چرا سرسخت ترین مخالفان پیامبر، شیوخ و ثروتمندان و پیروان او مستضعفان بودند؟
در حالی که نخستین دسته‌ ی گروندگان به دین تازه ستمکشان و بردگان و خرده پایان بودند. مسلماً اگر در همان روزها دعوت پیغمبر در یکتاپرستی خلاصه می ‌شد قریش آن چنان از وی ناخشنود نمی ‌شدند، بلکه همه یا بیشتر آنان به وی ایمان می ‌آوردند. اما دقت در سوره‌ های کوتاه که نخستین دسته از آیه‌ های قرآنی است نشان می ‌دهد که همراه با این دعوت ساده، درخواسته ای دیگری هم عنوان شده است. درخواستی که موقعیت اجتماعی آن دو گروه را تهدید می ‌کرد. درخواستی که غیرمستقیم و یا مستقیم با منافع شیخ و بازرگان سازگاری نداشت. "ویل لکل همزة لمزة . الذی جمع مالا و عدده یحسب ان ماله اخلده کلا لینبذن فی الحطمة و ما ادریک ما الحطمة. نار الله الموقدة التی تطلع علی الافئدة". ذرنی و المکذبین اولی النعمة و مهلهم قلیلاً . ان لدینا انکالاً و جحیماً و طعاماً ذاغصة و عذاباً الیما "مزمل آیه11-13". یک بار دیگر در معنی این آیه ‌ها دقت کنید. کسی که مال می اندوزد و می ‌پندارد این مال او را نگاهبانی خواهد کرد در دوزخی افکنده می‌ شود که دلش را می‌ گدازد. مال اندوزان نمی ‌دانند چه کیفری برای آنان آماده ساخته ‌ایم . پول را بی‌ درخواست ربا به مردم وام دهید. و ما ادریک ما العقبة . فک رقبة . او اطعام فی یوم ذی مسغبة یتیماً ذا مقربة او مسکیناً ذا متربة. "بلد12-16". پیداست که این آیه‌ ها برای مالداران و قدرتمندان تهدیدهای پیاپی را در بردارد.اینها سخنانی است که به گوش ابوجهل،ولید و ابوسفیان خوش‌نوا نبود.و این است که می‌ بینیم سرسخت‌ترین مخالفان محمد شیخ خاندان و بازرگان ثروتمند است و پابرجاترین پیروان او بردگان و مستضعفان. منبع:قیام حسین (علیه السلام)سیدجعفرشهیدی ص 24
عنوان سوال:

چرا سرسخت ترین مخالفان پیامبر، شیوخ و ثروتمندان و پیروان او مستضعفان بودند؟


پاسخ:

در حالی که نخستین دسته‌ ی گروندگان به دین تازه ستمکشان و بردگان و خرده پایان بودند. مسلماً اگر در همان روزها دعوت پیغمبر در یکتاپرستی خلاصه می ‌شد قریش آن چنان از وی ناخشنود نمی ‌شدند، بلکه همه یا بیشتر آنان به وی ایمان می ‌آوردند. اما دقت در سوره‌ های کوتاه که نخستین دسته از آیه‌ های قرآنی است نشان می ‌دهد که همراه با این دعوت ساده، درخواسته ای دیگری هم عنوان شده است. درخواستی که موقعیت اجتماعی آن دو گروه را تهدید می ‌کرد. درخواستی که غیرمستقیم و یا مستقیم با منافع شیخ و بازرگان سازگاری نداشت.
"ویل لکل همزة لمزة . الذی جمع مالا و عدده یحسب ان ماله اخلده کلا لینبذن فی الحطمة و ما ادریک ما الحطمة. نار الله الموقدة التی تطلع علی الافئدة".
ذرنی و المکذبین اولی النعمة و مهلهم قلیلاً . ان لدینا انکالاً و جحیماً و طعاماً ذاغصة و عذاباً الیما "مزمل آیه11-13".
یک بار دیگر در معنی این آیه ‌ها دقت کنید. کسی که مال می اندوزد و می ‌پندارد این مال او را نگاهبانی خواهد کرد در دوزخی افکنده می‌ شود که دلش را می‌ گدازد. مال اندوزان نمی ‌دانند چه کیفری برای آنان آماده ساخته ‌ایم . پول را بی‌ درخواست ربا به مردم وام دهید.
و ما ادریک ما العقبة . فک رقبة . او اطعام فی یوم ذی مسغبة یتیماً ذا مقربة او مسکیناً ذا متربة. "بلد12-16".
پیداست که این آیه‌ ها برای مالداران و قدرتمندان تهدیدهای پیاپی را در بردارد.اینها سخنانی است که به گوش ابوجهل،ولید و ابوسفیان خوش‌نوا نبود.و این است که می‌ بینیم سرسخت‌ترین مخالفان محمد شیخ خاندان و بازرگان ثروتمند است و پابرجاترین پیروان او بردگان و مستضعفان.

منبع:قیام حسین (علیه السلام)سیدجعفرشهیدی ص 24





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین