چه درس‌هایی می‌توان از غیبت امام زمان (عج) گرفت؟
شرخ پرسش: درس‌های بسیاری می‌نوان از عاشورای حسینی گرفت، در زمان حال چه درس‌هایی می‌توان از غیبت امام زمان (عج) گرفت؟ پاسخ: پیامبران و امامان علیهم السلام عصاره انسان‌های حقیقی هستند و امام عصر علیه السلام عصاره تمام انبیاء و ائمه و عاشورا، تجدید حیات و تجسم عینی اسلام بود. درس‌های عاشورا همیشگی است و مکانش جان بشریت تا ابدیت است، درس‌های دوران غیبت، تعلیم کتاب عاشورا است و مدیر مدرسه حضرت مهدی (عج) است و معلمان آن علمای ربانی و شاگردان آن هم، مؤمنان سرافراز عامل به کتاب خدا هستند. درس‌های غیبت یعنی تربیت بر طبق موازین قرآنی، عمل به تکالیف فردی، اجتماعی و سیاسی بنا به تعلیم‌نامه پیامبر و اجرای حدود اسلامی و احکام محمدی به هدایت مرجعیت دینی. (یاایها الذین آمنوا اِصبروا وصابروا ورابطوا واتقوالله لعلکم تفلحون.)(1) از جمله ویژگی‌های منتظران در این عصر، مواظبت بر امر دین و دینداری و صحت اعمال و عقاید حقه است. این زمان، عصر شکیبایی، عصر مقاومت و عصر نصر (یا لثارات الحسین) است و عصر نگهبانی از ایمان خود جامعه. امام محمد باقر علیه السلام می‌فرمایند: (تقوی و طهارت پیشه سازید و با کوشش در اطاعت خدا و عبادت او، بار سنگین انتظار را به منزل برسانید.)(2) بنابراین درس غیبت در چهار اصل بزرگ ذیل ترسیم می‌شود: 1- بعد خودسازی، 2- جامعه پردازی، 3- حماسه آفرینی و 4- پروا پیشگی تا شاید رستگار شوید. لذا فرقی بین عاشورا و دوران غیبت نیست چون یک بعد مهم انتظار یعنی چشم به راه کسی که در او صفات پیامبران و حسین جمع شده است. بنابراین او صالح است و حکومت او حکومت صالحان. (انّ االارض یّرِثُها عبادی الصّالحون)(3) فردی که در انتظار ظهور مصلح است باید خود صالح باشد. و خلاصه انتظار یعنی عمل بر طبق خواسته آن کس که امید به آن داری. کتاب خورشید مغرب از محمد رضا حکیمی برای مطالعه در این زمینه مفید است. پی‌نوشت‌ها: 1- سوره آل عمران، آیه 190. 2- کتاب غیبت شیخ طوسی به نقل از خورشید مغرب، ص271. 3-سوره انبیاء آیه 105. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

چه درس‌هایی می‌توان از غیبت امام زمان (عج) گرفت؟


پاسخ:

شرخ پرسش:
درس‌های بسیاری می‌نوان از عاشورای حسینی گرفت، در زمان حال چه درس‌هایی می‌توان از غیبت امام زمان (عج) گرفت؟

پاسخ:
پیامبران و امامان علیهم السلام عصاره انسان‌های حقیقی هستند و امام عصر علیه السلام عصاره تمام انبیاء و ائمه و عاشورا، تجدید حیات و تجسم عینی اسلام بود. درس‌های عاشورا همیشگی است و مکانش جان بشریت تا ابدیت است، درس‌های دوران غیبت، تعلیم کتاب عاشورا است و مدیر مدرسه حضرت مهدی (عج) است و معلمان آن علمای ربانی و شاگردان آن هم، مؤمنان سرافراز عامل به کتاب خدا هستند. درس‌های غیبت یعنی تربیت بر طبق موازین قرآنی، عمل به تکالیف فردی، اجتماعی و سیاسی بنا به تعلیم‌نامه پیامبر و اجرای حدود اسلامی و احکام محمدی به هدایت مرجعیت دینی.
(یاایها الذین آمنوا اِصبروا وصابروا ورابطوا واتقوالله لعلکم تفلحون.)(1)
از جمله ویژگی‌های منتظران در این عصر، مواظبت بر امر دین و دینداری و صحت اعمال و عقاید حقه است.
این زمان، عصر شکیبایی، عصر مقاومت و عصر نصر (یا لثارات الحسین) است و عصر نگهبانی از ایمان خود جامعه.
امام محمد باقر علیه السلام می‌فرمایند: (تقوی و طهارت پیشه سازید و با کوشش در اطاعت خدا و عبادت او، بار سنگین انتظار را به منزل برسانید.)(2)
بنابراین درس غیبت در چهار اصل بزرگ ذیل ترسیم می‌شود:
1- بعد خودسازی، 2- جامعه پردازی، 3- حماسه آفرینی و 4- پروا پیشگی تا شاید رستگار شوید.
لذا فرقی بین عاشورا و دوران غیبت نیست چون یک بعد مهم انتظار یعنی چشم به راه کسی که در او صفات پیامبران و حسین جمع شده است. بنابراین او صالح است و حکومت او حکومت صالحان. (انّ االارض یّرِثُها عبادی الصّالحون)(3)
فردی که در انتظار ظهور مصلح است باید خود صالح باشد. و خلاصه انتظار یعنی عمل بر طبق خواسته آن کس که امید به آن داری.
کتاب خورشید مغرب از محمد رضا حکیمی برای مطالعه در این زمینه مفید است.

پی‌نوشت‌ها:
1- سوره آل عمران، آیه 190.
2- کتاب غیبت شیخ طوسی به نقل از خورشید مغرب، ص271.
3-سوره انبیاء آیه 105.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین