عواملی که انسان را ازمعاد غافل می کند لطفاً توضیح دهید ؟
عوامل متعددی انسان را ازآخرت به غفلت می اندازد که یکی ازآن موارد آرزوهای دراز وطول امل است همچنان که حضرت امام خمینی (ره) دراربعین حدیث می فرمایند:" ازموانع بزرگ . . . . آن است که انسان گمان می کند وقت برای سیر وسیع است ، اگر امروز حرکت نکند به طرف مقصد ، فردا می کند واگر دراین ماه سفرنکند ، ماه دیگر سفر می کند واین حال طول امل ودرازی رجاء وظن بقاء وامید حیات ورجاء به سعه وقت ، انسان راازاصل مقصد که آخرت است ولزوم سیر بسوی او ولزوم اخذ رفیق وزاد طریق باز می دارد " دیگر ازآنها این است که ما آخرت رادور می پنداریم وهرآنچه آدمی را بعید ودور شمرد ازاو غافل می ماند واینکه قرآن کریم اصرار دارد برنزدیکی قیامت واینکه قیامت باطن همین عالم است چه بسا بخاطر همین است که غفلت راازما دورنماید ، " انهم یرونه بعیداً ونریهم قریباً"(1) و "یعلمون ظاهرا من الحیوة الدنیا وهم عن الاخرة هم غافلون "(2) انسانها ظاهری اززندگی دنیا می دانند وازآخرت ( که به قرینه مقابله باطن عالم می شود) غافل هستند ، پس باید باور نمود که آخرت باطن همین عالم واین عالم ظاهر آن باطن است . ازدیگر موارد افعال وگناهان ماست که هرکدام باعث غفلت مامی شود، به میزانی که انسان متوجه عالم ماده وملک شودودرحجب ظلمانی فرورود ازقیامت وعالم ملکوت غافل می ماند کمااینکه حضرت امام خمینی درکتاب جهاد اکبر (ص 50 به بعد)ونیز چهل حدیث به آن اشارت نمودند. پی نوشتها: 1- معارج ، آیه6و7 (این مردم غافل کافر آن روز را بسیار دور بینند و ما نزدیک به وقوع می‌ بینیم ) 2- روم ، آیه 7 eporsesh.com
عنوان سوال:

عواملی که انسان را ازمعاد غافل می کند لطفاً توضیح دهید ؟


پاسخ:

عوامل متعددی انسان را ازآخرت به غفلت می اندازد که یکی ازآن موارد آرزوهای دراز وطول امل است همچنان که حضرت امام خمینی (ره) دراربعین حدیث می فرمایند:" ازموانع بزرگ . . . . آن است که انسان گمان می کند وقت برای سیر وسیع است ، اگر امروز حرکت نکند به طرف مقصد ، فردا می کند واگر دراین ماه سفرنکند ، ماه دیگر سفر می کند واین حال طول امل ودرازی رجاء وظن بقاء وامید حیات ورجاء به سعه وقت ، انسان راازاصل مقصد که آخرت است ولزوم سیر بسوی او ولزوم اخذ رفیق وزاد طریق باز می دارد " دیگر ازآنها این است که ما آخرت رادور می پنداریم وهرآنچه آدمی را بعید ودور شمرد ازاو غافل می ماند واینکه قرآن کریم اصرار دارد برنزدیکی قیامت واینکه قیامت باطن همین عالم است چه بسا بخاطر همین است که غفلت راازما دورنماید ، " انهم یرونه بعیداً ونریهم قریباً"(1) و "یعلمون ظاهرا من الحیوة الدنیا وهم عن الاخرة هم غافلون "(2) انسانها ظاهری اززندگی دنیا می دانند وازآخرت ( که به قرینه مقابله باطن عالم می شود) غافل هستند ، پس باید باور نمود که آخرت باطن همین عالم واین عالم ظاهر آن باطن است .
ازدیگر موارد افعال وگناهان ماست که هرکدام باعث غفلت مامی شود، به میزانی که انسان متوجه عالم ماده وملک شودودرحجب ظلمانی فرورود ازقیامت وعالم ملکوت غافل می ماند کمااینکه حضرت امام خمینی درکتاب جهاد اکبر (ص 50 به بعد)ونیز چهل حدیث به آن اشارت نمودند.
پی نوشتها:
1- معارج ، آیه6و7 (این مردم غافل کافر آن روز را بسیار دور بینند و ما نزدیک به وقوع می‌ بینیم )
2- روم ، آیه 7
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین