اگر این کار بر اساس مقررات متعارف در مجتمع‌های مسکونی باشد، مانعی ندارد، ولی اگر در این زمینه قانونی وجود ندارد، می‌توان از وی به دادگاه‌های مربوطه شکایت نمود. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): این‌گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه است. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): می‌تواند از او شکایت کند و اگر بر اساس مقررات متعارف در مجتمع‌های مسکونی بتواند آن امکانات را از آن قطع کند، این‌کار مانعی ندارد. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): در صورت عدم پرداخت هزینه‌های مربوطه، قطع آب، گاز، برق و مانند اینها توسط مالک آنها که دولت است باید صورت گیرد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): می‌توانید به قاضی شکایت کنید. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): به مقتضای قوانین عمل شود. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): اگر توافقی در این مورد بین مالکان باشد یا چنین اختیاری به مدیر داده باشند و یا مقررات چنین حقی را پذیرفته باشد، جایز است و در هر حال مراجعه به مراجع قضایی جایز است. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
در یک ساختمان آپارتمانی، در صورت استنکاف یک مالک یا مستأجر از پرداخت هزینههای مشترک (مانند مبلغ قبوض، هزینه نظافت، حقوق نگهبان و ...)، آیا جایز است مدیر ساختمان جهت اجبار وی بر پرداخت هزینههای مذکور بعضی امکانات(مانند آب، گاز) را از وی قطع نماید؟ یا فقط باید در این زمینه نزد دادگاه شکایت نماید؟
اگر این کار بر اساس مقررات متعارف در مجتمعهای مسکونی باشد، مانعی ندارد، ولی اگر در این زمینه قانونی وجود ندارد، میتوان از وی به دادگاههای مربوطه شکایت نمود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اینگونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
میتواند از او شکایت کند و اگر بر اساس مقررات متعارف در مجتمعهای مسکونی بتواند آن امکانات را از آن قطع کند، اینکار مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در صورت عدم پرداخت هزینههای مربوطه، قطع آب، گاز، برق و مانند اینها توسط مالک آنها که دولت است باید صورت گیرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
میتوانید به قاضی شکایت کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر توافقی در این مورد بین مالکان باشد یا چنین اختیاری به مدیر داده باشند و یا مقررات چنین حقی را پذیرفته باشد، جایز است و در هر حال مراجعه به مراجع قضایی جایز است.
لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] آیا جایز است مدیر ساختمان آپارتمانی برای ترغیب ساکنین، نسبت به پرداخت به موقع حق شارژ (هزینههای مشترک که ماهانه پرداخت میشود)، مبلغی را کمتر از مقدار تعیین شده، از کسانی که به موقع پرداخت مینمایند اخذ نماید؟
- [سایر] آیا مدیر ساختمان آپارتمانی (که وکیل ساکنین در امور اجرایی ساختمان است)، جایز است ساکنینی را که در پرداخت شارژ (هزینههای مشترک که به صورت ماهیانه پرداخت میشود) تأخیر مینمایند را جریمه نماید؟ (فرض سؤال این است که هیچیک از ساکنین در قرارداد خرید واحد آپارتمانی خود، نسبت به این مطلب، شرطی نکرده باشند).
- [سایر] الف. اگر در ساختمانی آپارتمانی، بعضی امکانات (مانند آب یا گاز) مشترک بین مالکین آن باشد و برای کل ساختمان یک قبض بیشتر نیاید، در صورتی که تشخیص مقدار مصرف هر واحد مسکونی امکان پذیر نباشد، آیا واجب است هزینه بالسویه تقسیم شود؟ با توجه به مبتلابه بودن این مسئله لطفاً پاسخی روشن اراده فرمایید. ب. در صورت توافق بین مالکین در مقدار پرداخت هر مالک، اگر یکی از مالکین، واحد خود را اجاره دهد و در عقد اجاره چیزی در این زمینه قید نشده باشد، آیا واجب است توافق جدید با مستأجر صورت گیرد یا وی ملزم به تبعیت از توافق قبلی میباشد؟