در این آیه نخست خداوند به اطاعت فرمان خودش امر می کند آنگاه به اطاعت فرمان پیامبر و صاحبان امر دستور می دهد. در این آیه برای پیامبر و صاحبان امر یک وجوب اطاعت قرا داده شده و کلمه ی اطیعوا در مورد اولی الامر تکرار نشده است و ممکن است نکته اش این باشد که اولی الامر(= امامان معصومین((علیهم السلام))) چون دستوراتشان همان دستورات پیامبر است اطاعت از آنان عین اطاعت پیامبر خواهد بود و این دلالت بر همت آنان دارد بنابراین روشن است که اولی الامر جز رهبران راستین شیعه و امامان معصومین((علیهم السلام)) کسی دیگر نمی باشد و بر سلاطین و زمامداران و علما و صحابه و هیچ کس دیگر قابل انطباق نیست چون تنها امامان معصومین((علیهم السلام)) هستند که وارث علوم پیامبرند و خداوند امامت و خلافت را برای آنان قرار داده است. بر این اساس، فقیه و مرجع تقلید را نیز نمی توان از مصادیق اولی الامری که در آیه آمده به حساب آورد آری بر اساس ادله ی ولایت فقیه که فقها از جانب امام زمان((علیه السلام))دارای ولایت بوده و ولی امر مسلمانان و نائبان عام امام زمان((علیه السلام)) باشند. مخالفت آنان مستلزم مخالفت اولی الامر یعنی امامان معصومین((علیهم السلام)) است. eporsesh.com
در این آیه نخست خداوند به اطاعت فرمان خودش امر می کند آنگاه به اطاعت فرمان پیامبر و صاحبان امر دستور می دهد.
در این آیه برای پیامبر و صاحبان امر یک وجوب اطاعت قرا داده شده و کلمه ی اطیعوا در مورد اولی الامر تکرار نشده است و ممکن است نکته اش این باشد که اولی الامر(= امامان معصومین((علیهم السلام))) چون دستوراتشان همان دستورات پیامبر است اطاعت از آنان عین اطاعت پیامبر خواهد بود و این دلالت بر همت آنان دارد بنابراین روشن است که اولی الامر جز رهبران راستین شیعه و امامان معصومین((علیهم السلام)) کسی دیگر نمی باشد و بر سلاطین و زمامداران و علما و صحابه و هیچ کس دیگر قابل انطباق نیست چون تنها امامان معصومین((علیهم السلام)) هستند که وارث علوم پیامبرند و خداوند امامت و خلافت را برای آنان قرار داده است.
بر این اساس، فقیه و مرجع تقلید را نیز نمی توان از مصادیق اولی الامری که در آیه آمده به حساب آورد آری بر اساس ادله ی ولایت فقیه که فقها از جانب امام زمان((علیه السلام))دارای ولایت بوده و ولی امر مسلمانان و نائبان عام امام زمان((علیه السلام)) باشند. مخالفت آنان مستلزم مخالفت اولی الامر یعنی امامان معصومین((علیهم السلام)) است.
eporsesh.com
- [سایر] محتوای آیه «یا اَیُّها الَذین آمَنُوا اَطیعُوا اللّهَ وَ اَطیعُوا الرَّسُولَ وَ اُوِلی الاَمْرِ مِنْکُمْ» چیست؟
- [سایر] برخی افراد ادعا می کنند که استفاده از لقب (ولی امر مسلمین) برای رهبران جامعه اسلامی صحیح نمی باشد و این لقب بر طبق آیه (أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُم) تنها برای ائمه اطهار (ع) مطرح است؛ آیا ممکن است در این رابطه توضیح بفرمایید؟
- [سایر] تفسیر «لا تجعلوا دعاء الرسول»، «یتسللون منکم لواذا» و «فلیحذر الذین»، در آیه 63 سوره نور چیست؟
- [سایر] آیه «اولی الامر» در شأن چه کسانی نازل شده است؟
- [سایر] سلام علیکم؛ طبق نظر یکی از دانشمندان سنی، این آیه "یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فی شَیْء ..."، بطلان عقیده به امامت را تأیید و تصدیق می کند؛ زیرا اگر امامان معصوم بودند! آیه نباید در بردارنده این جمله باشد که " فَإِنْ تَنازَعْتُمْ ..."؛ چون می بایست یک اظهاریه مطلق می داشت؛ یعنی "از خداوند و پیامبر و اوصیای پیامبر اطاعت کنید". این آیه ثابت می کند که شما می توانید نسبت به اولی الامر (اوصیای پیامبر) نزاعی داشته و آن را انکار کنید و اگر این کار را کردید می توانید به خداوند (سبحانه و تعالی) و پیامبر (ص) رجوع کنید. علاوه بر این اگر نزاعی وجود داشت و اگر امامت یک عقیده معتبر بود، می بایست چنین می گفت: "ردوه الی الله و رسوله و الی اولی الامر منکم".
- [سایر] آیا آیه (أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ ...) شامل ولایتفقیه هم میشود؟
- [سایر] آیا از آیه اطیعوا الله و اطیعوا الرسول می توان ولایت فقیه را اثبات کرد؟
- [سایر] در آیات (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ...)، (إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُون) و ... که ما برای اثبات امامت امام علی و بقیه ائمه(ع) به آن حجت میآوریم، آیا دلیل آنکه خدا کلمات را به صورت جمع بهکار گرفته است؛ مانند (راکعون) به این دلیل نیست که سایر ائمه نیز در صلب امام علی(ع) قرار دارند؟
- [سایر] برخی مفسّران از آیه «اولی الامر» بر عصمت امامان استدلال کرده اند از این راه چگونه عصمت اثبات می شود؟
- [سایر] در آیۀ شریفۀ «کَذلِکَ أَوْحَیْنا إِلَیْکَ رُوحاً مِنْ أَمْرِنا...»، منظور از «روحاً من امرنا» چیست؟