در سوره (سجده) آیه 5 فرموده است: (یدبر الامر ...؛ تدبیر می‌کند امر را از آسمان به سوی زمین سپس بالا می‌رود بهسوی او در روزی که مقدار آن به اندازه هزار سال (از آنچه شما محاسبه می‌کنید) است). و در سوره مبارکه معارج آیه 5فرموده است: (یعرج الملائکه ...؛ عروج می‌کنند فرشتگان و روح به سوی او در روزی که مقدار آن پنجاه هزار سالاست). با اندکی تامل در معنا و محتوای دو آیه تفاوت آنها به خوبی آشکار می‌شود؛ یعنی دو موضوع است و دومحمول و لذا تضادی در کار نیست. آیه سوره سجده مربوط به تدبیر امور زمین است و اینکه فاصله‌ای که از آسمان تازمین پیموده می‌شود تا تدبیر امور (به وسیله ملائکه) انجام گردد به مقدار هزار سال از سال‌های معمولی است. بنابرگفته مفسران منظور از این هزار سال فاصله 500 سال برای نزول و 500 سال برای عروج است. البته نه اینکه فرشتگاندر این همه مدت در راه باشند؛ بلکه هزار سال تشبیهی است برای فهماندن مقدار فاصله طی شده ولی آیه دوم - که درسوره مبارکه معارج است - به قرینه آیات قبل و بعد آن مربوط به قیامت است که 50 موقف دارد و هر موقف 1000سال و جمع آن 50000 سال می‌شود. در پایان این نکته را یاد آور می‌شویم که به جهت پیچیدگی خلقت و نحوه تدبیرو فرجام آن نباید انتظار داشته باشیم که آیات مربوط به این مباحث آیاتی بسیار ساده و درک آن برای هر کس ممکنباشد. مسلما مضمون اصلی و عمیق این آیات به قدری باعظمت و عجیب است که حتی تحمل رموز و اشارات آن نیزبرای برخی گران است. بنابراین تعارضی بین این آیات نیست و موضوع آنها دو مقوله جدای از یکدیگر است. eporsesh.com
در سوره (سجده) آیه 5 فرموده است: (یدبر الامر ...؛ تدبیر میکند امر را از آسمان به سوی زمین سپس بالا میرود بهسوی او در روزی که مقدار آن به اندازه هزار سال (از آنچه شما محاسبه میکنید) است). و در سوره مبارکه معارج آیه 5فرموده است: (یعرج الملائکه ...؛ عروج میکنند فرشتگان و روح به سوی او در روزی که مقدار آن پنجاه هزار سالاست). با اندکی تامل در معنا و محتوای دو آیه تفاوت آنها به خوبی آشکار میشود؛ یعنی دو موضوع است و دومحمول و لذا تضادی در کار نیست. آیه سوره سجده مربوط به تدبیر امور زمین است و اینکه فاصلهای که از آسمان تازمین پیموده میشود تا تدبیر امور (به وسیله ملائکه) انجام گردد به مقدار هزار سال از سالهای معمولی است. بنابرگفته مفسران منظور از این هزار سال فاصله 500 سال برای نزول و 500 سال برای عروج است. البته نه اینکه فرشتگاندر این همه مدت در راه باشند؛ بلکه هزار سال تشبیهی است برای فهماندن مقدار فاصله طی شده ولی آیه دوم - که درسوره مبارکه معارج است - به قرینه آیات قبل و بعد آن مربوط به قیامت است که 50 موقف دارد و هر موقف 1000سال و جمع آن 50000 سال میشود. در پایان این نکته را یاد آور میشویم که به جهت پیچیدگی خلقت و نحوه تدبیرو فرجام آن نباید انتظار داشته باشیم که آیات مربوط به این مباحث آیاتی بسیار ساده و درک آن برای هر کس ممکنباشد. مسلما مضمون اصلی و عمیق این آیات به قدری باعظمت و عجیب است که حتی تحمل رموز و اشارات آن نیزبرای برخی گران است. بنابراین تعارضی بین این آیات نیست و موضوع آنها دو مقوله جدای از یکدیگر است.
eporsesh.com
- [سایر] روز های خدا برابر 1000 سال است یا 50000 سال؟
- [آیت الله سیستانی] خانمی که در سال 1355 ازدواج کرده و 50000 تومان معین شده حالا چقدر باید به او داده شود ؟
- [سایر] (الله از رگ گردن به انسان نزدیکتر است) (سوره 50 آیه 16) و در عین حال، (او بر روی تختش نشسته است) (سوره 57 آیه 4) (تختی که روی آب بنا شده است) (سوره 11 آیه 7) و در عین حال (بقدری دور است که رسیدن به او بین 1000 و 50000 سال طول میکشد) (سوره 32 آیه 5، سوره 70 آیه 4). الله و تخت او کجا است؟
- [سایر] نصف قرآن کدام آیه است؟ و ثواب خواندن چه سورهای معادل نصف قرآن است؟
- [سایر] روز های خدا برابر 1000 سال است یا 50000 سال؟ و یک روز نزد پروردگارت، همانند هزار سال از سالهایی است که شما می شمارید! (47)سوره محمد امور این جهان را از آسمان به سوی زمین تدبیر میکند؛ سپس در روزی که مقدار آن هزار سال از سالهایی است که شما میشمرید بسوی او بالا میرود. (5) سوره السجدة فرشتگان و روح ( فرشته مقرب خداوند) بسوی او عروج میکنند در آن روزی که مقدارش پنجاه هزار سال است! (4)سورة المعارج. بالاخره کدام درست است؟
- [آیت الله خوئی] سرمایه معادل مؤونهء سال، و سرقفلی جزو مؤونه است؟
- [سایر] پنجاه و شصت سال قمری معادل چند سال شمسی است؟
- [سایر] اسامی قیامت در قرآن را نام ببرید.
- [سایر] اسامی قیامت در قرآن کریم کدامند؟
- [سایر] اسامی قیامت در قرآن را نام ببرید.
- [آیت الله وحید خراسانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد حیض است و شرعا نه سال او تمام شده است
- [آیت الله وحید خراسانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد حیض است و شرعا نه سال او تمام شده است
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی خود را در مضیقه اقتصادی قرار دهد و صرفه جویی کند، خمس مقدار صرفه جویی شده را باید بپردازد ; همچنین است اگر دیگری هزینههای او را به جهت نذر یا تبرّ ع بپردازد و او از درآمد کسب خودش چیزی را هزینه نکند، باید خمس تمام درآمد سال را بپردازد و نمیتواند به مقداری که معادل هزینهاش بوده, از درآمد کسر نماید. خمس درآمد بانوان
- [آیت الله مظاهری] اگر به واسطه عذری نظیر مرض، نداشتن قدرت، مسافرت یا شیر دادن و مانند اینها، روزه رمضان را نگیرد و تا رمضان سال بعد به واسطه هر عذری نتواند قضا کند، قضای روزههایی را که نگرفته است بر او واجب نیست و باید برای هر روز معادل 750 گرم گندم یا جو و مانند اینها یا قیمت اینها را در صورت تمکّن به فقیر بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه ، اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد ، حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد و اطمینان به حیض بودنش پیدا کند حیض است و معلوم می شود نه سال او تمام شده است .
- [آیت الله سبحانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست. و اگر نشانه های حیض را داشته باشد و اطمینان به حیض بودنش پیدا کند حیض است و معلوم می شود نه سال او تمام شده است.
- [امام خمینی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد، حیض نیست. و اگر نشانه های حیض را داشته باشد و اطمینان به حیض بودنش پیدا کند، حیض است و معلوم می شود نه سال او تمام شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مسافر در محلی توقف کند ولی نمی داند مدت توقف او چند روز است باید نماز را شکسته بخواند، اما بعد از گذشتن سی روز باید نماز را تمام بخواند، اگر چه مقدار کمی بعد از آن در آنجا بماند (اگر یک ماه از ماههای قمری بماند که کمتر از سی روز باشد نیز کافی است مثلاً از دهم این ماه تا دهم ماه دیگر).
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ در اسلام نفاق است و در روایات فراوانی فرمودهاند کسی که دارای دو چهره و دو زبان باشد، در روز قیامت با دو زبان که آتش از آنها شعلهور است محشور میشود و این نفاق اقسامی دارد: الف) کسانی که ایمان ندارند، ولی با زبان یا عمل ایمان نمایی میکنند، و این افراد همان منافقینی هستند که قرآن جایگاه آنان را پستترین جاهای جهنّم قرار داده است. ب) افراد ریاکار که اعمالشان برای خدا نیست، ولی نمایش برای خداست و قرآن علاوه بر اینکه اعمال این افراد را باطل میداند، گناه آنان را در حدّ کفر شمرده است. ج) افرادی که در برخورد با مردم دارای دو چهره و دو زبان هستند؛ مثلاً در حالی که کینه و عداوت دارند و از غیبت و تهمت باک ندارند، ولی در ظاهر اظهار محبّت و ارادت میکنند. د) افرادی که خود را وابسته به دین میکنند، ولی در حقیقت آن وابستگی را در عمل ندارند، نظیر عالم بی عمل و زاهد بیحقیقت و مقدّس و متّقی نما، و این افراد گرچه در روایات اطلاق نفاق بر آنها شده است و از نظر اخلاقی منافق میباشند، ولی گناه منافق را ندارند و اگر بر طبق وظیفه دینی خود عمل نکنند، در روز قیامت با منافقین محشور میشوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که حساب سال نداشته و تا به حال خمس نداده است اگر فردی حقوق بگیر، کارمند یا کارگر است و با دستمزد خود اشیایی فراهم کرده که مطابق شأن و مورد نیاز است خمس ندارد و اگر چیزی تهیه کرده که زائد بر شأن اوست یا جزء مؤونه او محسوب نمی شود باید خمس آن را بدهد. و همچنین اگر چیزی تهیه کرده که می داند پول آن را قبل از خرید یک سال داشته است باید خمس آن را بدهد. واگر درآمد اواز سرمایه ای تهیه می شده که به آن خمس تعلق گرفته و پرداخت نشده مثلاً کارخانه ای داشته و خمس آن را نداده است باید خمس تمام اموال خود را بدهد. 2 معدن