این مسجد از اهمیت خاص برخوردار است: 1. مسجد در مکانی بنا شده که مطابق روایت حسن بن مثله جمکرانی از امام زمان (علیه السلام)، از مکانهایی است که خداوند متعال از قبل مورد توجه قرار داده است. 2. مسجد به امر و دستور حضرت حجت (علیه السلام) بنا شده است، و همین جهت در شرافت و قداست آن کافی است. 3. ثواب خاصی که برای نماز در آن مسجد ذکر شده است، زیرا حضرت فرمودند: (هر کس آن دو نماز را در این مکان بخواند بهمانند آن است که در بیتالعتیق نماز بهجای آورده است.) 4. مسجد مقدس جمکران محل اجتماع عشاق و موالیان اهلبیت (علیهم السلام) خصوصاً امام زمان (علیه السلام) است و لذا از جاذبۀ خاصی برخوردار میباشد. چه بسا کسانی که هر هفته از راههای دور به عشق حضرت مهدی (علیه السلام) به این مکان آمده و از فیوضات حضرت بهرهمند میشوند. طبق آماری که داده شده برخی از شبها تا حدود یک میلیون نیز در این مکان مقدس از عشاق امام زمان (علیه السلام) جمع شدهاند. 5. این مکان از اماکن مقدس است که بسیاری از گرفتاران و بیماران صعبالعلاج بلکه کسانی که محال بوده از راه طبیعی علاج شوند در این مکان مقدس شفا یافتهاند. 6. این مکان مقدس ازجمله مکانهایی است که بسیاری از عشاق و موالیان حضرت به لقای ایشان شرفیاب شدهاند. 7. این مکان از چنان قداست و احترامی برخوردار است که بزرگان علما در طول تاریخ آن با پای پیاده یا سواره برای توسل به حضرت و نمازگزاردن در آن، از راههای دور و نزدیک مشرف شده اند.
این مسجد از اهمیت خاص برخوردار است:
1. مسجد در مکانی بنا شده که مطابق روایت حسن بن مثله جمکرانی از امام زمان (علیه السلام)، از مکانهایی است که خداوند متعال از قبل مورد توجه قرار داده است.
2. مسجد به امر و دستور حضرت حجت (علیه السلام) بنا شده است، و همین جهت در شرافت و قداست آن کافی است.
3. ثواب خاصی که برای نماز در آن مسجد ذکر شده است، زیرا حضرت فرمودند: (هر کس آن دو نماز را در این مکان بخواند بهمانند آن است که در بیتالعتیق نماز بهجای آورده است.)
4. مسجد مقدس جمکران محل اجتماع عشاق و موالیان اهلبیت (علیهم السلام) خصوصاً امام زمان (علیه السلام) است و لذا از جاذبۀ خاصی برخوردار میباشد. چه بسا کسانی که هر هفته از راههای دور به عشق حضرت مهدی (علیه السلام) به این مکان آمده و از فیوضات حضرت بهرهمند میشوند. طبق آماری که داده شده برخی از شبها تا حدود یک میلیون نیز در این مکان مقدس از عشاق امام زمان (علیه السلام) جمع شدهاند.
5. این مکان از اماکن مقدس است که بسیاری از گرفتاران و بیماران صعبالعلاج بلکه کسانی که محال بوده از راه طبیعی علاج شوند در این مکان مقدس شفا یافتهاند.
6. این مکان مقدس ازجمله مکانهایی است که بسیاری از عشاق و موالیان حضرت به لقای ایشان شرفیاب شدهاند.
7. این مکان از چنان قداست و احترامی برخوردار است که بزرگان علما در طول تاریخ آن با پای پیاده یا سواره برای توسل به حضرت و نمازگزاردن در آن، از راههای دور و نزدیک مشرف شده اند.
- [سایر] مسجد جمکران از چه اهمیت ویژه ای برخوردار است ؟
- [سایر] قضیه چاه مقدس مسجد جمکران چیست؟
- [سایر] کیفیت نماز مسجد مقدس جمکران چگونه است؟
- [سایر] تاریخچة مسجد مقدس جمکران را بنویسید.
- [سایر] آیا نماز تحیتی که در مسجد جمکران خوانده می شود دستور کلی برای همه مساجد است یا اختصاص به مسجد جمکران دارد؟
- [سایر] چرا مردم شبهای چهارشنبه بیشتر به مسجد مقدس جمکران میروند؟
- [سایر] تاریخچه مسجد مقدس جمکران و کیفیت نماز آن چیست؟
- [سایر] آیا شب چهارشنبه به مسجد جمکران رفتن مدرکی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا اعتکاف در مسجد مقدس جمکران صحیح است؟
- [آیت الله نوری همدانی] اعتکاف در زیر زمین مسجد مقدس جمکران جایز (صحیح)است
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسافری که میخواهد ده روز در محلّی بماند، در صورتی باید نماز را تمام بخواند که بخواهد تمام ده روز در یک جا بماند، پس اگر بخواهد مثلاً ده روز در نجف و کوفه یا در قم و جمکران بماند، باید نماز را شکسته بخواند و معیار آن است که در عرف دو محل محسوب شوند؛ هر چند به قدری به یکدیگر نزدیک باشند که به مقدار حدّ ترخّص نیز فاصله نباشد، یا به هم چسبیده باشند.
- [آیت الله اردبیلی] اعتکاف باید در یکی از پنج مسجد: (مسجدالحرام)، (مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم )، (مسجدکوفه)، (مسجد بصره) و یا مسجد جامع هر شهر انجام شود.
- [آیت الله بهجت] نماز در مسجد از نماز در غیر مسجد افضل است؛ و بهتر از همه مسجدالحرام است و بعد مسجدالنبی و بعد مسجد کوفه و بعد مسجد سهله و مسجد خیف و مسجد غدیر و مسجد بیتالمقدس و مسجد براثا و مسجد قبا و مسجد جامع هر شهر و بعد مسجد قبیله و بعد مسجد بازار؛ و از جمله مواضع مستحب و بافضیلت، مشاهد مشرفه انبیا و اوصیای آنان و ائمه علیهمالسلام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند ، و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است ، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، و بعد از آن مسجد کوفه ، و بعد از آن مسجد بیت المقدس ، و بعد از آن مسجد جامع هر شهر ، و بعد از آن مسجد محلّه ، و بعد از آن مسجد بازار است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [امام خمینی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند. و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم، و بعد مسجد کوفه، و بعد از آن مسجد بیت المقدس، و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر، و بعد از آن مسجد محله، و بعد از مسجد محله مسجد بازار است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه، و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.