در برخی از آیات اشاره به این مطلب دارد که مجرمین در کنار هم هستند و به صورت جمعی در جهنم قرار دارند چناچه می فرماید: (کلّما دخلت امّة لعنت اختها حتی اذا ادّارکوا فهیا جمیعا قالت اخراهم لاولیهم ربّنا هؤلاء اضلونّا فأتهم عذاباً ضعفاً من النّار)(1) و در آیه ی دیگری می فرماید: (و اذا القوا منها مکاناً ضیّقاً مقرّنین دعوا هنالک ثبوراً): هنگامی که در مکان تنگ و محدودی از جهنم افکنده می شوند در حالی که در غل و زنجیرند، واویلای آنها بلند می شود. از این تعبیر روشن می شود که آنها در دوزخ آزاد نیستند محلی همچون سلولهای انفرادی دارند و در آن نیز در غل و زنجیرند. لذا همان گونه که در دنیا در زندان ها با توجه به نوع گناه و جرم گاهی مجرمین جمعی و گاهی به صورت انفرادی قرار می گیرند در جهنم نیز می تواند چنین باشد. پی نوشت: 1-اعراف/38. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در برخی از آیات اشاره به این مطلب دارد که مجرمین در کنار هم هستند و به صورت جمعی در جهنم قرار دارند چناچه می فرماید: (کلّما دخلت امّة لعنت اختها حتی اذا ادّارکوا فهیا جمیعا قالت اخراهم لاولیهم ربّنا هؤلاء اضلونّا فأتهم عذاباً ضعفاً من النّار)(1) و در آیه ی دیگری می فرماید: (و اذا القوا منها مکاناً ضیّقاً مقرّنین دعوا هنالک ثبوراً): هنگامی که در مکان تنگ و محدودی از جهنم افکنده می شوند در حالی که در غل و زنجیرند، واویلای آنها بلند می شود. از این تعبیر روشن می شود که آنها در دوزخ آزاد نیستند محلی همچون سلولهای انفرادی دارند و در آن نیز در غل و زنجیرند. لذا همان گونه که در دنیا در زندان ها با توجه به نوع گناه و جرم گاهی مجرمین جمعی و گاهی به صورت انفرادی قرار می گیرند در جهنم نیز می تواند چنین باشد.
پی نوشت:
1-اعراف/38.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟
- [سایر] آیا در حکم رقص فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟
- [سایر] مجرمین برای رهایی از عذاب و آتش دوزخ چه تلاشهایی می کنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] شنیدن صدای زنان به طور عادی یا آواز به صورت دسته جمعی یا انفرادی چه حکمی دارد؟
- [سایر] چرا فرشتگان عذاب به هنگام داخل کردن مجرمین به دوزخ روی صفت تکبر آنان تکیه می کنند؟
- [سایر] چرا خداوند جهنم، بهشت و فرشتگان را از دید انسانها مخفی نگه داشت؟
- [سایر] گذشت زمان برای مجرمین در برزخ چگونه است؟
- [سایر] آیا اهمیّت دعای اجتماعی بیشتر است یا انفرادی؟
- [سایر] چرا مجرمین مدت طولانی عالم برزخ را این گونه کم و کوچک می شمرند؟
- [سایر] آیا عذرخواهی مجرمین در قیامت در کاهش و تخفیف عذابشان تأثیری دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که همسرش از دنیا رفته باید چهارماه و ده روز عده نگه دارد، خواه ازدواج دائم باشد یا موقت، شوهرش با او نزدیکی کرده باشد یا نه، حتی زن یائسه نیز باید عده وفات نگه دارد و اگر باردار است باید تا هنگام وضع حمل عده نگه دارد، ولی اگر پیش از گذشتن چهارماه و ده روز فرزندش به دنیا آید باید تا چهارماه و ده روز از مرگ شوهر عده را ادامه دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که نه سالش تمام شده و یایسه نیست اگر متعه شود مثلا یک ماهه یا یک ساله شوهر کند چنانچه شوهرش با او نزدیکی نماید و مدت ان زن تمام شود یا شوهر مدت را به او ببخشد باید عده نگه دارد پس اگر حیض می بیند باید به دو حیض کامل عده نگه دارد و شوهر نکند و اگر حیض نمی بیند چهل و پنج روز عده نگه دارد و در صورتی که ابستن باشد عده او تا زاییدن یا سقط بچه اوست و احتیاط مستحب ان است که به هرکدام از زاییدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است عده نگه دارد
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن یقین کند همسرش از دنیا رفته و عده وفات نگه دارد و بعداً شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعد مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و احتیاط واجب آن است که اگر باردار است به مقداری که در عده طلاق گفته شد برای شوهر دوم عده طلاق نگه دارد و بعد از آن برای شوهر اول چهار ماه و ده روز عده وفات نگه دارد و اگر باردار نیست برای شوهر اول عده وفات نگه دارد و بعد برای شوهر دوم عده طلاق.
- [آیت الله سبحانی] گوشت پرندگانی را که دارای چنگال هستند حرام است، همچنین پرندگانی که موقع پرواز بال های خود را صاف نگه می دارند، یا اگر بال می زنند بال زدن آنها کمتر و صاف نگه داشتن آنها بیشتر است، اما پرندگانی که بال می زنند یا بال زدن آنها از صاف نگه داشتن بیشتر است گوشتشان حلال است از جمله انواع کبوترها و قمری و کبک حلال است، ولی گوشت هدهد مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] زنی که عدّه او سه ماه است، اگر اوّل ماه طلاقش بدهند، باید سه ماه هلالی یعنی از موقعی که ماه دیده میشود تا سه ماه عدّه نگه دارد و اگر در بین ماه طلاقش بدهند، باید باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و نیز کسری ماه اوّل را از ماه چهارم عدّه نگه دارد تا سه ماه تمام شود، مثلاً اگر غروب روز بیستم ماه طلاقش بدهند و آن ماه بیست و نُه روز باشد، باید نُه روز باقی ماه را با دو ماه بعد از آن و بیست روز از ماه چهارم عدّه نگه دارد و احتیاط مستحب آن است که از ماه چهارم بیست و یک روز عدّه نگه دارد تا با مقداری که از ماه اوّل عدّه نگه داشته، سی روز شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر برای خواندن نماز جماعت یا نماز انفرادی به مسجد رود و ببیند جماعت تمام شده، اگر برای آن نماز جماعت اذان واقامه گفتهاند، تا وقتی که صفها به هم نخورده و جمعیّت متفرّق نشده، باید برای نماز خود، اذان واقامه نگوید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است پیش از رفتن به رکوع در حالی که راست ایستاده (الله اکْبر) بگوید و در حال رکوع زانوها را عقب دهد و پشت را صاف نگه دارد، گردن را بکشد و مساوی پشت نگه دارد و میان دو قدم نگاه کند و بعد از آن که از رکوع برخاست و راست ایستاددرحالی که بدن آرام است بگوید: (سمع الله لمنْ حمده).
- [آیت الله بروجردی] اگر قیمت جنسی که برای تجارت خریده بالا رود و به امید این که قیمت آن بالاتر رود تا بعد از تمام شدن سال آن را نفروشد و قیمتش پایین آید، چنانچه به اندازهای نگه داشته که تجار معمولاً برای گران شدن جنس آن را نگه میدارند، خمس مقداری که بالا رفته بر او واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جائی از بدن را به ما بین خطهای قرآن ، و نیز خضاب کردن به حنا (حنا بستن) و مانند آن ، برای حائض به گفته جمعی از فقها مکروه است . اقسام زنهای حائض
- [آیت الله اردبیلی] وسایل ارتباط جمعی باید در جهت اشاعه مکارم اخلاق و خصال پسندیده انسانی و اشاعه فرهنگ اسلامی قرار گیرند و در این زمینه از اندیشههای متفاوت بهره جویند و از ترویج فرهنگ ضد اسلامی و بیبندوباری به شدّت پرهیز نمایند.