این کار جایز نیست، مگر این‌که جزو قوانین مربوطه و یا مقررات ساختمان باشد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1] حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): خیر. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): مجتمع‌های مسکونی مقرراتی دارد و افرادی که در آن‌جا زندگی می‌کنند ملزم به انجام آن مقررات هستند و اگر طبق آن مقررات جریمه شوند احتیاط آن است که جریمه را بپردازند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): به مقتضای قوانین عمل شود. حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته): اگر تأخیر موجب ضرر یا خسارتی باشد و یا جریمه در قانون دولت اسلامی تعیین شده باشد، اشکالی ندارد. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
آیا مدیر ساختمان آپارتمانی (که وکیل ساکنین در امور اجرایی ساختمان است)، جایز است ساکنینی را که در پرداخت شارژ (هزینههای مشترک که به صورت ماهیانه پرداخت میشود) تأخیر مینمایند را جریمه نماید؟ (فرض سؤال این است که هیچیک از ساکنین در قرارداد خرید واحد آپارتمانی خود، نسبت به این مطلب، شرطی نکرده باشند).
این کار جایز نیست، مگر اینکه جزو قوانین مربوطه و یا مقررات ساختمان باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
مجتمعهای مسکونی مقرراتی دارد و افرادی که در آنجا زندگی میکنند ملزم به انجام آن مقررات هستند و اگر طبق آن مقررات جریمه شوند احتیاط آن است که جریمه را بپردازند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین عمل شود.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر تأخیر موجب ضرر یا خسارتی باشد و یا جریمه در قانون دولت اسلامی تعیین شده باشد، اشکالی ندارد.
لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] آیا جایز است مدیر ساختمان آپارتمانی برای ترغیب ساکنین، نسبت به پرداخت به موقع حق شارژ (هزینههای مشترک که ماهانه پرداخت میشود)، مبلغی را کمتر از مقدار تعیین شده، از کسانی که به موقع پرداخت مینمایند اخذ نماید؟
- [سایر] در یک ساختمان آپارتمانی، در صورت استنکاف یک مالک یا مستأجر از پرداخت هزینههای مشترک (مانند مبلغ قبوض، هزینه نظافت، حقوق نگهبان و ...)، آیا جایز است مدیر ساختمان جهت اجبار وی بر پرداخت هزینههای مذکور بعضی امکانات(مانند آب، گاز) را از وی قطع نماید؟ یا فقط باید در این زمینه نزد دادگاه شکایت نماید؟
- [سایر] اگر قراردادی بین مالکین ساختمان آپارتمانی، نسبت به میزان پرداخت حق شارژ نباشد، آیا باید این مبلغ به طور مساوی دریافت شود؟ (البته این مساله دو فرض دارد: الف: تمامی واحدها از نظر متراژ یک اندازه باشند. ب: بعضی واحد ها بزرگتر از واحدهای دیگر باشد).