چرا فرشتگان عذاب به هنگام داخل کردن مجرمین به دوزخ روی صفت تکبر آنان تکیه می کنند؟
در آیه 71 سوره ی زمر می خوانیم: (قیل ادخلوا ابوا جهنّم خالدین فیها و بئس مثوی المتکبرین) به آنها گفته می شود از درهای جهنم وارد شوید جاودانه در آن بمانید چه بد جایگاهی است جایگاه متکبران. در این آیه از تمام صفات رذیله انسان روی صفت تکبر پافشاری می شود، چراکه سرچشمه ی کفر و انحراف و گناه، بیش از همه، کبر وغرور و عدم تسلیم در برابر حق می باشد و کبر است که پرده های ضخیم بر چشم انسان می افکند و او را از دیدن حقایق محروم می سازد و به همین دلیل در روایتی از امام صادق(ع) و امام باقر(ع) آمده است: (لا یدخل الجنّه من فی قلبه ذرّة من کبر): کسی که مقدار ذره ای از کبر در قلبش وجود داشته باشد داخل بهشت نمی شود (1). پی نوشت: 1-اصول کافی، ج2، باب الکبر، حدیث6. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

چرا فرشتگان عذاب به هنگام داخل کردن مجرمین به دوزخ روی صفت تکبر آنان تکیه می کنند؟


پاسخ:

در آیه 71 سوره ی زمر می خوانیم: (قیل ادخلوا ابوا جهنّم خالدین فیها و بئس مثوی المتکبرین) به آنها گفته می شود از درهای جهنم وارد شوید جاودانه در آن بمانید چه بد جایگاهی است جایگاه متکبران.
در این آیه از تمام صفات رذیله انسان روی صفت تکبر پافشاری می شود، چراکه سرچشمه ی کفر و انحراف و گناه، بیش از همه، کبر وغرور و عدم تسلیم در برابر حق می باشد و کبر است که پرده های ضخیم بر چشم انسان می افکند و او را از دیدن حقایق محروم می سازد و به همین دلیل در روایتی از امام صادق(ع) و امام باقر(ع) آمده است: (لا یدخل الجنّه من فی قلبه ذرّة من کبر): کسی که مقدار ذره ای از کبر در قلبش وجود داشته باشد داخل بهشت نمی شود (1).
پی نوشت:
1-اصول کافی، ج2، باب الکبر، حدیث6.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین