در عصر ظهور حضرت مهدی علیه السلام، عدالت اجتماعی چگونه تحقق می یابد؟
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته در پاسخ این پرسش می فرمایند: در روایات، تعبیرات متعددی وجود دارد که هر یک ازآن ها یک زاویه را بیان می کند. مثلاً در مورد(عدالت اقتصادی) گفته می شود که : (حضرت، سرمایه ها و اموال را چنان تقسیم می کند که همه ی مردم از زندگی و ضرورت های زندگی برخوردارمی شوند). و باز در روایات داریم: (آن چنان مردم تربیت می شوند که یک روح غنایی بر همه ی مردم حاکم خواهد بود). در پرتو این روح غنا است که گاهی اموال زیادی به محضر امام زمان علیه السلام می آورند و امام می فرمایند:(هر کس نیاز دارد، بردارد). همه می گویند:(ما به مقدارکافی داریم). از این تعبیر معلوم می شود که حرص و طمع و دنیا پرستی- که از عوامل عدم عدالت اجتماعی اند- از بین می رود. یعنی وقتی این روحیات اصلاح بشود، منابع موجود بر روی زمین هم به طور صحیح تقسیم می شود. همه از عدالت اقتصادی برخوردار خواهند بود. در مورد (عدالت قضایی) در روایات داریم : (هنگامی که امام زمان علیه السلام ظهور می کند، ایشان نیازی به شاهد و مدرک برای قضاوت در مورد اشخاص ندارد). شاید وسایل پیشرفته ای پیدا می شود که کارهای هر کس را بازگو می کند و شاید از طریق ما فوق طبیعی، امام درباره ی افراد قضاوت می کند و حتی در و دیوار شهادت می دهند؛ به طوری که حق هیچ کس، در زمان امام زمان علیه السلام ضایع نمی شود. هم چنین عدالت در زمینه های دیگر طبق روایت چنان برقرار می شود که حکومت در سرتاسر جهان، حکومتی توأم با صلح وصفا، آرامش و غنای روحی، مادی و فرهنگی خواهد بود. منبع : www.serajnet.org
عنوان سوال:

در عصر ظهور حضرت مهدی علیه السلام، عدالت اجتماعی چگونه تحقق می یابد؟


پاسخ:

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته در پاسخ این پرسش می فرمایند:
در روایات، تعبیرات متعددی وجود دارد که هر یک ازآن ها یک زاویه را بیان می کند. مثلاً در مورد(عدالت اقتصادی) گفته می شود که : (حضرت، سرمایه ها و اموال را چنان تقسیم می کند که همه ی مردم از زندگی و ضرورت های زندگی برخوردارمی شوند).
و باز در روایات داریم: (آن چنان مردم تربیت می شوند که یک روح غنایی بر همه ی مردم حاکم خواهد بود).
در پرتو این روح غنا است که گاهی اموال زیادی به محضر امام زمان علیه السلام می آورند و امام می فرمایند:(هر کس نیاز دارد، بردارد).
همه می گویند:(ما به مقدارکافی داریم).
از این تعبیر معلوم می شود که حرص و طمع و دنیا پرستی- که از عوامل عدم عدالت اجتماعی اند- از بین می رود. یعنی وقتی این روحیات اصلاح بشود، منابع موجود بر روی زمین هم به طور صحیح تقسیم می شود. همه از عدالت اقتصادی برخوردار خواهند بود.
در مورد (عدالت قضایی) در روایات داریم :
(هنگامی که امام زمان علیه السلام ظهور می کند، ایشان نیازی به شاهد و مدرک برای قضاوت در مورد اشخاص ندارد).
شاید وسایل پیشرفته ای پیدا می شود که کارهای هر کس را بازگو می کند و شاید از طریق ما فوق طبیعی، امام درباره ی افراد قضاوت می کند و حتی در و دیوار شهادت می دهند؛ به طوری که حق هیچ کس، در زمان امام زمان علیه السلام ضایع نمی شود. هم چنین عدالت در زمینه های دیگر طبق روایت چنان برقرار می شود که حکومت در سرتاسر جهان، حکومتی توأم با صلح وصفا، آرامش و غنای روحی، مادی و فرهنگی خواهد بود.
منبع : www.serajnet.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین