خداوند متعال میفرماید: (وَ قاتِلوهُم حَتّی لا تَکُونَ فِتنَةٌ وَ یَکُونَ الدِّینُ کُلُّهُ لِلّهِ...)؛ (با آنان پیکار کنید تا فتنه برچیده شود و دین همهاش مخصوص خدا باشد)(1). آیۀ فوق دلالت دارد بر این که باید شرک و کفر ریشهکن شود و دین همهاش مخصوص خدا باشد و هیچ مشرکی در روی زمین نماند جز آن که کشته شده یا داخل در دین اسلام شود. این هدف هنوز تحقق نیافته است درحالیکه باید تحقق یابد و فتنه از روی زمین برچیده شود و دین خالص برای خدا گردد. مطابق روایات، این هدف در عصر ظهور حضرت مهدی علیهالسلام تحقق خواهد یافت. همانگونه که در آیۀ 33 از سورۀ توبه به آن اشاره شد. الوسی در ذیل آیۀ فوق میگوید: (مقصود آن است که همۀ ادیان باطل از بین برود، یعنی یا اهل ادیان از بین رفته و هلاک شوند و یا از ترس و جهات دیگر به دین اسلام بازگردند)(2). آنگاه میگوید: (گفته شده که تأویل آیه تاکنون محقق نشده است، و در هنگام ظهور حضرت مهدی علیهالسلام تأویل آن خواهد آمد، و در آن عصر هیچ مشرکی بر روی زمین باقی نخواهد ماند)(3). از امامصادق علیهالسلام درمورد آیۀ فوق سؤال شد، حضرت فرمود: (لم یجیء تأویل هذه الآیة و لو قد قام قائمنا بعد سیری من یدرکه ما یکون من تأویل هذه الآیة و لیبلغنّ دین محمد صلیالله علیه و آله ما بلغ اللیل حتی لا یکون مشرک علی ظهر الارض...)؛ (هنوز تأویل آیه نیامده است و اگر قائم ما قیام کند، زود است کسانی که او را درک میکنند تأویل این آیه را نبینند. البته دین محمد به تمام نقاطی که شب پوشش آرامبخش خود را بر آن میافکند خواهد رسید تا این که در سراسر زمین، شرک و بتپرستی باقی نماند)(4). پینوشتها: 1. انفال، 39. 2. روحالمعانی، ج9، ص174. 3. همان. 4. تفسیر صافی، ج20، ص303. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
خداوند متعال میفرماید: (وَ قاتِلوهُم حَتّی لا تَکُونَ فِتنَةٌ وَ یَکُونَ الدِّینُ کُلُّهُ لِلّهِ...)؛ (با آنان پیکار کنید تا فتنه برچیده شود و دین همهاش مخصوص خدا باشد)(1).
آیۀ فوق دلالت دارد بر این که باید شرک و کفر ریشهکن شود و دین همهاش مخصوص خدا باشد و هیچ مشرکی در روی زمین نماند جز آن که کشته شده یا داخل در دین اسلام شود. این هدف هنوز تحقق نیافته است درحالیکه باید تحقق یابد و فتنه از روی زمین برچیده شود و دین خالص برای خدا گردد.
مطابق روایات، این هدف در عصر ظهور حضرت مهدی علیهالسلام تحقق خواهد یافت. همانگونه که در آیۀ 33 از سورۀ توبه به آن اشاره شد.
الوسی در ذیل آیۀ فوق میگوید: (مقصود آن است که همۀ ادیان باطل از بین برود، یعنی یا اهل ادیان از بین رفته و هلاک شوند و یا از ترس و جهات دیگر به دین اسلام بازگردند)(2).
آنگاه میگوید: (گفته شده که تأویل آیه تاکنون محقق نشده است، و در هنگام ظهور حضرت مهدی علیهالسلام تأویل آن خواهد آمد، و در آن عصر هیچ مشرکی بر روی زمین باقی نخواهد ماند)(3).
از امامصادق علیهالسلام درمورد آیۀ فوق سؤال شد، حضرت فرمود: (لم یجیء تأویل هذه الآیة و لو قد قام قائمنا بعد سیری من یدرکه ما یکون من تأویل هذه الآیة و لیبلغنّ دین محمد صلیالله علیه و آله ما بلغ اللیل حتی لا یکون مشرک علی ظهر الارض...)؛ (هنوز تأویل آیه نیامده است و اگر قائم ما قیام کند، زود است کسانی که او را درک میکنند تأویل این آیه را نبینند. البته دین محمد به تمام نقاطی که شب پوشش آرامبخش خود را بر آن میافکند خواهد رسید تا این که در سراسر زمین، شرک و بتپرستی باقی نماند)(4).
پینوشتها:
1. انفال، 39.
2. روحالمعانی، ج9، ص174.
3. همان.
4. تفسیر صافی، ج20، ص303.
منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] آیه «قتال» چگونه بر ظهور حضرت مهدی علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه استضعاف (سوره قصص، آیه 5) چگونه بر ظهور حضرت مهدی علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه ارتداد (سوره مائده، آیه 54) چگونه بر ظهور امام زمان علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه 105 سوره انبیاء، چگونه بر ظهور امام زمان علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه 33 سوره توبه، چگونه بر ظهور امام زمان علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه 55 سوره نور، چگونه بر ظهور موعود جهانی دلالت دارد؟
- [سایر] آیه 55 سوره نور چگونه بر ظهور موعود جهانی دلالت دارد؟
- [سایر] آیه «استضعاف» چگونه بر ظهور حضرت مهدی علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه «وراثت» چگونه بر ظهور امام زمان علیه السلام دلالت دارد؟
- [سایر] آیه «وراثت» چگونه بر ظهور امام زمان علیه السلام دلالت دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله مظاهری] سه چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسم پیغمبران و امامان و حضرت زهراعلیهم السلام. دوّم: گذاشتن چیزی یا توقف در مساجد و حرم ائمّه طاهرینعلیهم السلام، ولی اگر از یک در مسجد یا حرم داخل شود و از در دیگر خارج شود مانعی ندارد مگر مسجدالحرام و مسجد پیغمبراکرمصلی الله علیه وآله وسلم، ولی توقف در جاهایی که مربوط بهمسجد است ولی مسجد نیست و توقف در صحنها و رواقهای پیامبران و ائمه علیهم السلام و حرمهای امامزادهها مانعی ندارد. سوّم: خواندن هر یک از آیاتی که سجده واجب دارد و آن آیات در چهار سوره است: 1 - آیه پانزده، سورة سجده 2 - آیه سی و هفت، سورة فصّلت. 3 - آیه شصت و دو، سورة النّجم. 4 - آیه نوزده، سورة علق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس، و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف یعنی آیه اِنَّ رَبَّکُمُ اللهُ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ... و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در چهار سوره از قرآن مجید آیه سجده است (سوره های وَالنَّجم(53) اِقرَأْ(96) والم تنزیل(32) و حم سجده(41)) وهرگاه انسان آیه سجده را بخواند یا گوش کند باید فوراً به سجده رود، و اگر فراموش کرد هر زمان یادش آید سجده واجب است و اگر گوش ندهد بلکه آیه سجده به گوشش بخورد بنابر احتیاط واجب باید سجده کند.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف (إنَّ ربَّکُمُ اللهُ الّذی خَلَقَ السموات و الارض) تا آخر، و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.