نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست‌؟
سورة "اسرأ" که نام دیگر آن "بنی‌اسراییل‌" است‌. از سوره‌های مکّی می‌باشد. این سوره مانند بسیاری از سوره‌های قرآن دارای شأن نزول خاصی نیست‌; بلکه نزول این سوره برای تبیین و توضیح محتوای آن برای مردم می‌باشد. خلاصه محتوای این سوره عبارت است از: 1. تسبیح و تقدیس خداوند متعال‌; 2. داستان معراج پیامبراکرم‌; 3. داستان ترقی و ذلّت بنی‌اسراییل‌; 4. بحث‌هایی مربوط به مبدأ معاد و مسألة کیفر و پاداش و نامة اعمال و نتایج آن‌; 5. مسألة آزادی اراده و برگشت نیک وبد اعمال به خود انسان‌; 6 . تحریم در "اسراف و تبذیر"، "بخل‌"، "فرزندکشی‌"، "زنا"، "خوردن مال یتیمان‌"، "کم‌فروشی‌"، "تکبّر" و "خون‌ریزی‌"; 7. شخصیّت انسان و برتری او بر مخلوق‌های دیگر; 8 . تأثیر قرآن بر درمان هرگونه بیماری اخلاقی و اجتماعی‌; 9. اعجاز قرآن و عدم توانایی نداشتن مقابله با آن‌; 10. فرازهایی از تاریخ پیامبران به عنوان درس‌های عبرت‌آموز، برای همة انسان‌ها. به هر صورت مجموعه بحث‌های عقیدتی و اخلاقی و اجتماعی در این سوره نسخة کاملی را برای ارتقا و تکامل بشر در زمینه‌های مختلف تشکیل می‌دهد.(ر.ک‌: المیزان‌، علامه طباطبایی‌، ج 13، ص 6 ، جامعة مدرسین / تفسیر نمونه‌، آیت‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 12، ص 5، دارالکتب الاسلامیة‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست‌؟


پاسخ:

سورة "اسرأ" که نام دیگر آن "بنی‌اسراییل‌" است‌. از سوره‌های مکّی می‌باشد. این سوره مانند بسیاری از سوره‌های قرآن دارای شأن نزول خاصی نیست‌; بلکه نزول این سوره برای تبیین و توضیح محتوای آن برای مردم می‌باشد.
خلاصه محتوای این سوره عبارت است از:
1. تسبیح و تقدیس خداوند متعال‌;
2. داستان معراج پیامبراکرم‌;
3. داستان ترقی و ذلّت بنی‌اسراییل‌;
4. بحث‌هایی مربوط به مبدأ معاد و مسألة کیفر و پاداش و نامة اعمال و نتایج آن‌;
5. مسألة آزادی اراده و برگشت نیک وبد اعمال به خود انسان‌;
6 . تحریم در "اسراف و تبذیر"، "بخل‌"، "فرزندکشی‌"، "زنا"، "خوردن مال یتیمان‌"، "کم‌فروشی‌"، "تکبّر" و "خون‌ریزی‌";
7. شخصیّت انسان و برتری او بر مخلوق‌های دیگر;
8 . تأثیر قرآن بر درمان هرگونه بیماری اخلاقی و اجتماعی‌;
9. اعجاز قرآن و عدم توانایی نداشتن مقابله با آن‌;
10. فرازهایی از تاریخ پیامبران به عنوان درس‌های عبرت‌آموز، برای همة انسان‌ها.
به هر صورت مجموعه بحث‌های عقیدتی و اخلاقی و اجتماعی در این سوره نسخة کاملی را برای ارتقا و تکامل بشر در زمینه‌های مختلف تشکیل می‌دهد.(ر.ک‌: المیزان‌، علامه طباطبایی‌، ج 13، ص 6 ، جامعة مدرسین / تفسیر نمونه‌، آیت‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 12، ص 5، دارالکتب الاسلامیة‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین