پیشگویی قرآن درباره ورود پیروزمندانه مسلمانان به مسجد الحرام چگونه محقق شد؟
پیامبر گرامی (ص) در مدینه در عالم رؤیا دید که با مسلمانان وارد مسجد الحرام شده است و سرهای خود را برای خروج از احرام تراشیده‌اند. پیامبر (ص) خواب خود را به یاران خود گفت و افزود به همین زودی گام در مسجد الحرام می‌نهیم، چیزی نگذشت پیامبر (ص) تصمیم گرفت که با گروهی از یاران خود رهسپار مکه گردد ولی قریش از دخول مسلمانان به سرزمین حرم (در نقطه حدیبیه) جلوگیری کردند و پس از یک سلسله مذاکرات، هیئت نمایندگی قریش و پیامبر که در رأس آنان (سهیل بن عمرو) بود به توافق رسیدند و قراردادی بر اساس متارکه جنگ به مدت ده سال امضا کردند مشروط بر اینکه مسلمانان از همان نقطه به مدینه بازگرند و زیارت خانه خدا را به سال دیگر موکول نمایند و در سالهای بعد بسان دیگر طوایف عرب می‌توانند خانه خدا را زیارت کنند مشروط بر اینکه بیش از سه روز در مکه نمانند و سلاحی جز سلاح مسافر نداشته باشند. پیامبر ص صلحنامه را امضا کرد و از همان راه به مدینه بازگشت گروهی از منافقان لب به اعتراض گشوده و گفتند: ما به مسجد الحرام وارد نشدیم و سرها را نتراشیدیم. در این موقع آیه زیر که متضمن نوید ورود قطعی مسلمانان به مسجد الحرام بود نازل گردید: (لَقَد صَدَقَ اللهُ رَسُولَهُ الُرؤیا بِالحَقِ لَتَدخُلُنً المَسجِدَ الحَرامُ إِن شاءَ ‌اللهُ آمِنینَ مُحَلِقینَ رُؤُسَکُم وَ مُقَصِرِینَ لا تَخافوُنَ فَعَلِمَ ما لَم تَعلَموا فَجَعَلَ مِن دوُنِ ذلِکَ فَتحا قَریبا). فتح/27 [خداوند رؤیای پیامبر خویش را به حق راست کرد و به خواست خدا با ایمنی به مسجد الحرام وارد می‌شوید، در حالی که سرها را تراشیده‌اید و نمی‌ترسید، خدا می‌داند آنچه را که شما نمی‌دانید. از این به بعد فتح و پیروزی را نزدیک گردانید.] این آیه دو حادثه بزرگ را پیش بینی کرده است: 1- ورود مسلمانان به مسجد الحرام آن هم با کمال امنیت و آرامش گزارش داده شده چنانکه می‌فرماید: (لتدخلن المسجد الحرام إن شاء‌الله آمنین ...) چیزی نگذشت که مسلمانان سال دیگر (سال هفتم هجری) به زیارت خانه خدا موفق شدند و نام آن را (عمرة القضا) نهادند. از آنجا که سال گذشته موفق به انجام عمره نشده بودند تو گویی عمل خود را در آن وقت به عنوان قضای سال گذشته انجام دادند. 2- مسلمانان به همین زودی مکه را فتح می‌کنند دو سال از امضای صلح (حدیبیه) نگذشته بود که مسلمانان بر اثر پیمانشکنی مشرکان، مکه را بدون خونریزی فتح کردند و به بت پرستی در محیط مکه خاتمه دادند. خداوند این نوید را با این جمله بیان می‌نماید: (فجعل من دون ذلک فتحا قریبا) [علاوه بر این پیروزی نزدیک، فتح و پیروزی دیگری برای شما مقدر کرده است]. eporsesh.com
عنوان سوال:

پیشگویی قرآن درباره ورود پیروزمندانه مسلمانان به مسجد الحرام چگونه محقق شد؟


پاسخ:

پیامبر گرامی (ص) در مدینه در عالم رؤیا دید که با مسلمانان وارد مسجد الحرام شده است و سرهای خود را برای خروج از احرام تراشیده‌اند. پیامبر (ص) خواب خود را به یاران خود گفت و افزود به همین زودی گام در مسجد الحرام می‌نهیم، چیزی نگذشت پیامبر (ص) تصمیم گرفت که با گروهی از یاران خود رهسپار مکه گردد ولی قریش از دخول مسلمانان به سرزمین حرم (در نقطه حدیبیه) جلوگیری کردند و پس از یک سلسله مذاکرات، هیئت نمایندگی قریش و پیامبر که در رأس آنان (سهیل بن عمرو) بود به توافق رسیدند و قراردادی بر اساس متارکه جنگ به مدت ده سال امضا کردند مشروط بر اینکه مسلمانان از همان نقطه به مدینه بازگرند و زیارت خانه خدا را به سال دیگر موکول نمایند و در سالهای بعد بسان دیگر طوایف عرب می‌توانند خانه خدا را زیارت کنند مشروط بر اینکه بیش از سه روز در مکه نمانند و سلاحی جز سلاح مسافر نداشته باشند. پیامبر ص صلحنامه را امضا کرد و از همان راه به مدینه بازگشت گروهی از منافقان لب به اعتراض گشوده و گفتند: ما به مسجد الحرام وارد نشدیم و سرها را نتراشیدیم. در این موقع آیه زیر که متضمن نوید ورود قطعی مسلمانان به مسجد الحرام بود نازل گردید:
(لَقَد صَدَقَ اللهُ رَسُولَهُ الُرؤیا بِالحَقِ لَتَدخُلُنً المَسجِدَ الحَرامُ إِن شاءَ ‌اللهُ آمِنینَ مُحَلِقینَ رُؤُسَکُم وَ مُقَصِرِینَ لا تَخافوُنَ فَعَلِمَ ما لَم تَعلَموا فَجَعَلَ مِن دوُنِ ذلِکَ فَتحا قَریبا). فتح/27 [خداوند رؤیای پیامبر خویش را به حق راست کرد و به خواست خدا با ایمنی به مسجد الحرام وارد می‌شوید، در حالی که سرها را تراشیده‌اید و نمی‌ترسید، خدا می‌داند آنچه را که شما نمی‌دانید. از این به بعد فتح و پیروزی را نزدیک گردانید.] این آیه دو حادثه بزرگ را پیش بینی کرده است:
1- ورود مسلمانان به مسجد الحرام آن هم با کمال امنیت و آرامش گزارش داده شده چنانکه می‌فرماید: (لتدخلن المسجد الحرام إن شاء‌الله آمنین ...) چیزی نگذشت که مسلمانان سال دیگر (سال هفتم هجری) به زیارت خانه خدا موفق شدند و نام آن را (عمرة القضا) نهادند. از آنجا که سال گذشته موفق به انجام عمره نشده بودند تو گویی عمل خود را در آن وقت به عنوان قضای سال گذشته انجام دادند.
2- مسلمانان به همین زودی مکه را فتح می‌کنند دو سال از امضای صلح (حدیبیه) نگذشته بود که مسلمانان بر اثر پیمانشکنی مشرکان، مکه را بدون خونریزی فتح کردند و به بت پرستی در محیط مکه خاتمه دادند. خداوند این نوید را با این جمله بیان می‌نماید: (فجعل من دون ذلک فتحا قریبا) [علاوه بر این پیروزی نزدیک، فتح و پیروزی دیگری برای شما مقدر کرده است].
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین