در زبان عربی برخی از حروف را ناخوانا مینامند. حروف ناخوانا حروفی هستند که نوشته میشوند ولی خوانده نمیشوند. این حروف در قرآن به دو دسته جداگانه تقسیم میگردند: الف) حروفی که همیشه ناخوانا بوده و تلفظ نمیشوند. ب) حروفی که در برخی موارد ناخوانا بوده و تلفظ نمیشوند. از جمله حروف قسم دوم، لام (ال) تعریف نزد حروف شمسی است. "ال" تعریف شامل دو حرف الف و لام میباشد الف آن همزه وصل است ،لذا در ابتدای کلام خوانده میشود، ولی در وسط جمله خوانده نمیشود. و لام آن دو حالت دارد. 1. هر گاه بعد از لام تعریف یکی از چهارده حرف زیر قرار گیرد لام خوانده نمیشود و حرف بعد از لام مشدّد میشود. حروف شمسی عبارتند از: ت، ث، د، ر، ز، س، ش، ص، ض، ط، ظ، ل، ن. در کتابت قرآن، برای راهنمایی قاری در چنین مواردی لام را بدون علامت سکون و در عوض حرف بعدی را مشدد مینویسند مانند: التوبه، الدینُ، اَلرَّعْدُ، الزَّبد، اَلشَّمسُ و... 2. هر گاه بعد از لام تعریف یکی از چهارده حرف باقی قرار بگیرد لام اظهار و خوانده میشودو حرف بعد از لام نیز مشدد نمیشود. چهارده حرف قمری در این چند کلمه خلاصه شدهاند. عجبا که خوف حقّ غمی مانند: اَلاْ َمین، اَلْبَرقُ، اَلْجَنَّةُ، اَلْحُکْمُ و...(ر.ک: آموزش روخوانی قرآن، محمد مهدی ابراهیمی فر، ص 102، مؤسسه فرهنگی انتشاراتی انصاری.) eporsesh.com
در زبان عربی برخی از حروف را ناخوانا مینامند. حروف ناخوانا حروفی هستند که نوشته میشوند ولی خوانده نمیشوند.
این حروف در قرآن به دو دسته جداگانه تقسیم میگردند:
الف) حروفی که همیشه ناخوانا بوده و تلفظ نمیشوند.
ب) حروفی که در برخی موارد ناخوانا بوده و تلفظ نمیشوند.
از جمله حروف قسم دوم، لام (ال) تعریف نزد حروف شمسی است. "ال" تعریف شامل دو حرف الف و لام میباشد الف آن همزه وصل است ،لذا در ابتدای کلام خوانده میشود، ولی در وسط جمله خوانده نمیشود. و لام آن دو حالت دارد.
1. هر گاه بعد از لام تعریف یکی از چهارده حرف زیر قرار گیرد لام خوانده نمیشود و حرف بعد از لام مشدّد میشود. حروف شمسی عبارتند از: ت، ث، د، ر، ز، س، ش، ص، ض، ط، ظ، ل، ن.
در کتابت قرآن، برای راهنمایی قاری در چنین مواردی لام را بدون علامت سکون و در عوض حرف بعدی را مشدد مینویسند مانند: التوبه، الدینُ، اَلرَّعْدُ، الزَّبد، اَلشَّمسُ و...
2. هر گاه بعد از لام تعریف یکی از چهارده حرف باقی قرار بگیرد لام اظهار و خوانده میشودو حرف بعد از لام نیز مشدد نمیشود. چهارده حرف قمری در این چند کلمه خلاصه شدهاند. عجبا که خوف حقّ غمی مانند: اَلاْ َمین، اَلْبَرقُ، اَلْجَنَّةُ، اَلْحُکْمُ و...(ر.ک: آموزش روخوانی قرآن، محمد مهدی ابراهیمی فر، ص 102، مؤسسه فرهنگی انتشاراتی انصاری.)
eporsesh.com
- [آیت الله خامنه ای] سال شمسی یا قمری
- [سایر] چرا اسلام سال قمری را انتخاب کرد؟ برتری ماههای قمری نسبت به شمسی در چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا سال خمسی باید شمسی باشد یا قمری؟
- [آیت الله بهجت] آیا مراد از پنجاه یا شصت سال برای یائسه شدن زنان سیّده و غیر سیّده، سال قمری است یا شمسی؟ اگر قمری است، به سال شمسی چه مقدار می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا برای تعیین سال خمسی، بهتر است سال شمسی محاسبه شود یا قمری؟
- [آیت الله بهجت] شصت سال و پنجاه سال قمری برابر چند سال شمسی می شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا برای تعیین سال خمسی، بهتر است سال شمسی محاسبه شود یا قمری؟
- [سایر] سلام. نمازهای اول ماه که در مفاتیح ذکر شده شامل ماه قمری یا شمسی میباشد؟ ب عنوان مثال اول ماه تیر، یا اول ماه رمضان؟
- [سایر] آیا سال خمسی باید به (قمری) باشد یا اینکه می تواند به (شمسی) نیز قرار گیرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تفاوت سنّ قمری و شمسی دوران یائسگی در زنان قرشیه و غیر قرشیه چند سال است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .معیار در سال خمسی، لزوماً ماه های سال قمری نیست، بلکه هر کس می تواند ابتدای کسب و کار خود را بر اساس ماه های سال شمسی محاسبه نماید و پس از گذشت یکسال شمسی از اوّلین ماه احتساب شده، خمسِ باقی مانده درآمد خودش را بپردازد. محاسبه قبل و بعد از سال
- [آیت الله بهجت] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید، خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال قمری، تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمسِ زراعت و مانند آن، که مطابق سال شمسی انجام میشود، سال خمسی را شمسی قرار دهد، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان سیّده و غیر سیّده هر دو بعد از تمام شدن پنجاه سال قمری یائسه می شوند، یعنی اگر در این سنّ و سال خونی ببینند خون حیض نیست، مگر این که آنچه می بینند تمام شرایط حیض را داشته باشد که در این صورت باید مطابق آن عمل کنند. 1. 50 سال قمری تقریبا 543 روز و 18 ساعت ، یعنی 18 ماه و سه روز کمتر از 50 سال شمسی است. بنابر این سن یائسگی به سال شمسی 48 سال و 6 ماه می شود.
- [آیت الله سیستانی] مقصود از یک ماه ، در غیر مورد تعیین عادت وقتیه گذشتن سی روز از ابتدای خون دیدن است نه از روز اول ماه تا آخر ماه . و اما در مورد تعیین عادت وقتیه منظور ماه قمری است نه شمسی .
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد، بلکه اگر بداند که منفعت صرف مخارج وی نمیگردد، لازم است همان وقت که منفعت به دست میآورد خمس آن را بدهد و در صورتی که نمیداند که منفعت وی از مخارج سال وی زیاد میآید یا نه، جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و برای دادن خمس میتوان سال شمسی یا سال قمری را ملاک قرار داد.
- [آیت الله مظاهری] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دست آورد خمس آن را بدهد، و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد مانعی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد و همچنین جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد، مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آمد، خمس آن را بدهد، و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد، و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد، مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی بدستش آید خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی را ملاک شروع قرار دهد مانعی نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تاخیر بیندازد. و اگر برای دادن خمس؛ سال شمسی قرار دهد؛ مانعی ندارد.