1 برای هر انقلاب از جمله انقلاب و ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)حداقل چهار شرط لازم است: الف. برنامه و قانون جامع: از آنجایی که برنامه حرکتی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)بر اساس دستورات دین اسلام و سیره پیامبر(صلی الله علیه وآله)است. این شرط از شرایط ظهور فراهم است. ب. رهبر: هر انقلاب نیاز به رهبری دارد که عالم به برنامهها و اهداف انقلاب باشد. وضعیت موجود و مطلوب را بتواند تشخیص دهد. شجاع و قاطع و دلسوز باشد و ... و چون رهبری ظهور به دست امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)است که متصل به علم الهی و آیینه تمام نمای صفات جلال و جمال خداوند است لذا این شرط نیز برای ظهور فراهم است. ج. یاران: یک انقلاب نیاز به یاورانی دارد که رهبر را شناخته و به او ایمان داشته باشند، از اهداف و برنامههای انقلاب، آگاه بوده و آنها را باور کنند. شجاع و فداکار باشند و تا آخرین نفس بایستند. این یاران قبل از شروع قیام، به زمینه سازی پرداخته و مردم را نسبت به حرکت انقلاب آگاه نموده و آنان را ترغیب به پذیرش انقلاب میکنند. در جریان انقلاب در صحنهها حاضر شده و از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکنند. و بعد از پیروزی و اجرای برنامهها، خود را وقف قیام میکنند و ... انقلاب امام زمان(عج) نیز نیاز به یارانی شجاع، مؤمن، آگاه و عالم دارد. د. پذیرش مردم: اگر مردم آن انقلاب را خواستار باشند، انقلاب شکل گرفته و به سرانجام مطلوب میرسد. ظهور نیز وقتی است که مردم واقعاً خواستار ظهور حضرت و عدالت گستری او باشند. پرسش: مردم دنیا (نه تنها مسلمانان) چگونه می بایست زمینه ظهور مهدی موعود را فراهم سازند ؟ پاسخ: با توجه به اینکه غیر مسلمانان هر چند اعتقاد به منجی و مصلح دارند به امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)اعتقاد ندارند. لذا سؤال را میتوان اینگونه مطرح کرد: مردم دنیا چگونه باید زمینه ظهور مصلح را فراهم کنند؟ یا اینگونه پرسیده شود: ما مسلمانان چگونه باید عمل کنیم تا مردم دنیا در مسیر زمینه سازی برای ظهور حضرت گام بردارند؟ در پاسخ باید گفت: حرکت و گام اساسی در این راستا، شناخت است که در دو بعد باید حرکت کرد: الف. شناخت وضعیت نابهنجار موجود: مردم باید متوجه شوند که وضعیت کنونی جامعه انسانها، زیبنده آنان نیست؛ جامعهای که ظلم و فساد در آن فراوان است و اقلیتی زورمدار و زراندوز برای کسب منافع نا مشروع بیشتر، از هیچ ستمی فروگزاری نمیکنند و ... شایسته اجتماع بشری نیست و باید با حرکت رسانهای و از انحصار در آوردن بنگاههای انتشار خبر، مردم را از ظلم و تبعیضها آگاه و حقایق پشت پرده جریان استعمار و استکبار را افشا نمود. ب. شناخت وضعیت مطلوب: مردم باید دریابند که زندگی مطلوب و تعالی بخش انسانی، فقط در سایه مدیریت مرد آسمانی و الهی امکان پذیر است. مکاتب دست ساز بشر، نه تنها گرهی از مشکلات جامعه را حل نکردهاند؛ بلکه اوضاع را اسف بارتر نمودهاند. مردم باید درک کنند که خداوند انسانها را با هم برابر آفریده است و همه آنها حق زندگی مطلوب را دارند. البته زندگی مطلوب هم باید وسیلهای برای رسیدن به هدف باشد نه آنکه خود هدف شود. مردم باید درک کنند که برای دنیا و لذات دنیا خلق نشدهاند؛ بلکه آمدهاند که برای حیاتی فراتر از دنیا، از این عالم زاد و توشه برداند. در کنار شناخت باید حرکت کرد؛ یعنی، مردم باید از حالت ظلم پذیری به در آیند و ظلم ستیز شوند و به عبارت بهتر باید ظهور مصلح را عملاً بخواهند. در برابر زورگوییها مقاومت کنند و به امید رسیدن به آینده سبز، حرکت واقعی را شروع نمایند. www.imammahdi-s.com
1 برای هر انقلاب از جمله انقلاب و ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)حداقل چهار شرط لازم است:
الف. برنامه و قانون جامع: از آنجایی که برنامه حرکتی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)بر اساس دستورات دین اسلام و سیره پیامبر(صلی الله علیه وآله)است. این شرط از شرایط ظهور فراهم است.
ب. رهبر: هر انقلاب نیاز به رهبری دارد که عالم به برنامهها و اهداف انقلاب باشد. وضعیت موجود و مطلوب را بتواند تشخیص دهد. شجاع و قاطع و دلسوز باشد و ... و چون رهبری ظهور به دست امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)است که متصل به علم الهی و آیینه تمام نمای صفات جلال و جمال خداوند است لذا این شرط نیز برای ظهور فراهم است.
ج. یاران: یک انقلاب نیاز به یاورانی دارد که رهبر را شناخته و به او ایمان داشته باشند، از اهداف و برنامههای انقلاب، آگاه بوده و آنها را باور کنند. شجاع و فداکار باشند و تا آخرین نفس بایستند. این یاران قبل از شروع قیام، به زمینه سازی پرداخته و مردم را نسبت به حرکت انقلاب آگاه نموده و آنان را ترغیب به پذیرش انقلاب میکنند. در جریان انقلاب در صحنهها حاضر شده و از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکنند. و بعد از پیروزی و اجرای برنامهها، خود را وقف قیام میکنند و ... انقلاب امام زمان(عج) نیز نیاز به یارانی شجاع، مؤمن، آگاه و عالم دارد.
د. پذیرش مردم: اگر مردم آن انقلاب را خواستار باشند، انقلاب شکل گرفته و به سرانجام مطلوب میرسد. ظهور نیز وقتی است که مردم واقعاً خواستار ظهور حضرت و عدالت گستری او باشند.
پرسش: مردم دنیا (نه تنها مسلمانان) چگونه می بایست زمینه ظهور مهدی موعود را فراهم سازند ؟
پاسخ: با توجه به اینکه غیر مسلمانان هر چند اعتقاد به منجی و مصلح دارند به امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)اعتقاد ندارند. لذا سؤال را میتوان اینگونه مطرح کرد: مردم دنیا چگونه باید زمینه ظهور مصلح را فراهم کنند؟ یا اینگونه پرسیده شود: ما مسلمانان چگونه باید عمل کنیم تا مردم دنیا در مسیر زمینه سازی برای ظهور حضرت گام بردارند؟
در پاسخ باید گفت: حرکت و گام اساسی در این راستا، شناخت است که در دو بعد باید حرکت کرد:
الف. شناخت وضعیت نابهنجار موجود: مردم باید متوجه شوند که وضعیت کنونی جامعه انسانها، زیبنده آنان نیست؛ جامعهای که ظلم و فساد در آن فراوان است و اقلیتی زورمدار و زراندوز برای کسب منافع نا مشروع بیشتر، از هیچ ستمی فروگزاری نمیکنند و ... شایسته اجتماع بشری نیست و باید با حرکت رسانهای و از انحصار در آوردن بنگاههای انتشار خبر، مردم را از ظلم و تبعیضها آگاه و حقایق پشت پرده جریان استعمار و استکبار را افشا نمود.
ب. شناخت وضعیت مطلوب: مردم باید دریابند که زندگی مطلوب و تعالی بخش انسانی، فقط در سایه مدیریت مرد آسمانی و الهی امکان پذیر است. مکاتب دست ساز بشر، نه تنها گرهی از مشکلات جامعه را حل نکردهاند؛ بلکه اوضاع را اسف بارتر نمودهاند. مردم باید درک کنند که خداوند انسانها را با هم برابر آفریده است و همه آنها حق زندگی مطلوب را دارند. البته زندگی مطلوب هم باید وسیلهای برای رسیدن به هدف باشد نه آنکه خود هدف شود. مردم باید درک کنند که برای دنیا و لذات دنیا خلق نشدهاند؛ بلکه آمدهاند که برای حیاتی فراتر از دنیا، از این عالم زاد و توشه برداند.
در کنار شناخت باید حرکت کرد؛ یعنی، مردم باید از حالت ظلم پذیری به در آیند و ظلم ستیز شوند و به عبارت بهتر باید ظهور مصلح را عملاً بخواهند. در برابر زورگوییها مقاومت کنند و به امید رسیدن به آینده سبز، حرکت واقعی را شروع نمایند.
www.imammahdi-s.com
- [سایر] شرایط ظهور امام مهدی(علیه السلام) با علائم ظهور آن حضرت، چه فرقی دارد؟
- [سایر] شرایط ظهور امام زمان علیه السلام چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شرایط ظهور امام زمان (عج) چیست؟
- [سایر] ارتباط غرب با ظهور امام مهدی علیه السلام چیست؟
- [سایر] آیا از ظهور امام مهدی(علیه السلام) باید ترسید؟
- [سایر] ارتباط غرب با ظهور امام مهدی(علیه السلام) چیست؟
- [سایر] علایم ظهور حضرت ولی عصر (علیه السلام) چیست؟
- [سایر] در شرایط کنونی چه احتیاجی به ظهور امام زمان علیه السلام داریم؟
- [سایر] چرا وجود یاران خاص حضرت مهدی (عج) جزو شرایط ظهور است؟
- [سایر] اگر فراگیری ظلم از شرایط ظهور امام زمان است، چرا برای فرج ایشان دعا میکنیم؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.