روایت نماز مسجد مقدس جمکران را به طور کامل بیان کنید.
امام‌ زمان (علیه السلام) به حسن‌ بن‌ مثله جمکرانی فرمودند: (به مردم بگو که به این مکان رو آورده و آن‌ را عزیز بدارند. و چهار رکعت نماز در آن به‌ جای آورند. دو رکعت اول به نیت نماز تحیت مسجد است که در هر رکعت آن، یک حمد و هفت (قل هو الله احد) خوانده می‌شود، و در حالت رکوع و سجود هم هفت‌ مرتبه ذکر را تکرار کند. دو رکعت دوم به نیت نماز صاحب‌ الزمان (علیه السلام) خوانده می‌شود، بدین‌صورت که سورۀ حمد را شرو کنند، چون به آیۀ (ایاکَ نَعبُدُ وَ ایاکَ نَستَعینُ) رسیدند، این آیۀ شریفه را صد مرتبه تکرار نمایند، و بعد از آن بقیۀ سورۀ حمد را بخوانند. بعد از پایان حمد، سورۀ توحید را فقط یک‌ بار بخوانند و به رکوع روند، و ذکر (سُبحانَ‌ رَبّی العظیمِ وَ‌ بِحَمدِه) را هفت‌ مرتبه پشت سر هم تکرار کنند و ذکر هر کدام از سجده‌ها نیز هفت‌ مرتبه است. (یعنی ذکر رکوع را هم هفت‌ مرتبه تکرار کنند). رکعت دوم را نیز به‌همین‌ ترتیب به‌جای آورند. و چون نماز به پایان رسید و سلام داده شد، یک‌ بار گفته شد: (لا اِلهَ اِلّا اللهُ) و به‌ دنبال آن تسبیحات حضرت‌ زهرا (علیها السلام)(1) خوانده شود، و بعد از آن به سجده رفته و صد بار بگوید: (اللّهمّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ). آن گاه حضرت‌مهدی (علیه السلام) فرمودند: هرکس که این دو رکعت نماز را در این مکان بخواند، مانند آن است که دو رکعت نماز در کعبۀ معظمه خوانده باشد.)(2) پی‌نوشت‌ها: 1. برای تسبیح حضرت‌زهرا (علیها السلام) اسرار و آثار و فضایل بسیاری مترتب است، که برای آگاهی بیشتراز آن‌ها می‌توانید به کتاب (اسرار و آگاه تسبیح حضرت‌زهرا(علیها السلام) تألیف نگارنده) مراجعه فرمایید، تسبیح حضرت‌ زهرا (س) 34 مرتبه (الله‌ اکبر)، 34 مرتبه (الحمدلله) و 33 مرتبه (سبحان الله) است. 2. الزام‌ الناصب، شیخ‌ علی یزدی‌ حائری، ج2، ص59. منبع : پورتال جامع مهدویت
عنوان سوال:

روایت نماز مسجد مقدس جمکران را به طور کامل بیان کنید.


پاسخ:

امام‌ زمان (علیه السلام) به حسن‌ بن‌ مثله جمکرانی فرمودند:
(به مردم بگو که به این مکان رو آورده و آن‌ را عزیز بدارند. و چهار رکعت نماز در آن به‌ جای آورند. دو رکعت اول به نیت نماز تحیت مسجد است که در هر رکعت آن، یک حمد و هفت (قل هو الله احد) خوانده می‌شود، و در حالت رکوع و سجود هم هفت‌ مرتبه ذکر را تکرار کند. دو رکعت دوم به نیت نماز صاحب‌ الزمان (علیه السلام) خوانده می‌شود، بدین‌صورت که سورۀ حمد را شرو کنند، چون به آیۀ (ایاکَ نَعبُدُ وَ ایاکَ نَستَعینُ) رسیدند، این آیۀ شریفه را صد مرتبه تکرار نمایند، و بعد از آن بقیۀ سورۀ حمد را بخوانند. بعد از پایان حمد، سورۀ توحید را فقط یک‌ بار بخوانند و به رکوع روند، و ذکر (سُبحانَ‌ رَبّی العظیمِ وَ‌ بِحَمدِه) را هفت‌ مرتبه پشت سر هم تکرار کنند و ذکر هر کدام از سجده‌ها نیز هفت‌ مرتبه است. (یعنی ذکر رکوع را هم هفت‌ مرتبه تکرار کنند).
رکعت دوم را نیز به‌همین‌ ترتیب به‌جای آورند.
و چون نماز به پایان رسید و سلام داده شد، یک‌ بار گفته شد: (لا اِلهَ اِلّا اللهُ) و به‌ دنبال آن تسبیحات حضرت‌ زهرا (علیها السلام)(1) خوانده شود، و بعد از آن به سجده رفته و صد بار بگوید: (اللّهمّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ).
آن گاه حضرت‌مهدی (علیه السلام) فرمودند: هرکس که این دو رکعت نماز را در این مکان بخواند، مانند آن است که دو رکعت نماز در کعبۀ معظمه خوانده باشد.)(2)

پی‌نوشت‌ها:
1. برای تسبیح حضرت‌زهرا (علیها السلام) اسرار و آثار و فضایل بسیاری مترتب است، که برای آگاهی بیشتراز آن‌ها می‌توانید به کتاب (اسرار و آگاه تسبیح حضرت‌زهرا(علیها السلام) تألیف نگارنده) مراجعه فرمایید، تسبیح حضرت‌ زهرا (س) 34 مرتبه (الله‌ اکبر)، 34 مرتبه (الحمدلله) و 33 مرتبه (سبحان الله) است.
2. الزام‌ الناصب، شیخ‌ علی یزدی‌ حائری، ج2، ص59.
منبع : پورتال جامع مهدویت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین