1. در ارتباط با آثار و برکات تربت امام حسین(ع) در منابع دینی و حدیثی ما مطالب فراوانی وارد شده است. در این زمینه می‌توانید پاسخ‌های: 3015، 30279 و 83 را مطالعه کنید. 2. اما در مورد تسبیح با تربت سید الشهداء(ع) امام کاظم(ع) فرموده است: شیعیان ما از چهار چیز بی‌ نیاز نیستند. حصیری که بر آن نماز بگزارند(جانماز)؛ انگشتری که در دست کنند؛ مسواکی که با آن مسواک کنند، و تسبیح از تربت سید الشهداء(ع) که دارای سی و سه دانه باشد، هر گاه با آن ذکر بگویند خداوند برایشان در قبال هر دانه آن، چهار حسنه می‌‏نویسد و هر گاه ذکر از یادشان رفته و تنها بر حسب عادت آن را در دست بگردانند، خداوند برای آنان بیست حسنه در نظر می‌گیرد.[1] نکته جالب توجه در این حدیث این است که مجرد داشتن تسبیح تربیت امام حسین(ع) حتی بدون گفتن ذکر، نیز دارای ثواب است. در روایتی دیگر از آن حضرت سؤال شد؛ آیا جایز است انسان با تربت امام حسین(ع) تسبیح بگوید، و آیا تربت دارای فضیلتی است؟ امام(ع) جواب دادند... چه چیزی با فضیلت‌تر از تربت سید الشهداء است که اگر کسی که تسبیح تربت در دستش باشد و ذکر از یادش برود و آن‌را در دستش بگرداند، ثواب ذکر برایش نوشته خواهد شد.[2] [1] . شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج ‏14، ص 536، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1409ق. [2] . همان.
1. در ارتباط با آثار و برکات تربت امام حسین(ع) در منابع دینی و حدیثی ما مطالب فراوانی وارد شده است. در این زمینه میتوانید پاسخهای: 3015، 30279 و 83 را مطالعه کنید.
2. اما در مورد تسبیح با تربت سید الشهداء(ع) امام کاظم(ع) فرموده است: شیعیان ما از چهار چیز بی نیاز نیستند. حصیری که بر آن نماز بگزارند(جانماز)؛ انگشتری که در دست کنند؛ مسواکی که با آن مسواک کنند، و تسبیح از تربت سید الشهداء(ع) که دارای سی و سه دانه باشد، هر گاه با آن ذکر بگویند خداوند برایشان در قبال هر دانه آن، چهار حسنه مینویسد و هر گاه ذکر از یادشان رفته و تنها بر حسب عادت آن را در دست بگردانند، خداوند برای آنان بیست حسنه در نظر میگیرد.[1]
نکته جالب توجه در این حدیث این است که مجرد داشتن تسبیح تربیت امام حسین(ع) حتی بدون گفتن ذکر، نیز دارای ثواب است.
در روایتی دیگر از آن حضرت سؤال شد؛ آیا جایز است انسان با تربت امام حسین(ع) تسبیح بگوید، و آیا تربت دارای فضیلتی است؟ امام(ع) جواب دادند... چه چیزی با فضیلتتر از تربت سید الشهداء است که اگر کسی که تسبیح تربت در دستش باشد و ذکر از یادش برود و آنرا در دستش بگرداند، ثواب ذکر برایش نوشته خواهد شد.[2] [1] . شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج 14، ص 536، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1409ق. [2] . همان.
- [آیت الله سبحانی] با توجه به اینکه دانه های تسبیح بر پیشانی کاملاً نمی چسبند سجده بر تسبیح تربت جایز است؟
- [سایر] آیا همراه میت دفن تربت کربلا و تسبیح، باعث کاهش عذاب خواهد شد؟
- [سایر] با سلام آرامش در زندگی انسان چه آثاری دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا شمارش تسبیحات اربعه با دست یا تسبیح، هنگام نماز، نماز را باطل می کند؟
- [سایر] مداومت بر خوردن تره چه فایده ای دارد؟
- [سایر] مداومت بر نماز اول وقت، ویژگی چه کسانی است؟
- [سایر] باعرض سلام چه سوره هایی با تسبیح-سوگند-الحمدلله شروع میشوند
- [سایر] سلام. خسته نباشید. چرا تسبیح 101 دانه است. بر چه مبنایی؟
- [آیت الله خوئی] صلوات فرستادن بر پیغمبر صلی الله علیه و آله بعد از نماز و قبل از تسبیح حضرت زهرا علیها السلام آیا باطل میکند ثواب تسبیح را اگر بوده باشد صلوات به نحو بلند و دسته جمعی؟
- [سایر] آیا مداومت بر ذکر لا اله الا الله موجب فقر می شود؟
- [آیت الله خوئی] مستحب است، قدری تربت حضرت سیدالشهدا را علیهالسلام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور بهجاهایی که بیاحترامی میشود، نرسانند. و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد، که وقتی با کافور مخلوط شد آن را کافور نگویند.
- [آیت الله بهجت] مستحب است قدری تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور به جاهایی که بیاحترامی میشود نرسانند و نیز باید تربت بهقدری زیاد نباشد که وقتی با کافور مخلوط شد آن را کافور نگویند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است قدری تربت حضرت سیّد الشهدأ7 با کافور مخلوط کنند ولی باید از آن کافور به جاهایی که بیاحترامی میشود نرسانند و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد، که وقتی با کافور مخلوط شد، آن را کافور نگویند.
- [آیت الله بهجت] برای سجده، بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام میباشد، بعد از آن خاک است.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است انسان بعد از نماز مقداری مشغول تعقیب یعنی خواندن ذکر و دعا و قرآن شود. و بهتر است پیش از آنکه از جای خود حرکت کند رو به قبله تعقیب را بخواند و لازم نیست تعقیب به عربی باشد ولی بهتر است چیزهایی را که در کتابهای دعا دستور دادهاند بخواند، و از تعقیبهایی که سفارش بسیار شده است، تسبیح حضرت زهرا علیها السلام است که باید به این ترتیب گفته شود: 34 مرتبه اللَّه اکبر، بعد 33 مرتبه الحمدللَّه، و بعد از آن 33 مرتبه سبحان اللَّه، و امام صادق علیه السلام فرموده است: تسبیح مادرم حضرت زهرا علیها السلام نزد من بهتر از هزار رکعت نماز است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اشیاء غصبی کوچک باشد یا بزرگ (مانند تسبیح، دستمال و...) اگر همراه نمازگزار باشد موجب بطلان نماز نمی شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن خاک حرام است ولی خوردن کمی از تربت حضرت سید الشهداء (علیه السلام) برای شفا جایز است و بهتر است که تربت را در مقداری آب حل نمایند تا مستهلک شود و بعد آن آب را بیاشامند و خوردن گلِ داغستان و گل ارمنی برای معالجه اگر علاج منحصر به خوردن اینها باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قدری تربت حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) را با کافور مخلوط کنند ولی باید از آن کافور به جاهایی که بی احترامی می شود نرسانند و نیز باید تربت بقدری زیاد نباشد، که وقتی با کافور مخلوط شد، آن را کافور نگویند.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است قدری تربت حضرت سیّد الشهداء علیه السلام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور به جاهایی که بیاحترامی میشود نرسانند و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد، که وقتی با کافور مخلوط شد، آن را کافور نگویند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است قدری تربت حضرت سید الشهدا (ع) را با کافور مخلوط کنند؛ ولی باید از آن کافور به جاهائی که بی احترامی می شود نرسانند و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد که وقتی با کافور مخلوط شد؛ آن را کافور نگویند.