قرآن کریم، درباره انسانهایی که انفاقهای آنان آمیخته با منت و آزار و ریاکاری است میفرماید: "یَََّأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لاَ تُبْطِلُواْ صَدَقََتِکُم بِالْمَنِّ وَالاْ ?َذَیَ کَالَّذِی یُنفِقُ مَالَهُو رِئَآءَ النَّاسِ وَلاَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الاْ ?َخِرِ فَمَثَلُهُو کَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَیْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُو وَابِلٌ فَتَرَکَهُو صَلْدًا لآ یَقْدِرُونَ عَلَیَ شَیْءٍ مِّمَّا کَسَبُوا...;(بقره،264) ای کسانی که ایمان آوردهاید! صدقههای خود را با منت و آزار، باطل مکنید، مانند کسی که مالش را برای خودنمایی به مردم، انفاق میکند و به خدا و روز بازپسین ایمان ندارد. پس مَثَل او هم چون مثل سنگ خارایی است که بر روی آن، خاکی ]نشسته[ است و رگباری به آن رسیده و آن ]سنگ[ را سخت و صاف بر جای نهاده است. آنان ]ریاکاران[، نیز از آن چه به دست آوردهاند، بهرهای نمیبرند... ."( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 2، ص 240، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ترجمة استاد محمد تقی مصباح یزدی، ج 2، ص 546، نشر بنیاد علمی و فکری علامه طباطبایی) eporsesh.com
قرآن کریم، کسانی را که بر تکّه سنگی که لایه نازکی از خاک روی آن نشسته و در انتظار محصول میباشد به چه کسی تشبیه کرده است؟
قرآن کریم، درباره انسانهایی که انفاقهای آنان آمیخته با منت و آزار و ریاکاری است میفرماید: "یَََّأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لاَ تُبْطِلُواْ صَدَقََتِکُم بِالْمَنِّ وَالاْ ?َذَیَ کَالَّذِی یُنفِقُ مَالَهُو رِئَآءَ النَّاسِ وَلاَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الاْ ?َخِرِ فَمَثَلُهُو کَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَیْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُو وَابِلٌ فَتَرَکَهُو صَلْدًا لآ یَقْدِرُونَ عَلَیَ شَیْءٍ مِّمَّا کَسَبُوا...;(بقره،264) ای کسانی که ایمان آوردهاید! صدقههای خود را با منت و آزار، باطل مکنید، مانند کسی که مالش را برای خودنمایی به مردم، انفاق میکند و به خدا و روز بازپسین ایمان ندارد. پس مَثَل او هم چون مثل سنگ خارایی است که بر روی آن، خاکی ]نشسته[ است و رگباری به آن رسیده و آن ]سنگ[ را سخت و صاف بر جای نهاده است. آنان ]ریاکاران[، نیز از آن چه به دست آوردهاند، بهرهای نمیبرند... ."( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 2، ص 240، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ترجمة استاد محمد تقی مصباح یزدی، ج 2، ص 546، نشر بنیاد علمی و فکری علامه طباطبایی)
eporsesh.com
- [سایر] بزرگترین آیهی قرآن کریم، که در مورد احترام به والدین میباشد، کدام است؟
- [سایر] دین جامع و کامل از نظر قرآن کریم، دارای چه ویژگیهایی است؟
- [سایر] آیا دیدن سرنوشت و فال آینده خود، به وسیله قرآن کریم، امکانپذیر است؟
- [سایر] چرا قرآن به نامهای کریم، رحیم، مجید و... نام گرفته و آیا قائل شدن به این که "قرآن محمد" است، صحیح است؟
- [سایر] آیا قرآن کریم، "اجتهاد" را نفی کرده و همه چیز را به عقل انسان واگذار نموده است؟
- [سایر] قرآن کریم، در چه آیاتی با تعابیر تفکر، تفقه ما را به زندگی مبتنی بر علم و آگاهی فرا خوانده است؟