شیخ صدوق رحمة الله علیه به سند خود از امام حسین علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند: (فی التاسع من ولدی سنة من یوسف و سنة من موسی بن عمران علیه السلام و هو قآئمنا اهل البیت یصلح الله تبارک و تعالی امره فی لیلة واحدة(1)؛ در نهمین از فرزندانم سنتی از (حضرت) یوسف و سنتی از موسی بن عمران است و او قائم ما اهلبیت میباشد که خداوند تبارک و تعالی امر او را در یک شب اصلاح خواهد نمود). و نیز از امام حسین علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند: (قائم هذه الامة هو التاسع من ولدی و هو صاحب الغیبة(2)؛ قائم این امت همان نهمین از اولاد من است و او صاحب غیبت می باشد ...). و نیز این امام همام فرمودند: (... له غیبة یرتد فیها اقوام و یثبت علی الدین فیها آخرون ...(3)؛ ... برای او غیبتی است که اقوامی در آن مرتد شده و گروهی دیگر بر دین ثابت خواهند بود ...). پینوشتها: 1- کمال الدین، ص 316 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 2. 2- کمال الدین، ص 317 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 3. 3- بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 4. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.
شیخ صدوق رحمة الله علیه به سند خود از امام حسین علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند:
(فی التاسع من ولدی سنة من یوسف و سنة من موسی بن عمران علیه السلام و هو قآئمنا اهل البیت یصلح الله تبارک و تعالی امره فی لیلة واحدة(1)؛
در نهمین از فرزندانم سنتی از (حضرت) یوسف و سنتی از موسی بن عمران است و او قائم ما اهلبیت میباشد که خداوند تبارک و تعالی امر او را در یک شب اصلاح خواهد نمود).
و نیز از امام حسین علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند:
(قائم هذه الامة هو التاسع من ولدی و هو صاحب الغیبة(2)؛
قائم این امت همان نهمین از اولاد من است و او صاحب غیبت می باشد ...).
و نیز این امام همام فرمودند:
(... له غیبة یرتد فیها اقوام و یثبت علی الدین فیها آخرون ...(3)؛
... برای او غیبتی است که اقوامی در آن مرتد شده و گروهی دیگر بر دین ثابت خواهند بود ...).
پینوشتها:
1- کمال الدین، ص 316 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 2.
2- کمال الدین، ص 317 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 3.
3- بحارالانوار، ج 51، ص 132 و 133، ح 4.
منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.
- [سایر] حکمت غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] فایده غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] فلسفه غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] راز غیبت امام زمان(علیه السلام)چیست؟
- [سایر] آیا امام علی علیه السلام به غیبت امام زمان علیه السلام اشاره کردهاند؟
- [سایر] آیا سرداب، محل غیبت امام زمان علیه السلام است؟
- [سایر] علل سیاسی- اجتماعی غیبت امام زمان(علیه السلام) چیست؟
- [سایر] چگونه خداوند به غیبت امام زمان علیه السلام راضی است؟!
- [سایر] اسرار غیبت امام زمان علیه السلام رابیان نمایید.
- [سایر] آیا امام حسن علیه السلام از غیبت امام زمان علیه السلام خبر دادهاند؟
- [آیت الله خوئی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلًا به زیارت حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر بواسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] غسل دادن میت مسلمان و کفن کردن او چنان که گفته شد واجب است ولی دو گروه از این حکم مستثنا هستند: اول (شهیدان راه خدا) یعنی کسانی که در میدان جهاد در راه اسلام، همراه پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا امام معصوم(علیه السلام) یا نایب خاص او کشته شده اند، همچنین کسانی که در حال غیبت امام زمان(ارواحنا فداه) برای دفاع در برابر دشمنان اسلام کشته می شوند، خواه مرد باشند، یا زن، بزرگ باشند و یا کودک، در این گونه موارد غسل و کفن و حنوط واجب نیست، بلکه باید آنها را با همان لباسهایشان بعد از خواندن نماز دفن کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] خوردن خاک و گِل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیّدالشهداء امام حسین(علیه السلام) که از قبر شریف اخذ شود (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امامعلیه السلام و در زمان غیبت ایشان از مستحبّات مؤکّد است و میتوان آن را به جماعت یا فرادی خواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) که نماز جمعه واجب تعیینی نیست خرید و فروش و سایر معاملات هنگام اقامه نماز جمعه حرام نیست.