«سیف الله» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شمشیر خداست که به وسیله‌ی او کافران، ظالمان و دشمنان خداوند نابود می‌شوند. (آن‌گاه که روز میعاد او فرا برسد، خداوند او را یاری و تایید می‌کند و فرشتگان نیز به امداد او می‌آیند، او شمشیر خداست که کند نمی‌شود و نور خداست که خاموش نمی‌گردد.) (1) پیغمبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله در خطبه غدیر چنین فرمود: (توجّه کنید! خاتم امامان از ما مهدی - صلوات اللَّه علیه – می‌باشد. آگاه باشید! اوست چیره شونده بر همه دین، اوست انتقام گیرنده از ظالمین، اوست فاتح و منهدم کننده دژها، اوست که تمام قبائل اهل شرک را نابود می‌‌سازد، اوست که خون‌‌بهای تمام اولیای حقّ را می‌‌گیرد، اوست که از دریای ژرف می‌‌نوشاند.) (2) و در قسمت دیگری از این خطبه آمده است: (ای گروه‌های مردم! نور مخصوص خداوند عزّوجلّ در وجود من است، سپس در وجود علی تجلّی خواهد کرد و سپس در نسل او تا قائم مهدی که حقّ خداوند و هر حقّی را که برای ما هست، می‌‌گیرد.) (3) در تفسیر قمی درباره آیه: (فَمَهِّلِ الکافِرِینَ أَمْهِلْهُمْ رُوَیْداً)؛ (4) (پس کافران را مهلت بده، آن‌ها را به اندک مهلتی.) چنین آمده است: (برای هنگام قیام قائم، پس او را بر جبّارها و طاغوت‌‌های قریش و بنی‌‌امیّه و سایر مردم برای من انتقام می‌‌گیرد.) (5) پی‌نوشت‌ها: 1. الاقبال، ص 705؛ به نقل از سعیدی، احمد، اوصاف المهدی، ص 76 2. الاحتجاج، ج ، ص1، ص 80؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، ص 93 3. همان. 4. سوره ی طارق، آیه ی 17 5. تفسیر القمی، ص 721؛ به نقل از موسوی اصفهانی، همان، ص 94
عنوان سوال:

«سیف الله» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟


پاسخ:

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شمشیر خداست که به وسیله‌ی او کافران، ظالمان و دشمنان خداوند نابود می‌شوند. (آن‌گاه که روز میعاد او فرا برسد، خداوند او را یاری و تایید می‌کند و فرشتگان نیز به امداد او می‌آیند، او شمشیر خداست که کند نمی‌شود و نور خداست که خاموش نمی‌گردد.) (1)
پیغمبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله در خطبه غدیر چنین فرمود: (توجّه کنید! خاتم امامان از ما مهدی - صلوات اللَّه علیه – می‌باشد. آگاه باشید! اوست چیره شونده بر همه دین، اوست انتقام گیرنده از ظالمین، اوست فاتح و منهدم کننده دژها، اوست که تمام قبائل اهل شرک را نابود می‌‌سازد، اوست که خون‌‌بهای تمام اولیای حقّ را می‌‌گیرد، اوست که از دریای ژرف می‌‌نوشاند.) (2)
و در قسمت دیگری از این خطبه آمده است: (ای گروه‌های مردم! نور مخصوص خداوند عزّوجلّ در وجود من است، سپس در وجود علی تجلّی خواهد کرد و سپس در نسل او تا قائم مهدی که حقّ خداوند و هر حقّی را که برای ما هست، می‌‌گیرد.) (3)
در تفسیر قمی درباره آیه: (فَمَهِّلِ الکافِرِینَ أَمْهِلْهُمْ رُوَیْداً)؛ (4) (پس کافران را مهلت بده، آن‌ها را به اندک مهلتی.) چنین آمده است: (برای هنگام قیام قائم، پس او را بر جبّارها و طاغوت‌‌های قریش و بنی‌‌امیّه و سایر مردم برای من انتقام می‌‌گیرد.) (5)

پی‌نوشت‌ها:
1. الاقبال، ص 705؛ به نقل از سعیدی، احمد، اوصاف المهدی، ص 76
2. الاحتجاج، ج ، ص1، ص 80؛ به نقل از موسوی اصفهانی، محمد تقی، مکیال المکارم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، ص 93
3. همان.
4. سوره ی طارق، آیه ی 17
5. تفسیر القمی، ص 721؛ به نقل از موسوی اصفهانی، همان، ص 94





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین