علمای علم قرائت، واژه "کفواً" را به چهار گونه قرائت کردهاند: 1. "کُفواً" به ضم فأ و به واو که قرائت حفص بوده و موافق با خط مصحف شریف و قرائت جمهور است. 2. "کُفُؤاً" به ضم فأ و همزه میباشد. 3. "کُفْواً" به سکون فأ و واو. 4. "کُفْؤاً" به سکون فأ و با همزه که قرائت حمزه میباشد.(التمهید، آیت اللّه محمد هادی معرفت، ج 2، ص 260، مؤسسة النشر الاسلامی.) بنابر نظر فقهای شیعه، خواندن به هر یک از صورتهای چهارگانه فوق، در نماز جایز میباشد، هر چند قرائت به شکل اول که موافق مصحفهای موجود و مطابق با قرائت حفص است، برتری دارد.(ر.ک: تحریرالوسیله، امام خمینی;، ج 1، ص 160، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی; / العروة الوثقی (مع تعالیق الامام الخمینی)، آیت اللّه سید محمد کاظم یزدی طباطبایی;، ص 354، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی1.) لازم به ذکر است که در مسئله قرائتهای مختلف قرآن، اختلاف مذهب هیچ نقشی ندارد و از قرّآء هفت گانه مشهور قرآن، عاصم، ابوعمرو، حمزه و کسائی، صریحاً اظهار تشیّع مینمودند; ولی ابن کثیر و نافع، از آن جا که هر دو از فارس بودند، احتمال شیعه بودن آنان بسیار است و فقط ابن عامر است که بزرگ شده خاندان اموی بوده و قرائت رایج کنونی که قرائت عاصم به روایت حفص است، جایگاه شیعه در قرائت قرآن را به خوبی نمایان میسازد.(ر.ک: تاریخ قرآن، آیت اللّه محمد هادی معرفت، ص 149، انتشارات سمت / پژوهشی در تاریخ قرآن کریم، دکتر سید محمد باقر حجتی، ص 309350، دفتر نشر فرهنگ اسلامی.) eporsesh.com
علمای علم قرائت، واژه "کفواً" را به چهار گونه قرائت کردهاند:
1. "کُفواً" به ضم فأ و به واو که قرائت حفص بوده و موافق با خط مصحف شریف و قرائت جمهور است.
2. "کُفُؤاً" به ضم فأ و همزه میباشد.
3. "کُفْواً" به سکون فأ و واو.
4. "کُفْؤاً" به سکون فأ و با همزه که قرائت حمزه میباشد.(التمهید، آیت اللّه محمد هادی معرفت، ج 2، ص 260، مؤسسة النشر الاسلامی.)
بنابر نظر فقهای شیعه، خواندن به هر یک از صورتهای چهارگانه فوق، در نماز جایز میباشد، هر چند قرائت به شکل اول که موافق مصحفهای موجود و مطابق با قرائت حفص است، برتری دارد.(ر.ک: تحریرالوسیله، امام خمینی;، ج 1، ص 160، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی; / العروة الوثقی (مع تعالیق الامام الخمینی)، آیت اللّه سید محمد کاظم یزدی طباطبایی;، ص 354، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی1.)
لازم به ذکر است که در مسئله قرائتهای مختلف قرآن، اختلاف مذهب هیچ نقشی ندارد و از قرّآء هفت گانه مشهور قرآن، عاصم، ابوعمرو، حمزه و کسائی، صریحاً اظهار تشیّع مینمودند; ولی ابن کثیر و نافع، از آن جا که هر دو از فارس بودند، احتمال شیعه بودن آنان بسیار است و فقط ابن عامر است که بزرگ شده خاندان اموی بوده و قرائت رایج کنونی که قرائت عاصم به روایت حفص است، جایگاه شیعه در قرائت قرآن را به خوبی نمایان میسازد.(ر.ک: تاریخ قرآن، آیت اللّه محمد هادی معرفت، ص 149، انتشارات سمت / پژوهشی در تاریخ قرآن کریم، دکتر سید محمد باقر حجتی، ص 309350، دفتر نشر فرهنگ اسلامی.)
eporsesh.com
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به این که کلمه (کفوا) در آیه شریفه (ولم یکن له کفوا احد)، به چهار صورت، حتی به تشدید (واو) خوانده شده است، آیا هر کدام از این چهار صورت، در نماز جایز است؟
- [سایر] حرف "اً" در کلمة "کفواً" به چه معناست؟
- [سایر] معنای کلمة "قرآن" چیست؟ و چه کسی این نام را بر قرآن گذاشته است؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا تلفظ "کفوا احد" با همزه و بدون واو صحیح است؟
- [سایر] اختلاف نظر علمای شیعه و سنی در خصوص طبقه دوم و سوم ارث چیست؟
- [سایر] آیا علمای شیعه و اهل سنت بر وجوب اعتقاد به ظهور مهدی (عج) اتفاق نظر دارند؟
- [آیت الله بهجت] مدّت ها در "لم یکن له کفوا أحد" لام را مشدّد نخوانده ام، حکم نمازهایم چگونه است؟
- [سایر] سلام.چرااهل تسنن با دست بسته نماز میخوانند و اهل تشیع با دست باز؟
- [سایر] احد سودانی چگونه شیعه شد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ترجمه سوره قل هو الله احد بسم الله الرحمن الرحیم معنای ان گذشت قل هو الله احد یعنی بگو ای محمد صلی الله علیه واله وسلم که او خدایی است یگانه الله الصمد یعنی خدایی که از تمام موجودات بی نیاز و همه به او نیازمندند لم یلد و لم یولد یعنی فرزند ندارد و فرزند کسی نیست و لم یکن له کفوا احد یعنی هیچ کسی همتای او نیست
- [آیت الله مکارم شیرازی] بسْم الله الرحْمن الرحیم: به نام خداوند بخشنده بخشایشگر قلْ هو الله احدٌ: بگو اوست خدای یکتا. الله الصمد: خداوندی است که همه نیازمندان قصد او می کنند; لمْ یلدْ و لمْ یولدْ: (هرگز) نزاد و زاده نشد; و لمْ یکنْ له کفواً احدٌ و برای او هیچ گاه شبیه و مانندی نبوده است.
- [آیت الله اردبیلی] (بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ) یعنی: (آغاز میکنم به نام خداوندی که در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم مینماید.) (قُلْ هُوَ اللّهُ أحَدٌ) یعنی: (بگو ای محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم که خداوند، یگانه است.) (اَللّهُ الصَّمَدُ) یعنی: (خدا از تمام موجودات بینیاز است و همه به او نیازمندند.) (لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ) یعنی: (فرزند ندارد و فرزند کسی نیست.) (وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا أحَدٌ) یعنی: (و هیچ کس مثل او نیست.)
- [آیت الله علوی گرگانی] سورهای را که در رکعت اوّل خوانده مکروه است، در رکعت دوم بخواند ولی اگر سوره )قل هو ا& احد( را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] سوره ای را که در رکعت اول خوانده مکروه است در رکعت دوم بخواند ولی اگر سوره قل هو الله احد را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست
- [آیت الله بروجردی] سورهای را که در رکعت اوّل خوانده مکروه است که در رکعت دوم بخواند، ولی اگر سورهی (قُل هُوَ اَللهُ اَحَدٌ) را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست.
- [امام خمینی] سورهای را که در رکعت اول خوانده مکروه است در رکعت دوم بخواند ولی اگر سور? قل هو اللّ?ه احد را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست.
- [آیت الله اردبیلی] مکروه است سورهای را که در رکعت اوّل خوانده در رکعت دوم نیز بخواند، ولی اگر سوره (قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ) را در هر دو رکعت بخواند، مکروه نیست.
- [آیت الله سیستانی] سورهای را که در کعت اول خوانده مکروه است در رکعت دوم بخواند ، ولی اگر سوره (قل هو اللّه احد) را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست . رکوع
- [آیت الله شبیری زنجانی] سورهای را که در رکعت اول خوانده مکروه است در رکعت دوم بخواند، ولی اگر سوره (قُلْ هو اللَّهُ أَحَد) را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست. رکوع