قرآن کریم در وصف حال مؤمنین در قیامت می فرماید : ( اِنّ الّذین امنوا و عملوا الصالحات کانت لهم جنات الفردوس نزلا )(1) : کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند باغهای فردوس منزلگاهشان است. بطوری که بعضی از مفسرین گفته اند فردوس باغی است که همه نعمتها و تمام مواهب لازم در آن جمع است و همچنین در سوره مبارکه مؤمنون (2) بعد از ذکر هشت خصوصیات از مؤمنین ( الذین هم فی صلاتهم خاشعون ) کسانی که در نمازشان خضوع دارند، ( والذین هم عن اللغو معرضون ) کسانی که از لغو و بیهودگی روی گردانند، ( والذین للزکوه فاعلون ) آنها که زکات می دهند، ( والذین هم لفروجهم حافظون ) آنها که دامن خویش را از بی عفتی محفوظ می دارند، ( اِلّا علی ازواجهم او ماملکت ایمانهم ) و تنها با همسران و کنیزانشان آمیزش دارند، ( والذین هم لاماناتهم و عهدهم راعون ) آنها که امانتها و عهد خود را رعایت می کنند ( والذین هم علی صلوتهم یحافظون ) آنها که بر نمازهایشان مواظبت می کنند. آنان را وارث فردوس می خواند و می فرماید : ( الذین یرثون الفردوس هم فیها خالدون )(3) : آری مؤمنین با آن خصوصیات ذکر شده فردوس را به ارث می برند و در آن جا جاویدانند. پی نوشت: 1- کهف / 107. 2- مؤمنون / 1 -9. 3- مؤمنون / 11. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
باغهای فردوس چگونه جایی است و منزلگاه چه کسانی است؟
قرآن کریم در وصف حال مؤمنین در قیامت می فرماید : ( اِنّ الّذین امنوا و عملوا الصالحات کانت لهم جنات الفردوس نزلا )(1) : کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند باغهای فردوس منزلگاهشان است. بطوری که بعضی از مفسرین گفته اند فردوس باغی است که همه نعمتها و تمام مواهب لازم در آن جمع است و همچنین در سوره مبارکه مؤمنون (2) بعد از ذکر هشت خصوصیات از مؤمنین ( الذین هم فی صلاتهم خاشعون ) کسانی که در نمازشان خضوع دارند، ( والذین هم عن اللغو معرضون ) کسانی که از لغو و بیهودگی روی گردانند، ( والذین للزکوه فاعلون ) آنها که زکات می دهند، ( والذین هم لفروجهم حافظون ) آنها که دامن خویش را از بی عفتی محفوظ می دارند، ( اِلّا علی ازواجهم او ماملکت ایمانهم ) و تنها با همسران و کنیزانشان آمیزش دارند، ( والذین هم لاماناتهم و عهدهم راعون ) آنها که امانتها و عهد خود را رعایت می کنند ( والذین هم علی صلوتهم یحافظون ) آنها که بر نمازهایشان مواظبت می کنند. آنان را وارث فردوس می خواند و می فرماید : ( الذین یرثون الفردوس هم فیها خالدون )(3) : آری مؤمنین با آن خصوصیات ذکر شده فردوس را به ارث می برند و در آن جا جاویدانند.
پی نوشت:
1- کهف / 107.
2- مؤمنون / 1 -9.
3- مؤمنون / 11.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] برترین منزلگاه بهشتیان چه نامیده می شود؟
- [سایر] آیا باغهای بهشت خزان دارند؟
- [سایر] فرق بین برزخ و دوزخ و فردوس چیست؟
- [سایر] امتیاز باغهای بهشت از جهت چشمه های آن چیست؟
- [سایر] اگر فردوس جایگاه مؤمنان و صالحین است ساکنان مناطق دیگر بهشت چه کسانی هستند؟
- [سایر] بالاترین باغهای بهشت کدام است و آرزوی ساکنان آن چه می باشد؟
- [سایر] باسلام، چه کسانی در بهشت فردوس با محمد(ص) و آل محمد همنشین خواهند بود؟ انجام چه اعمالی سبب این همنشینی میشود؟ برخی میگویند کسانی هستند که در بهشت تنها یکبار امام حسین(ع) را زیارت میکنند... چرا همنشین شدن با ائمه شرطهای سخت دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] موصی در وصیّت نامه خود نوشته است که همه اموال او که شامل سه هکتار باغ میوه است به این صورت مصالحه شده اند که دو هکتار آن بعد از وفات او مال جمعی از فرزندانش باشد و هکتار سوم برای خودش باشد تا در وصایای او مصرف شود و بعد از فوت او معلوم شده که مجموع مساحت باغهای او کمتر از دو هکتار است، بنا بر این اولاً: آیا مطلبی که در وصیّت نامه نوشته، مصالحه بر اموال به آن صورت که او نوشته محسوب می شود یا آنکه وصیّت بر اموالش بعد از وفات اوست؟ و ثانیاً: بعد از آنکه معلوم شد که مساحت باغهای او کمتر از دو هکتار است، آیا همه آن اختصاص به فرزندان او دارد و موضوع یک هکتاری که اختصاص به خودش داده بود منتفی می شود یا آنکه به گونه دیگری باید عمل شود؟
- [سایر] بر اساس آیات 146 تا 148 سوره شعراء، قوم ثمود در سرزمینی پر از چشمه های آب و باغهای رنگارنگ زندگی می نمودند، اما در آیه 28 سوره قمر، وضعیت آنان چنان ترسیم شده است که گویا در سرزمین آنها، تنها یک چشمه آب وجود داشته که آنان مجبور بودند آب اندک آن را با شتر صالح تقسیم نمایند. به نظر شما کدام یک از موارد فوق صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بسمه تعالی سلام علیکم، بنده سالها قبل بدون اجازه مالک از تعدادی از باغهای واقع در همسایه گی منزلمان میوه خوردم الآن الحمدلله توبه کرده ام ، و می خواهم از صاحبانشان حلالیت بگیرم ولی صاحب دو تا از این باغها در دسترس نیستند ولی احتمال می دهم با پرس و جو و یک یا دو واسطه می توانم حداقل یک شماره تلفن از آنها بدست اورم، آیا باید اینکار را بکنم-یعنی با آنها تماس بگیرم-؟و اگر نتوانستم چه کنم؟در ضمن از یک منزل متعلق به بنیاد شهید و یک باغ وقف مسجد محل و یک منزل متعلق به مخابرات هم اندکی میوه خوردم ، اکنون وظیفه من چیست؟ 2- در نماز استیجاری هنگام نیت، آیا باید نیت کنم که یا فلان رکعت نماز ادا به نیابت فلانی یا اصلا قضا و ادا را معین نکنم؟ واگر تا حالا میگفتم فلان رکعت نماز قضا به نیابت فلانی میخوانم باید آن نماز ها را اعاده کنم؟