پیامبر گرامی (ص) در مدینه در عالم رؤیا دید که با مسلمانان وارد مسجد الحرام شده است و سرهای خود را برای خروج از احرام تراشیدهاند. پیامبر (ص) خواب خود را به یاران خود گفت و افزود به همین زودی گام در مسجد الحرام مینهیم، چیزی نگذشت پیامبر (ص) تصمیم گرفت که با گروهی از یاران خود رهسپار مکه گردد ولی قریش از دخول مسلمانان به سرزمین حرم (در نقطه حدیبیه) جلوگیری کردند و پس از یک سلسله مذاکرات، هیئت نمایندگی قریش و پیامبر که در رأس آنان (سهیل بن عمرو) بود به توافق رسیدند و قراردادی بر اساس متارکه جنگ به مدت ده سال امضا کردند مشروط بر اینکه مسلمانان از همان نقطه به مدینه بازگرند و زیارت خانه خدا را به سال دیگر موکول نمایند و در سالهای بعد بسان دیگر طوایف عرب میتوانند خانه خدا را زیارت کنند مشروط بر اینکه بیش از سه روز در مکه نمانند و سلاحی جز سلاح مسافر نداشته باشند. پیامبر ص صلحنامه را امضا کرد و از همان راه به مدینه بازگشت گروهی از منافقان لب به اعتراض گشوده و گفتند: ما به مسجد الحرام وارد نشدیم و سرها را نتراشیدیم. در این موقع آیه زیر که متضمن نوید ورود قطعی مسلمانان به مسجد الحرام بود نازل گردید: (لَقَد صَدَقَ اللهُ رَسُولَهُ الُرؤیا بِالحَقِ لَتَدخُلُنً المَسجِدَ الحَرامُ إِن شاءَ اللهُ آمِنینَ مُحَلِقینَ رُؤُسَکُم وَ مُقَصِرِینَ لا تَخافوُنَ فَعَلِمَ ما لَم تَعلَموا فَجَعَلَ مِن دوُنِ ذلِکَ فَتحا قَریبا). فتح/27 [خداوند رؤیای پیامبر خویش را به حق راست کرد و به خواست خدا با ایمنی به مسجد الحرام وارد میشوید، در حالی که سرها را تراشیدهاید و نمیترسید، خدا میداند آنچه را که شما نمیدانید. از این به بعد فتح و پیروزی را نزدیک گردانید.] این آیه دو حادثه بزرگ را پیش بینی کرده است: 1- ورود مسلمانان به مسجد الحرام آن هم با کمال امنیت و آرامش گزارش داده شده چنانکه میفرماید: (لتدخلن المسجد الحرام إن شاءالله آمنین ...) چیزی نگذشت که مسلمانان سال دیگر (سال هفتم هجری) به زیارت خانه خدا موفق شدند و نام آن را (عمرة القضا) نهادند. از آنجا که سال گذشته موفق به انجام عمره نشده بودند تو گویی عمل خود را در آن وقت به عنوان قضای سال گذشته انجام دادند. 2- مسلمانان به همین زودی مکه را فتح میکنند دو سال از امضای صلح (حدیبیه) نگذشته بود که مسلمانان بر اثر پیمانشکنی مشرکان، مکه را بدون خونریزی فتح کردند و به بت پرستی در محیط مکه خاتمه دادند. خداوند این نوید را با این جمله بیان مینماید: (فجعل من دون ذلک فتحا قریبا) [علاوه بر این پیروزی نزدیک، فتح و پیروزی دیگری برای شما مقدر کرده است]. eporsesh.com
پیامبر گرامی (ص) در مدینه در عالم رؤیا دید که با مسلمانان وارد مسجد الحرام شده است و سرهای خود را برای خروج از احرام تراشیدهاند. پیامبر (ص) خواب خود را به یاران خود گفت و افزود به همین زودی گام در مسجد الحرام مینهیم، چیزی نگذشت پیامبر (ص) تصمیم گرفت که با گروهی از یاران خود رهسپار مکه گردد ولی قریش از دخول مسلمانان به سرزمین حرم (در نقطه حدیبیه) جلوگیری کردند و پس از یک سلسله مذاکرات، هیئت نمایندگی قریش و پیامبر که در رأس آنان (سهیل بن عمرو) بود به توافق رسیدند و قراردادی بر اساس متارکه جنگ به مدت ده سال امضا کردند مشروط بر اینکه مسلمانان از همان نقطه به مدینه بازگرند و زیارت خانه خدا را به سال دیگر موکول نمایند و در سالهای بعد بسان دیگر طوایف عرب میتوانند خانه خدا را زیارت کنند مشروط بر اینکه بیش از سه روز در مکه نمانند و سلاحی جز سلاح مسافر نداشته باشند. پیامبر ص صلحنامه را امضا کرد و از همان راه به مدینه بازگشت گروهی از منافقان لب به اعتراض گشوده و گفتند: ما به مسجد الحرام وارد نشدیم و سرها را نتراشیدیم. در این موقع آیه زیر که متضمن نوید ورود قطعی مسلمانان به مسجد الحرام بود نازل گردید:
(لَقَد صَدَقَ اللهُ رَسُولَهُ الُرؤیا بِالحَقِ لَتَدخُلُنً المَسجِدَ الحَرامُ إِن شاءَ اللهُ آمِنینَ مُحَلِقینَ رُؤُسَکُم وَ مُقَصِرِینَ لا تَخافوُنَ فَعَلِمَ ما لَم تَعلَموا فَجَعَلَ مِن دوُنِ ذلِکَ فَتحا قَریبا). فتح/27 [خداوند رؤیای پیامبر خویش را به حق راست کرد و به خواست خدا با ایمنی به مسجد الحرام وارد میشوید، در حالی که سرها را تراشیدهاید و نمیترسید، خدا میداند آنچه را که شما نمیدانید. از این به بعد فتح و پیروزی را نزدیک گردانید.] این آیه دو حادثه بزرگ را پیش بینی کرده است:
1- ورود مسلمانان به مسجد الحرام آن هم با کمال امنیت و آرامش گزارش داده شده چنانکه میفرماید: (لتدخلن المسجد الحرام إن شاءالله آمنین ...) چیزی نگذشت که مسلمانان سال دیگر (سال هفتم هجری) به زیارت خانه خدا موفق شدند و نام آن را (عمرة القضا) نهادند. از آنجا که سال گذشته موفق به انجام عمره نشده بودند تو گویی عمل خود را در آن وقت به عنوان قضای سال گذشته انجام دادند.
2- مسلمانان به همین زودی مکه را فتح میکنند دو سال از امضای صلح (حدیبیه) نگذشته بود که مسلمانان بر اثر پیمانشکنی مشرکان، مکه را بدون خونریزی فتح کردند و به بت پرستی در محیط مکه خاتمه دادند. خداوند این نوید را با این جمله بیان مینماید: (فجعل من دون ذلک فتحا قریبا) [علاوه بر این پیروزی نزدیک، فتح و پیروزی دیگری برای شما مقدر کرده است].
eporsesh.com
- [سایر] چرا ورود غیر مسلمانان به مکه و مسجد الحرام ممنوع است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا استحباب غسل ورود به مسجدالحرام تنها برای قادم و کسی است که اعمال عمره بجا می آورد یا برای هر مرتبه رفتن به مسجدالحرام نیز مستحب است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا استحباب غسل ورود به مسجدالحرام تنها برای قادم و کسی است که اعمال عمره بجای می آورد یا برای هر مرتبه رفتن به مسجدالحرام نیز مستحب است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام ورود کفّار اعمّ از اهل کتاب و غیر اهل کتاب به مسجدالحرام و اماکن مقدّسه و سایر مساجد چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا استحباب غسلِ ورود به مسجد الحرام تنها برای قادم و کسی است که اعمال عمره به جا میآورد یا برای هر مرتبه رفتن به مسجد الحرام نیز مستحب است؟
- [سایر] پیشگوئی پیامبراکرم(ص) در مورد مرگ ابوذر چگونه محقق شد و چه کسانی در دفن ابوذر شرکت کردند؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا می توان قرآن را از مسجدالحرام جهت قرائت بیرون برد و مجدداً به مسجد بازگردانید؟
- [سایر] از دیدگاه قرآن چه کسانی صلاحیت تعمیر و نوسازی مساجد، خصوصاً مسجدالحرام را دارند ؟
- [آیت الله خامنه ای] ج: ورود آنان به مسجد الحرام شرعاً ممنوع است و در سایر مساجد هم اگر هتک و بی حرمتی مسجد شمرده شود، جایز نیست، بلکه در سایر مساجد هم مطلقاً وارد نشوند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا فردی که اجیر شده در مسجد الحرام ختم قرآن بجا آورد، می تواند در حین طواف قرآن بخواند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نمیتواند وضو بگیرد، یا غسل کند، نمیتواند نمازهای قضای خود را با تیمم بخواند؛ مگر آن که احتمال عقلایی بدهد که با تأخیر نتواند تا آخر عمر با وضو یا غسل نماز قضا را به جا آورد و مسّ نوشته قرآن و بودن در مسجد الحرام و مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و نیز ورود یا ماندن در سایر مساجد؛ ولو در حال عبور نباشد، با تیمم ظاهراً جایز است و احتیاط مستحب در ترک است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند ، و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است ، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، و بعد از آن مسجد کوفه ، و بعد از آن مسجد بیت المقدس ، و بعد از آن مسجد جامع هر شهر ، و بعد از آن مسجد محلّه ، و بعد از آن مسجد بازار است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه، و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله علوی گرگانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها، مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر و بعد مسجد کوفه ومسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله اردبیلی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها، مسجدالحرام و بعد از آن مسجد پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیتالمقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله مظاهری] خواندن نماز میّت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ، ولی در مسجد الحرام مکروه نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجدالحرام مکروه نیست.