نوک پا مسح کرده باشد، کفایت می‌کند، هر چند توجه نداشته باشد و نباید به شک‌های خود اعتنا نماید. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در صورتی که از ابتدای انگشت مسح نموده است کفایت می‌کند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): چنانچه مسح را به صورت صحیح نکشیده باشد باید نمازهایش را اعاده کند.   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

شخصی حکم مسح پا را می‌دانسته که از نوک پا تا برآمدگی پا است اما به مصداق نوک پا توجه نداشته و از روی انگشت مسح میکشیده.حکم نمازهای خوانده شده چیست؟


پاسخ:

چنانچه از نوک پا و یا ابتدای هر کدام از انگشتان مسح کشیده باشد، صحیح است و اگر در این باره شک دارد، نباید به شک خود توجه کند، ولی اگر می‌داند که مسح را (به جهت ندانستن حکم یا موضوع) از نوک پا نکشیده، نمازهایی که یقین دارد با چنین وضویی خوانده را باید قضا نماید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر از نوک پا مسح کرده باشد، کفایت می‌کند، هر چند توجه نداشته باشد و نباید به شک‌های خود اعتنا نماید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که از ابتدای انگشت مسح نموده است کفایت می‌کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
چنانچه مسح را به صورت صحیح نکشیده باشد باید نمازهایش را اعاده کند.   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین