بین ظهور امام زمان علیه السلام و برپایی قیامت چه مقدار فاصله است؟
شیخ مفید رحمة الله علیه می فرماید: ((بعد از دولت قائم علیه السلام برای هیچ کس دولتی نخواهد بود مگر آنچه در روایات اشاره شده که اولاد حضرت جانشین ایشان خواهند شد، ولی دلیل قطعی و ثابتی بر آن نیست و اکثر روایات بر این دلالت دارند که مهدی علیه السلام این امت از دنیا رحلت نمی کند مگر چهل روز قبل از قیامت که در آن مدت هرج و مرج خواهد شد و علامت خروج اموات و قیام ساعت حساب و جزا است ...)).(1) شیخ حر عاملی رحمة الله علیه در شرح و توضیح کلام شیخ مفید رحمة الله علیه می نویسد: ((شاید چهل روز ایام رجعت باشد و این عدد اشاره به کمی دوران حضرتش باشد چون مقدار زیاد را به هفتاد و مقدار کم را با عدد کمتر معرفی می کنند. و یا اینکه هر روز از آن چهل روز برابر هزار سال باشد. چنان که خداوند می فرماید: ((و ان یوما عند ربک کالف سنة مما تعدون(2) ؛ یک روز نزد پروردگار مثل هزار سالی است که شما می شمارید.)) و شاید مراد از قیامت، قیامت صغرا باشد و البته اطلاق قیامت بر رجعت مانعی ندارد زیرا قیامت بر هر دو اطلاق می شود)).(3) پی نوشت‌ها: 1- ارشاد مفید، ج 2، ص 387. 2- سوره حج، آیه 47. 3- الایقاظ من الهجعة، صص 365 - 371. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

بین ظهور امام زمان علیه السلام و برپایی قیامت چه مقدار فاصله است؟


پاسخ:

شیخ مفید رحمة الله علیه می فرماید: ((بعد از دولت قائم علیه السلام برای هیچ کس دولتی نخواهد بود مگر آنچه در روایات اشاره شده که اولاد حضرت جانشین ایشان خواهند شد، ولی دلیل قطعی و ثابتی بر آن نیست و اکثر روایات بر این دلالت دارند که مهدی علیه السلام این امت از دنیا رحلت نمی کند مگر چهل روز قبل از قیامت که در آن مدت هرج و مرج خواهد شد و علامت خروج اموات و قیام ساعت حساب و جزا است ...)).(1)
شیخ حر عاملی رحمة الله علیه در شرح و توضیح کلام شیخ مفید رحمة الله علیه می نویسد: ((شاید چهل روز ایام رجعت باشد و این عدد اشاره به کمی دوران حضرتش باشد چون مقدار زیاد را به هفتاد و مقدار کم را با عدد کمتر معرفی می کنند. و یا اینکه هر روز از آن چهل روز برابر هزار سال باشد.
چنان که خداوند می فرماید: ((و ان یوما عند ربک کالف سنة مما تعدون(2) ؛ یک روز نزد پروردگار مثل هزار سالی است که شما می شمارید.))
و شاید مراد از قیامت، قیامت صغرا باشد و البته اطلاق قیامت بر رجعت مانعی ندارد زیرا قیامت بر هر دو اطلاق می شود)).(3)

پی نوشت‌ها:
1- ارشاد مفید، ج 2، ص 387.
2- سوره حج، آیه 47.
3- الایقاظ من الهجعة، صص 365 - 371.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین