حکم کسی که در مناسک عمره در یکی از 7 دور واجب، سهواً وارد حجر اسماعیل شده و پس از آن ادامه دور داده چیست؟
طواف باید بر دور حجر اسماعیل باشد و داخل شدن به آن جایز نیست اما اگر به طور سهوی وارد شود حکم آن از نظر مراجع محترم این گونه است: همه مراجع[1] : کسی که یک شوط طواف را از درون حجر اسماعیل(ع) انجام داده و بقیه طواف را ادامه داده باید یک شوط دیگر بجا آورد[2] و اگر نماز و بقیه اعمال را انجام داده آنها را نیز [بعد از تکمیل طواف] اعاده نماید[3] .   [1] . موسوی شاهرودی، سید مرتضی، جامع الفتاوی مناسک حج‏، ص 120، نشر مشعر،‌تهران، 1428 ق. [2] . آیات عظام: خوئی، تبریزی، سیستانی: اگر موالات فوت نشده و اما اگر موالات فوت شده طوافش ‏باطل است و باید آن‌را و اعمال مترتب بر آن‌را تدارک نماید و اگر وقت تدارک گذشته حجش باطل است آیة الله سیستانی اضافه فرمودند: ولی در فرض سهو و نسیان اعاده یک شوط و اعمال مترتبه کافی است. آیة الله گلپایگانی، آیة الله صافی: اگر چهار شوط را تمام کرده و داخل حجر شده هر وقت فهمید ناقص را تمام کند و نماز طواف و اعمال مترتبه را ب‏جا آورد و اگر قبل از سه شوط و نیم بوده شوط‌های گذشته باطل است و باید طواف را از سربگیرد و بعد از آن نماز طواف و سعی و تقصیر را بجا آورد و اگر از سه شوط و نیم گذشته و به چهار نرسیده آن را تمام کند با دو رکعت نماز و بعد یک هفت شوط طواف و نماز و سعی و تقصیر را بجا آورد. [3] . امام خمینی، آیة الله خامنه‌‏ای: اگر به اعتقاد صحت بقیه اعمال را انجام داده اعاده آن شوط و نماز کافی است.
عنوان سوال:

حکم کسی که در مناسک عمره در یکی از 7 دور واجب، سهواً وارد حجر اسماعیل شده و پس از آن ادامه دور داده چیست؟


پاسخ:

طواف باید بر دور حجر اسماعیل باشد و داخل شدن به آن جایز نیست اما اگر به طور سهوی وارد شود حکم آن از نظر مراجع محترم این گونه است:
همه مراجع[1] : کسی که یک شوط طواف را از درون حجر اسماعیل(ع) انجام داده و بقیه طواف را ادامه داده باید یک شوط دیگر بجا آورد[2] و اگر نماز و بقیه اعمال را انجام داده آنها را نیز [بعد از تکمیل طواف] اعاده نماید[3] .   [1] . موسوی شاهرودی، سید مرتضی، جامع الفتاوی مناسک حج‏، ص 120، نشر مشعر،‌تهران، 1428 ق. [2] . آیات عظام: خوئی، تبریزی، سیستانی: اگر موالات فوت نشده و اما اگر موالات فوت شده طوافش ‏باطل است و باید آن‌را و اعمال مترتب بر آن‌را تدارک نماید و اگر وقت تدارک گذشته حجش باطل است آیة الله سیستانی اضافه فرمودند: ولی در فرض سهو و نسیان اعاده یک شوط و اعمال مترتبه کافی است.
آیة الله گلپایگانی، آیة الله صافی: اگر چهار شوط را تمام کرده و داخل حجر شده هر وقت فهمید ناقص را تمام کند و نماز طواف و اعمال مترتبه را ب‏جا آورد و اگر قبل از سه شوط و نیم بوده شوط‌های گذشته باطل است و باید طواف را از سربگیرد و بعد از آن نماز طواف و سعی و تقصیر را بجا آورد و اگر از سه شوط و نیم گذشته و به چهار نرسیده آن را تمام کند با دو رکعت نماز و بعد یک هفت شوط طواف و نماز و سعی و تقصیر را بجا آورد. [3] . امام خمینی، آیة الله خامنه‌‏ای: اگر به اعتقاد صحت بقیه اعمال را انجام داده اعاده آن شوط و نماز کافی است.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین