آیه شریفه «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» را توضیح دهید؟
در این آیه نخست خداوند به اطاعت فرمان خودش امر می کند آنگاه به اطاعت فرمان پیامبر و صاحبان امر دستور می دهد. در این آیه برای پیامبر و صاحبان امر یک وجوب اطاعت قرا داده شده و کلمه ی اطیعوا در مورد اولی الامر تکرار نشده است و ممکن است نکته اش این باشد که اولی الامر(= امامان معصومین((علیهم السلام))) چون دستوراتشان همان دستورات پیامبر است اطاعت از آنان عین اطاعت پیامبر خواهد بود و این دلالت بر همت آنان دارد بنابراین روشن است که اولی الامر جز رهبران راستین شیعه و امامان معصومین((علیهم السلام)) کسی دیگر نمی باشد و بر سلاطین و زمامداران و علما و صحابه و هیچ کس دیگر قابل انطباق نیست چون تنها امامان معصومین((علیهم السلام)) هستند که وارث علوم پیامبرند و خداوند امامت و خلافت را برای آنان قرار داده است. بر این اساس، فقیه و مرجع تقلید را نیز نمی توان از مصادیق اولی الامری که در آیه آمده به حساب آورد آری بر اساس ادله ی ولایت فقیه که فقها از جانب امام زمان((علیه السلام))دارای ولایت بوده و ولی امر مسلمانان و نائبان عام امام زمان((علیه السلام)) باشند. مخالفت آنان مستلزم مخالفت اولی الامر یعنی امامان معصومین((علیهم السلام)) است. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیه شریفه «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» را توضیح دهید؟


پاسخ:

در این آیه نخست خداوند به اطاعت فرمان خودش امر می کند آنگاه به اطاعت فرمان پیامبر و صاحبان امر دستور می دهد.
در این آیه برای پیامبر و صاحبان امر یک وجوب اطاعت قرا داده شده و کلمه ی اطیعوا در مورد اولی الامر تکرار نشده است و ممکن است نکته اش این باشد که اولی الامر(= امامان معصومین((علیهم السلام))) چون دستوراتشان همان دستورات پیامبر است اطاعت از آنان عین اطاعت پیامبر خواهد بود و این دلالت بر همت آنان دارد بنابراین روشن است که اولی الامر جز رهبران راستین شیعه و امامان معصومین((علیهم السلام)) کسی دیگر نمی باشد و بر سلاطین و زمامداران و علما و صحابه و هیچ کس دیگر قابل انطباق نیست چون تنها امامان معصومین((علیهم السلام)) هستند که وارث علوم پیامبرند و خداوند امامت و خلافت را برای آنان قرار داده است.
بر این اساس، فقیه و مرجع تقلید را نیز نمی توان از مصادیق اولی الامری که در آیه آمده به حساب آورد آری بر اساس ادله ی ولایت فقیه که فقها از جانب امام زمان((علیه السلام))دارای ولایت بوده و ولی امر مسلمانان و نائبان عام امام زمان((علیه السلام)) باشند. مخالفت آنان مستلزم مخالفت اولی الامر یعنی امامان معصومین((علیهم السلام)) است.
eporsesh.com





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین