طبق آیه «و ان منکم الّا واردها کان علی ربّک حتماً مقضیاً» آیا مؤمنین نیز در جهنم دچار عذاب و زحمت می شوند؟
در آیه شریفه فوق می فرماید همه شما بدون استثناء وارد جهنم می شوید این امری است حتمی و فرمانی است قطعی از پروردگارتان سپس در آیه 72 ادامه می دهد و می فرماید: (ثم ننّجی الذّین اتّقوا و نذر الظّالمین فیها جثیاً)(1): سپس آنها را که تقوی پیشه کردند از آن رهایی می بخشیم و ظالمان که از ضعف و ذلت به زانو درآمده اند رها می کنیم. با توجه به آیات فوق تمام انسانها وارد دوزخ می شوند اما مؤمنین زود نجات می یابند و از حضرت رسول اکرم(ص)نقل شده است (2) که می فرمایند هیچ نیکوکار و بد کاری نیست مگر این که داخل جهنم می شود آتش در برابر مؤمنان سرد و سالم خواهد بود همانگونه که بر ابراهیم بود و جهنم از شدت سردی فریاد می کشد سپس خداوند پرهیزگاران را رهایی می بخشد وظالمان را درآن ذلیلانه رها می کند و همچنین در حدیث دیگری از نبی اکرم(ص) می خوانیم که فرمودند: (تقول النار للمؤمن القیامة جزء یا مؤمن فقط اطفاء نورک لهبی)، آتش به فرد با ایمان در روز قیامت می گوید: زودتر از من بگذر که نورت شعله مرا خاموش کرد(3). پی نوشتها: 1-مریم/71. 2-نورالثقلین، ج3، ص353. 3-تفسیر نمونه، ج13، ص119، ذیل تفسیر آیه مورد بحث. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

طبق آیه «و ان منکم الّا واردها کان علی ربّک حتماً مقضیاً» آیا مؤمنین نیز در جهنم دچار عذاب و زحمت می شوند؟


پاسخ:

در آیه شریفه فوق می فرماید همه شما بدون استثناء وارد جهنم می شوید این امری است حتمی و فرمانی است قطعی از پروردگارتان سپس در آیه 72 ادامه می دهد و می فرماید: (ثم ننّجی الذّین اتّقوا و نذر الظّالمین فیها جثیاً)(1): سپس آنها را که تقوی پیشه کردند از آن رهایی می بخشیم و ظالمان که از ضعف و ذلت به زانو درآمده اند رها می کنیم.
با توجه به آیات فوق تمام انسانها وارد دوزخ می شوند اما مؤمنین زود نجات می یابند و از حضرت رسول اکرم(ص)نقل شده است (2) که می فرمایند هیچ نیکوکار و بد کاری نیست مگر این که داخل جهنم می شود آتش در برابر مؤمنان سرد و سالم خواهد بود همانگونه که بر ابراهیم بود و جهنم از شدت سردی فریاد می کشد سپس خداوند پرهیزگاران را رهایی می بخشد وظالمان را درآن ذلیلانه رها می کند و همچنین در حدیث دیگری از نبی اکرم(ص) می خوانیم که فرمودند: (تقول النار للمؤمن القیامة جزء یا مؤمن فقط اطفاء نورک لهبی)، آتش به فرد با ایمان در روز قیامت می گوید: زودتر از من بگذر که نورت شعله مرا خاموش کرد(3).
پی نوشتها:
1-مریم/71.
2-نورالثقلین، ج3، ص353.
3-تفسیر نمونه، ج13، ص119، ذیل تفسیر آیه مورد بحث.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین