قرآن میفرماید (و لَقَد ذَرَأنا لجهنَّم کثیراً مِنَ الجِنّ و الانْسِ لَهُم قلوبٌ لا یفقَهون بِها و لَهُم اَعْیُنٌ لا یُبْصِرون ِبها ولَهُم اذانٌ لا یَسمَعوُن بها و اوُلئِکَ کالانعام بل هم اَضَلّ اولئک هُمُ الغافِلون) اعراف/179 [بطور مسلم گروه بسیار از جن و انس را برای دوزخ آفریدیم، آنها دلها (عقلها)ئی دارند که با آن (اندیشه نمی‌کنند) و نمی‌فهمند و چشمانی دارند که با آن نمی‌بینند و گوشهائی دارند که با آن نمیشنوند، آنها همچون چهار پایانند، بلکه گمراهتر، اینان همان غافلانند (زیرا با اینکه همه گونه امکانات هدایت دارند باز هم گمراهند.] سه خصوصیت دوزخیان عبارتند از 1 آنها قلبهائی دارند که با آن درک و اندیشه نمیکنند (لَهُم قُلوبٌ لا یفقهون بها) (قلب در اصطلاح قرآن به معنی روح و فکر و نیروی عقل است، یعنی با اینکه استعداد تفکر دارند، و همچون بهائم و چهار پایان فاقد شعور نیستند، در عین حال از وسیله سعادت بهره نمی‌گیرند، و فکر نمی‌کنند و در عوامل و نتائح حوادث اندیشه نمی‌نمایند، و این وسیله بزرگ رهائی از چنگال هر گونه بدبختی را بدون استفاده در گوشهای از وجودشان رها میسازند. 2 چشمهای روشن و حقیقت بین دارند، امّا با آنها چهره حقائق را نمینگرند و همچون نابینایان از کنار آنها میگذرند (ولَهُم اَعْیُن لایُبْصِرون بها). 3 با داشتن گوش سالم، سخنان حق را نمیشنوند، و همچون کران خود را از شنیدن حرف حق محروم میسازند، (ولهم آذان لا یَسمعوُن بها). اینها در حقیقت همجون چهار پایانند چرا که امتیاز آدمی‌از چهار پایان در فکر بیدار و چشم بینا و گوش شنوا است که، متاسفانه آنها همه را از دست دادهاند (اوُلئکَ کالاَنعام) بلکه آنها از چهار پایان گمراهتر و پست تر میباشند (بَلْ هُمْ اَضَلّ). eporsesh.com
قرآن میفرماید (و لَقَد ذَرَأنا لجهنَّم کثیراً مِنَ الجِنّ و الانْسِ لَهُم قلوبٌ لا یفقَهون بِها و لَهُم اَعْیُنٌ لا یُبْصِرون ِبها ولَهُم اذانٌ لا یَسمَعوُن بها و اوُلئِکَ کالانعام بل هم اَضَلّ اولئک هُمُ الغافِلون) اعراف/179 [بطور مسلم گروه بسیار از جن و انس را برای دوزخ آفریدیم، آنها دلها (عقلها)ئی دارند که با آن (اندیشه نمیکنند) و نمیفهمند و چشمانی دارند که با آن نمیبینند و گوشهائی دارند که با آن نمیشنوند، آنها همچون چهار پایانند، بلکه گمراهتر، اینان همان غافلانند (زیرا با اینکه همه گونه امکانات هدایت دارند باز هم گمراهند.]
سه خصوصیت دوزخیان عبارتند از 1 آنها قلبهائی دارند که با آن درک و اندیشه نمیکنند (لَهُم قُلوبٌ لا یفقهون بها) (قلب در اصطلاح قرآن به معنی روح و فکر و نیروی عقل است، یعنی با اینکه استعداد تفکر دارند، و همچون بهائم و چهار پایان فاقد شعور نیستند، در عین حال از وسیله سعادت بهره نمیگیرند، و فکر نمیکنند و در عوامل و نتائح حوادث اندیشه نمینمایند، و این وسیله بزرگ رهائی از چنگال هر گونه بدبختی را بدون استفاده در گوشهای از وجودشان رها میسازند.
2 چشمهای روشن و حقیقت بین دارند، امّا با آنها چهره حقائق را نمینگرند و همچون نابینایان از کنار آنها میگذرند (ولَهُم اَعْیُن لایُبْصِرون بها).
3 با داشتن گوش سالم، سخنان حق را نمیشنوند، و همچون کران خود را از شنیدن حرف حق محروم میسازند، (ولهم آذان لا یَسمعوُن بها).
اینها در حقیقت همجون چهار پایانند چرا که امتیاز آدمیاز چهار پایان در فکر بیدار و چشم بینا و گوش شنوا است که، متاسفانه آنها همه را از دست دادهاند (اوُلئکَ کالاَنعام) بلکه آنها از چهار پایان گمراهتر و پست تر میباشند (بَلْ هُمْ اَضَلّ).
eporsesh.com
- [سایر] آیه هدایت (سوره اعراف، آیه 118) چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [سایر] با سلام- در سوره اعراف آیه 179 و سوره زمر آیه 6 آمده: و جعل .......من انفسکم زوجک. چرا زوجتک نیامده؟ یعنی منظور حوا نیست. لطفا جواب دهید. در ضمن چرا هیچکس در حوزه نقدی بر تفسیر قرآن عبدالعلی بازرگان نمی نویسد تا شبهاتی که برای جوانها ایجاد می کند جواب داده شود؟؟؟؟؟ با تشکر
- [سایر] ارتباط آیه 188 سوره اعراف با ((علم غیب))پیامبراکرم(ص) چگونه توجیه می شود؟
- [آیت الله سیستانی] علت انتخاب آیه 142 از سوره اعراف در نماز های ذی الحجه چیست ؟
- [سایر] تفسیر آیه 26 سوره اعراف چیست، و منظور از لباس تقوا در این آیه چه میتواند باشد؟
- [سایر] علت لعنت کردن همکیشان به یکدیگر، در آیه 38 سوره اعراف چیست؟
- [سایر] آیا آیه 32 سوره اعراف دلیل برپایی قیامت در عصر ظهور است؟
- [سایر] تفسیر آیه 26 سوره اعراف چیست، و منظور از لباس تقوا در این آیه چه میتواند باشد؟
- [سایر] سلام 1- 5 عذاب الهی که در سوره اعراف بیان شده است کدامند؟ودر کدام آیات بیان شده اند؟ 2- آخرین دعای ذکر شده در قرآن کریم چیست؟
- [سایر] آیا اجنه و انسانها برای پرستش به وجود آمدند یا برای دوزخ؟ در قرآن آمده: (فقط برای خدمت و پرستش خدا به وجود آمدهاند)،(سوره 51، آیه 56)، اما در جای دیگر آمده است: (بسیاری از آنها برای جهنم ساخته شدهاند(سوره 7 آیه 179). این تناقض چگونه حل میشود؟
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس، و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف یعنی آیه اِنَّ رَبَّکُمُ اللهُ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ... و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است برای راحت شدن محتضر؛ بر بالین او سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره را بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است برای راحتشدن محتضر بر بالین او سورة مبارکه" یس" و" الصافات" و" احزاب" و" آیة الکرسی" و آیة پنجاه و چهارم از سورة اعراف و سه آیة آخر سوره بقره را، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف (إنَّ ربَّکُمُ اللهُ الّذی خَلَقَ السموات و الارض) تا آخر، و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر ، در بالین او سوره مبارکه یس ، و صافّات ، و احزاب ، و آیة الکرسی ، و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف ، و سه آیه آخر سوره بقره ، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند .
- [امام خمینی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه "یس" و"الصافات" و " احزاب" و "آیة الکرسی" و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.